reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Termin, dziś-jutro..............Jestem ja na szpilkach....
A ty jeszcze troszkę, ale jak działania w tym cyklu, bo jesteś dopiero po owulacji?
I co poza tym u Ciebie słychać. Coś ostatnio zamilkłaś? ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam to ja zuzu1 ale cos mi psikusa dał blog i nie moglam sie zalogowac nawet po zmianach nie ważne juz jestemteraz zuzu2

Witam to znówu ja postaram się napisać dokładnie. Po ok 7 latach z jedną przewą brałam Logest ale po odstawieniu ich kiedyś cykl miałam ok. nie czekałam długo na okres. Teraz po odstawieniu i krwawieniu z tzw odstawienia w 12dc zaszalałam z męzem, mieliśmy poczekać ok. 2mc ale jakoś tak wyszło ze zaraz po odstawieniu tabletek zapragnęliśmy bobaska. Prawie codziennie się kochaliśmy. I tu nie wiem jaki mam cykl normalny bo owego nie miałam po odstawieniu kiedy płodne dni itp. Po owych stosunkach mierzyłam temp i była na poziomie 36,9 -37,00 ale nie mierzyłam od początku cyklu więc nie wiem jak mój organizm reaguje czy to wzrost faza owu itp. O to mi chodziło. Od tych naszych nocy upojnych mam bóle w jajnikach i w dole brzucha oraz bóle głowy. Wiem ze się nie można napalać ale same wiecie jak się czegoś pragnie i tak się Was pytam, ponieważ jesteście doświadczone w tym temacie co o tym myślicie? czy są szanse jakieś tak od razu po odstawieniu tabletek? Dodam ze jutro jest mój 26 dc i idę do lekarza bo miałam już dawno iść ale tak się wszystko mi komplikowało ze nie udało się gdyż jest on tylko 2 razy w mc w moim mieście.

witam to ja zuzu1 ale cos mi psikusa dał blog i nie moglam sie zalogowac nawet po zmianach nie ważne juz jestemteraz zuzu2

Witam to znówu ja postaram się napisać dokładnie. Po ok 7 latach z jedną przewą brałam Logest ale po odstawieniu ich kiedyś cykl miałam ok. nie czekałam długo na okres. Teraz po odstawieniu i krwawieniu z tzw odstawienia w 12dc zaszalałam z męzem, mieliśmy poczekać ok. 2mc ale jakoś tak wyszło ze zaraz po odstawieniu tabletek zapragnęliśmy bobaska. Prawie codziennie się kochaliśmy. I tu nie wiem jaki mam cykl normalny bo owego nie miałam po odstawieniu kiedy płodne dni itp. Po owych stosunkach mierzyłam temp i była na poziomie 36,9 -37,00 ale nie mierzyłam od początku cyklu więc nie wiem jak mój organizm reaguje czy to wzrost faza owu itp. O to mi chodziło. Od tych naszych nocy upojnych mam bóle w jajnikach i w dole brzucha oraz bóle głowy. Wiem ze się nie można napalać ale same wiecie jak się czegoś pragnie i tak się Was pytam, ponieważ jesteście doświadczone w tym temacie co o tym myślicie? czy są szanse jakieś tak od razu po odstawieniu tabletek? Dodam ze jutro jest mój 26 dc i idę do lekarza bo miałam już dawno iść ale tak się wszystko mi komplikowało ze nie udało się gdyż jest on tylko 2 razy w mc w moim mieście.

witaj nie nastawiaj sie, ja jestem od lutego po odstawieniu i dalej kiszka nic , a staramy sie co miesiac,zycze ci zeby to bylo bobo , czyatalam gdzies ze kobitki odrazu po odstawieniu zachodzily jednak ze mna jest zupelnie inaczej jak zreszta z wiekszoscia forumowiczek, Trzymam kciukasy za ciebie ja jestem teraz 29 dc i dalej nic.

pytanko do ogolu.... mam dziwne wrazenie ze cos mi sie delikatnie rusza w brzuch wieczorami jak sie poloze albo usiade spokojnie , wiem ze to brzmi zenujaco, pomyslicie "psychiczna jakas" ale ja mam jedno dziecko i wiem jak wygladaja ruchy plodu i berdzo podobnie sie czuje tylko co najdziwniejsze test wyszedl negatywnie, nie wiem co o tym myslec? macie jakies pomysly?

kurcze ja tez juz nie wiem co z tymi testami jest. Robiłam owulacyjne i wychodziły mi cały czas ze nie ma więc wogóle w tym cyklu wychodzi na nie... hmmm może te testy kłamią a my wszytskie mamy małe żyjątko w naszych brzuszkach... ech ta nasza psychika chciała by na tak a nasz brzuszek cos sie przeciwstawia... nie wiem co Ci doradzić bo jestem początkująca w tym temacie choć się czyta duzo na te tematy az mąz na mnie krzyczy... a może małe stęzenie hormonu w moczu zwłaszacza jak się duzo pije... nie wiem...

aga-mummy
  • życzę i też 3mam kciuki za to żeby Wam się udało! a może to to ech... ja idę jutro do gina rano robie test zeby wiedziec w razie W napisze przed lekarzem o tescie i poźniej po ginie zobaczymy co powie

no u mnie owulacja byla nibyc poniedz-wtorek, ale mam jeszcze plodny sluz...staranka sa ale co z nich bedie to zobaczymy....
a zamilklam, bo mam duzo pracy, od rana do wieczora i tylko chwilami was podczytuje...we wtorek jade nad morze do Łeby, bo juz za tydzien pierwsza rocznica i akurat po 15-tym ma przyjsc @ ale nie nastawiam sie nawet...

informuj co tam u ciebie ;-)

Witajcie, jeśli kogoś z Was interesuje, zrobiłam test rano i negaryw:-(!! AGA- MUMMY miałaś racje nie ma co sie nastawiać. Dziś idę do lekarza dzwoniłąm na bank będzie zobaczymy co powie... pewnie da skierowanie na bete jak nie dostanę okresu ech.. i się zobaczy ech a juz myślałam ze zafasoklowałam... nawet nie wiem kiedy mam mieć okres... bo nie zorbiliśmy noramlnego krawanienia po tabletach... a może teścik za wcześnie co do okresu którego niby mam dostać----> oby nniiieee juz mam mętlik. Oki do wieczorka może wytrzymam! Pozdrawiam i 3mam kciuki za Was aby Wam sie udało.

Dziewczyny, nie nakręcać się zbytnio ale być dobrej myśli. Ja wczoraj zaczęłam nowy cykl z niesamowicie dobrym nastawieniem, w ostatnim zawaliliśmy przytulanka bo jakiegoś dziadostwa się nabawiłam i cóż to była za ulga, taki cykl bez wmawiania sobie co i jak a czekania na @ :D Ostatnio ciągle mam pecha zresztą i nie mogę zacząć normalnych staranek.. pierw dochodziłam hormonalnie do siebie po zastrzyku, więc wiadomo, żadnych staranek, jak już się unormowało i badania wyszłu ok, to od razu na nowy cykl zapalenie przydatków.. nim się wszystko ustatkowało 50 dni minęło.. już sobie myślę, no to nastęny w końcu można zacząć i się postarać.. no i dupa.. jakaś infekcja czy tam grzybek i to w dniach po @ do owulacji :D Teraz już nie odpuszcze, tyle czekałam na ten normalny cykl, że nie może się przydarzyć nic złego ;p

no to staramy sie rezem ja mam dziś ostatni dzień@ biore clo i do roboty... musi nam się w końcu udać...

zuza jeśli chodzi o twój przypadek to nie chcę cię dolować ale ja po odstawieniu nie miałam okresu 98dni bo owulacji nie miałam więc niemiałam po co krwawić... ale sa i takie dziewczyny że od razu zaciążaja wiec mała szansa jest...

reklama
dzięki za info mam nadzieje ze bede miala owu bo kiedys odstawiłam i mialam normalnie regularnie krwawienia... ech... zobaczymy dzis ide do lekarza zobaczymy co powie dzieki za info!

Do góry