reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

kochana ja ci nie pomoge, ale zapraszam do dziewczyn ktore siedzą na starania- watpliwosci, badz na mamusie- staraczki 2009 bo wiem ze tam jest kilka dziewczyn ktore mialy podobna historie i one napewno ci wyjanią co i jak:-)

reklama
Ale mnie podnioslo na duchu. Uff.... tak mi sie na chlopski rozum wlasnie zdawalo, ze skoro jest nadprodukcja, to musimy byc bardziej plodne od razu po tabletkach. Sie straszny biedne dziewczeta dwoma skrajnosciami: bezplodnoscia i piecioraczkami ;-)

U mnie bylo tak:
z Filipkiem: wstyczniu odstawilam pigułki a w ciąże zaszłam w marcu.
a teraz: odstawiłam w sierpniu2008 i w ciąże jeszcze nie zaszlam... :sorry2: no chyba ze teraz jestem bo @ mi sie spoznia.

A ja brałam anty pięć lat.
Odstawiłam na początku zeszłego roku. Okres pojawił mi się na początku regularnie co 28 dni. trzeci cykl już miałam krótszy bo 24 dni. Cykl tak mi się skracał aż do teraz. Miałam cykle 26 dniowe a teraz jest to już trzy cykle pod rząd 24 dni. Czy to normalne? Lekarz zalecił badania hormonalne i teraz czekam na @ by je zrobić. Niby owulacje mam, raz byłam na monitoringu i lekarz powiedział, ze owulacja jest.
Niby wszystko OK.
Czy badania hormonów mogą wykazać jakieś nieprawidłowości przy krótkich cyklach?

Dziewczyny! To jest to czego szukam! Tylko mi powiedzcie że ja też mam szansę. Na pigułkach jechałam parę miesięcy, ale jestem stara - mam 40lat, 17-to letnie bliźnięta i wreszcie od dwóch lat normalne życie u boku cudownego człowieka. I bardzo chcemy mieć dzidzia. Po pigułkach nic nie wróciło do normy. Nie mam normalnych objawów w trakcie cyklu. Kombinujemy pracowicie od marca i nic... Mój gin powiedział że po prostu jestem stara, ani słowo mu się nie wymknęło o skutkach pigułek. Nie wiem... Może faktycznie jestem stara, ale starszym się "wpada"...

klaczek - moja siostra cioteczna w czerwcu 2008 w wieku 39 lat urodzila piekna, zdrowa corke (z nowym partnerem). zanim sie postarali ona poszla do lekarza na "przeglad" - probowal ja straszyc ze wady genetyczne, powiklania przy porodzie i takie tam. ale oni sie zdecydowali i teraz nie zaluja :-D moze pojdz do innego lekarza... powodzonka

ja po odstawieniu tabletek tez nie mialam problemow aby zajsc w ciaze fakt ze się troche namotalam aby właściwie dobrac tabletki do swojego organizmu te wszystkie badania itp. Ale było warto :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Witam mam małe pytanko,ale zaczne tak ; 1,5 roku temu założyłam spirale,zwykla nie hormnalna,na poczatku stycznia zdecydowalismy na usunięcie jej ponięwaz zaczynamy starania o dzidziusia,dzisiaj mam 35 dzien cyklu i nadal nie mam miesiączki,ale w ciąży nie jestem-robiłam badanie na krew.
Czy wyjecie spirali moze opożnic okres??

reklama
Witajcie dziewczyny;-)Chciałam tylko powiedzieć,że nie zawsze jest pod górkę.Ja brałam pigułki ponad 8 lat.Po odstawieniu dałam organizmowi 3 m-ce na regenerację,brałam kwas foliowy i zrobiłam sobie różne badania.Po tym czasie mieliśmy zacząć starać się o dziecko.Nie musieliśmy,udało się za pierwszym podejściem(szczęściarze?).Dziś jestem mamą 8 miesięcznej Kingi.Jest super.Wam życzę powodzenia.:sorry2::tak:

Do góry