reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

mandrzejczuk moje gratulacje! i na usta mi się ciśnie; a nie mówiłam :p a jak Ty się czujesz kochana?? Moje mdłości całodniowe zamieniły się na mdłości wieczorne. jest już trochę lepiej :) Odbija mi się niemiłosiernie i czkam jak szalona :) brzuszek juz widać, ponoć przy drugiej ciąży to normalne że szybciej się zaokrągla:D no i wszystko doprowadza mnie do łez, z byle powodu mogę ryczeć jakby krzywda mi się działa.. bardzo dziwne uczucie :)

reklama
Witam wszystkich. dzis mam 41 dzien cyklu a okresu dalej nie mam.jak nie dostane do pon. miesiaczki to ide zrobic bete, ja tym lekarzom nie ufam, jestem juz pogodzona, ze w tym cyklu sie nie udalo.ale zanim wezme luteine chce miec pewnosc w 100% ze to nie jest ciaza.ja juz o nie jednym przypadku slyszalam, ze okres sie spoznial, testy nie wychodzily, na usg tez nie bylo nic widac a beta wychodzila i faktycznie ciaza byla.

mandrzejczuk moje gratulacje! i na usta mi się ciśnie; a nie mówiłam :p a jak Ty się czujesz kochana?? Moje mdłości całodniowe zamieniły się na mdłości wieczorne. jest już trochę lepiej :) Odbija mi się niemiłosiernie i czkam jak szalona :) brzuszek juz widać, ponoć przy drugiej ciąży to normalne że szybciej się zaokrągla:D no i wszystko doprowadza mnie do łez, z byle powodu mogę ryczeć jakby krzywda mi się działa.. bardzo dziwne uczucie :)

ja sie czuje swietnie, niemam mdlosci tylko odbija mi sie wlasnie dosyc czesto, non stop siusiam i jestem senna popoludniami. Mam tez burze hormonow, bo dre jape na meza z byle powodu,a zaraz sie smieje no i chyba zaczynaja sie smaczki, ciagnie mnie jak jasna cholera na ostre i pikantne, dzisiaj np. palcem wyjadalam musztarde ;p

Bafinko a u mnie ok. Praca, dom i tak w kólko. Teraz weekend ale co to za weekend jak połowę soboty przespałam po nocce i już jutro koniec weekendu. A staramy się wciąż, nie myśląc o tym. To chyba 3ci cykl po odstawieniu yhy,,,,

mandrzejczuk na samym początku miałam tak samo z tym ostrym :) Słodkiego w ogóle ruszyć nie mogłam, nic! Wszystko było nie słone a jadłam tylko ogórki kiszone i małosolne które i tak dosalałam :) od jakiś 2 tyg wróciła chęć na czekoladkę i jest mi z tym bardzo dobrze :) jedyne czego tknąć nie mogę to herbata z cytryną.. od razu wymiotuje.. poza tym często zdarza mi się wymiotować, zwłaszcza jak tak porządnie mi sie odbije :0
Super że czujesz się dobrze, oby tak dalej! trzymam kciukasy za szczęśliwe miesiące ciąży i oczywiście wszystkim staraczkom wysyłam mnóstwo fluidków!!!!!!!

Kwiatuszak ja robilam 2 testy -29 i 35 dnia cyklu- oba negatywne, tylko ze ten ostatni mogl nie wyjsc bo w nocy mialam globulke clotrimazolum, bo leczylam sie na grzybice. jak sikalam rano to ta globulka tez zaczela niezle wyciekac i nie wiem czy sie nie zmieszala troche z moczem.dzis mam 42 dzien cyklu a okresu nadal brak.jutro sie okaze, co robic dalej. co prawda ja juz w ta ciaze za b. nie wierze ale chce miec pewnosc.jesli sie nie udalo to biore ta luteine i chce rozpoczac nowy cykl bo nie mam czasu i nerwow bawic sie w takie czekanie.chce juz zakonczyc ten pechowy cykl. A jak tam u Ciebie?

kacha10 u mnie poczatek dzis dopiero 6dc jeszcze troche i plodne.Zobaczymy co ma byc to bedzie szczegolnie staram sie nie myslec lecz to nie akie łatwe.Chcialam zaprzestac staranka do wiosny ale sama nie wiem stwierdzilam ze jak w tym cyklu sie nie uda to wtedy tak od kwietnia lub maja dopiero zaczne i skupie sie na szukanie innej pracy.Powodzenia kochana.Czytalam kiedys gdzies ze grzybica moze byc objawem ciazy ale lepiej idz na betke sie upewnisz.Trzymam kciukasy.My w koncu tez zafasolkujemy:)

reklama
Do góry