reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
U mnie w miarę, chociaz znowu się upały zaczynają i nie wiem jak wyrobię bo puchnę. Czuję się ogolnie dobrze, miałam już skurcze przepowiadające ale przeszło więc nadal czekam :-) Poza tym jeszcze ten tydzień biorę leki na podtrzymanie a 8.08 odstawiam i pewnie sie rozkręci :-D

Ja też tak miałam na początku po odstawieniu tabsów. Ogólnie @ maiałam dwa tygodnie, ale jeden dzień sie lało, potem przerwa dwa dni, potem dwa dni się lało, i tak w kółko przez około 2 tygodnie.
A mnie złapała straszna chandra. Zbliża się termin @ i znów to samo. Wiem że przyjdzie i wszystko od początku. Koszmar, ryczę po kątach cały dzień. Straszne.

Anecia, bafinka i agnes to chyba nie to :( Jak robiłam test ostatnio to byla ledwo widoczna druga kreska, Mój nawet ją widzial więc chyba się nie myliłam i nawet mial łzy w oczach ze szczęścia. A dziś teścior znów robilam i nic nie bylo :( a dzień cyklu chyba już z 31

W sobotę zrobiłam kolejny test innej firmy 2 kreseczka też się pojawiła już ciemniejsza. Dziś zadzownię i zapiszę się do Pani dr. Wg kalkulatorów to 6 tydzień. Dziewczynki ja też zastosowałam się do działania :-) co 2 dni i oby to było to oby sie udało. Ja będę pewna dopiero wtedy gdy pójdę na USG dowiem się że jest wszystko ok.
Kochane pragnę dziecka i pragnęłam. A w sobotę płakałam ze szczęścia i z tego powodu że moje ciało się zmieni. Wg aż wstyd o tym pisać. Ale chyba homony buzują. Cieszę się a drugiej strony strasznie boję o dziecko żeby było zdrowe, boję się porodu.... itd mogłabym wymieniać w nieskończoność. WIem rozpisałam się :-D
W niedzielę było mi strasznie słabo czułam się okropnie. Nudności, cięzkość brzucha. czułam jakby coś się w moim brzuchu rozciągało. Dziś jest juz troszke lepiej. To wszystko się skumulowało i może dlatego mój nastrój był taki:-(.

Dziewczyny przeslijcie mi troche tych ciazowych fluidkow, bo ja chce byc nastepna!!! :-D No ja melduje, ze staranka dzien wdzien i to z ranca, bo wtedy chlopaki najbardziej wypoczeci :-D no ja sie zawzielam teraz tak, ze hej nie ma ze glowa boli heheh nastepny okres mam dostac cos kolo 16-17 sieprnia a 15-tego jest nasza pierwsza rocznica slubu, wiec a noz widelec bede miala prezent :tak:

pysia888 trzymajmy sie tej wersji, ze pierwszy test cos pokazal... poczekaj jeszcze troszke, bo to i tak jest wczesnie, wiec jeden moze wykryl, ale drugi moze byl juz za malo czuly? Poko @ nie ma to nadzieja jest ja trzymam mocno kciuki, jak Wam sie uda to moze i mnie, a potem zalozymy sobie wspolny watek "w koncu zaciazone po antykoncepcji' :-D:-D:-D i ja go pierwsza zaloze a co!!! Ja wierze, ze mi sie uda, czekam tego wrzesnia jak dziecko gwiazdki

AAAAAAAAAAAAAAAaa zapomnialam Wam powiedziec!!!! Jest umowa! I to na stale!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w takiej euforii, ze hej!!! Jak dobrze pojdzie to juz na swieta bedziemy mieli swoje mieszkanko! Jedno marzenie sie spelnilo teraz tylko modle sie o bejbi! Bo juz chcialabym miec w planach dzieciecy pokoik :-D Tak wiec wszystko uklada sie powoli do przodu, ja wiem, ze niedlugi bede mamusia wierze w to bardzo mocno!!!!

paula masz wielkie szczęście gratuluje
Robiłam test- negatywny... ;( odlorzylam go na x czasu i pojawila się ledwie zauważalna 2 kreska ale to tak po 15 min wiec chyba sie już nie liczy... mam ogromnego dała a w dodatku okresu dalej nie mam...

reklama
Ja robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki negatywny. Dwa dni po negatywny. W 6 tygodniu pozytywny. Wiec nie trać nadziei.
Napiszę jak będę coś więcej wiedziała. O 15 zadzownię i umówię się na wizytę. Mam nadzieję że długo nie będę musiała czekać.

Ostatnia edycja:
Do góry