reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

a dlugo się już starasz? bralas jakieś wspomagacze? może to leczenie będzie polegalo na tym że da ci tabsy zwiększające płodność... nie martw sie nie jesteś sama wiele kobiet ma podobny problem i w końcu mają swoją wymarzoną fasolkę;) na pewno nam wszystkim się uda i w 2011 będziemy mamusiami:):):)

dziekuje kochana przez to wszytko n ie moglam spac, myslamlam, staramy sie od lutego... a mamy juz sierpien , wiesz czasem czuje jakby bylo ze mna cos nie tak , wkoncu jestem mloda, juz rodzilam itd. chyba za duzo do glowy nabralam :(

reklama
dziekuje kochana przez to wszytko n ie moglam spac, myslamlam, staramy sie od lutego... a mamy juz sierpien , wiesz czasem czuje jakby bylo ze mna cos nie tak , wkoncu jestem mloda, juz rodzilam itd. chyba za duzo do glowy nabralam :(

Witam

Aga nie napawasz mnie optymizmem... my się staramy dopiero drugi cykl ale jak czytam ile miesięcy i lat wielu z nas to zajmuje, opadam z nadziei jak to czytam...

Witam

Aga nie napawasz mnie optymizmem... my się staramy dopiero drugi cykl ale jak czytam ile miesięcy i lat wielu z nas to zajmuje, opadam z nadziei jak to czytam...

tak kochana ale kazdy organizm jest inny jedna kobiete zajdzie w cylk po odstawieniu a inna musi sie napracowac :) wiec bez paniki masz juz corcie z tego co widze 9 latek ma :) ile czasu bralas tabletki? i dosc spora bedziesz miala roznice wieku , jezeli moge zapytac dlaczeko az tyle? - nie odpowiedaj jezeli nie chcesz :) nie obraze sie ;)

aga-mummy nie stresuj sie, ja byłam w podobnej wytuacji. Też mam już jedno dziecko, ma 6 lat. A staraliśmy się 6 miesięcy. Bardzo mi się dłużyło. I udało się wkońcu (choć wciąż w to nie wierzę)

I rzeczywiście dziewczyny, to prawda z tym odpuszczeniem sobie. Ja w tym ostatnim cyklu trochę olałam, byłam już zdołowana, i przestam sie przejmować swoim organizmem, zaskoczyło.

Dziś odebrałam wyniki bety i jest 303mIU/ml - nie znam się, ale chyba to 4-5 tydzień?

mandrzejczuk, miłego wypoczynku!

Agnes tak, to jest wynik dla 4-5 tygodnia ciąży. Powtórzysz za dwa dni betę? Wtedy będzie wiadomo czy jest prawidłowy przyrost :-)
Jak to zrobić, żeby sobie odpuścić, skoro jestem dopiero na początku starań ;-) Nie da się, po prostu nie da.

Aga a dlaczego nie możesz zrobić testu dziś? Po terminie @ test wychodzi zazwyczaj o każdej porze dnia :-)

A różnica między dziećmi (jeśli doczekam drugiego) faktycznie będzie spora. Ponad 10 lat. Tak mi się życie ułożyło (przy moim aktywnym udziale), że mąż już nim nie jest od kilku lat a ja staram się o dziecko z nowym :-)) Nowym starym, 4-letnim ;-) A i ja za młoda już nie jestem, 32 lata stuknie niebawem.

hope aga glowy do góry macie już jedno dzieciatko wiec macie pewność ze z wami wszystko w porządku na pewno zajdziecie ale trzeba czasu ale z tym odpuszczeniem to rzeczywiście trudno sobie to olać jak całym sercem i duszą sie pragnie maleństwa... u mnie jest o tyle gorzej że jeszcze nie rodziłam i nie mam pewności że jest ze mną wszystko ok... ale puki co u mnie nadchodzą dni płodne więc biorę sie do pracy:)

Cześć moje kochane staraczki!!! Niech mi któraś szybciutko w telegraficznym skrócie opisze co u Was :-D Która zaciążyla???? O Tobie Agness wiem, jestem na bieżąco :-) Ale co tam z resztą????

A u mnie coraz ciężej...brzuch opadł, bóle się coraz częściej pojawiają i chyba poród bliziutko... :-D Dlatego też nie mam tyle siły żeby tu siedzieć na bieżąco, tym bardziej że widze coraz to nowe osoby i nie jestem w temacie :-(

Pozdrawiam

Agness, ładniutka ta beta :D nic tylko pozazdrościć.
Dziewczyny, jak Bafinka napisała, jak się ma już jedno dzieciątko, to jest to jakieś pocieszenie, nawet jak staranka trwają już bardzo długo. Pamiętam jak wariowałam, nie mając jeszcze tego cudnego okresu za sobą, teraz staram się podchodzić do tego bardziej na luzie. Tym bardziej, że co cykl są jakieś problemy, dosłownie, jak nie infekcje czy zapalenia to jak w tym plamienia :(

reklama
Wydawać by się mogło, że jak jest jedno dziecko to z drugim powinno pójść jak po maśle, a wychodzi na to, że idzie jak po grudzie ;-)
Ta niemoc nie pomaga, trzeba się poddać naturze, o ile medycyna nie może pomóc a organizm działa prawidłowo.

Anecia witaj, jak tobie dobrze... Trzymam kciuki za lekki poród, przydadzą się :-)

Do góry