Anecia1111
Fanka BB :)
Anecia, bafinka i agnes to chyba nie to Jak robiłam test ostatnio to byla ledwo widoczna druga kreska, Mój nawet ją widzial więc chyba się nie myliłam i nawet mial łzy w oczach ze szczęścia. A dziś teścior znów robilam i nic nie bylo a dzień cyklu chyba już z 31
Pysia ja uważam że najlepiej iść na betę do laboratorium, albo zrobić test ale płytkowy... ja tym strumieniowym osobiście nie wierzę... według mnie nigdy nie trafisz z taką ilośćią moczu jaka wymagana a w tym płytkowym nie ma szans żeby za dużo nalać bo masz taką małą pipetkę którą dozujesz mocz.
W sobotę zrobiłam kolejny test innej firmy 2 kreseczka też się pojawiła już ciemniejsza. Dziś zadzownię i zapiszę się do Pani dr. Wg kalkulatorów to 6 tydzień. Dziewczynki ja też zastosowałam się do działania :-) co 2 dni i oby to było to oby sie udało. Ja będę pewna dopiero wtedy gdy pójdę na USG dowiem się że jest wszystko ok.
Kochane pragnę dziecka i pragnęłam. A w sobotę płakałam ze szczęścia i z tego powodu że moje ciało się zmieni. Wg aż wstyd o tym pisać. Ale chyba homony buzują. Cieszę się a drugiej strony strasznie boję o dziecko żeby było zdrowe, boję się porodu.... itd mogłabym wymieniać w nieskończoność. WIem rozpisałam się
W niedzielę było mi strasznie słabo czułam się okropnie. Nudności, cięzkość brzucha. czułam jakby coś się w moim brzuchu rozciągało. Dziś jest juz troszke lepiej. To wszystko się skumulowało i może dlatego mój nastrój był taki:-(.
Paula ... dlaczego mówisz ze wstyd o tym pisać????????? Ja też ryczałam jak bóbr kiedy zobaczyłam pozytywny wyunik... normalnie nie wierzyłam że się udało A do burzy hormonów to się przyzwyczajaj bo z czasem będzie jeszcze gorzej ;-) Zresztą sama zobaczysz ... ja najgorzej mam teraz, przez chwilę to bym ryczała, za sec bym się śmiałą z byle czego... takie już uroki ciąży A strach o maluszka, o to czy wszystko bedzie dobrze itp to też jak najbardziej normalne. Ja pamiętam jak czekałam do końca 12 tyg bo to niby najgorszy okres w którym zdarza się najwięcej poronień, później czekałam do końca 22 tygodnia bo to też kolejny "bezpieczniejszy" okres dla maluszka, później czekałam do końca 34 tyg bo do wtedy kształtują się płucka, a teraz czekam tylko na poród i też są obawy czy wszystko będzie dobrze, czy maluszek nbedzie zdrowy mimo wszystkich usg i badań, no i w ogóle jest 100 pytań do... Ale nikt nie mówił ze będzie łatwo ;-)
Dziewczyny przeslijcie mi troche tych ciazowych fluidkow, bo ja chce byc nastepna!!! No ja melduje, ze staranka dzien wdzien i to z ranca, bo wtedy chlopaki najbardziej wypoczeci no ja sie zawzielam teraz tak, ze hej nie ma ze glowa boli heheh nastepny okres mam dostac cos kolo 16-17 sieprnia a 15-tego jest nasza pierwsza rocznica slubu, wiec a noz widelec bede miala prezent
pysia888 trzymajmy sie tej wersji, ze pierwszy test cos pokazal... poczekaj jeszcze troszke, bo to i tak jest wczesnie, wiec jeden moze wykryl, ale drugi moze byl juz za malo czuly? Poko @ nie ma to nadzieja jest ja trzymam mocno kciuki, jak Wam sie uda to moze i mnie, a potem zalozymy sobie wspolny watek "w koncu zaciazone po antykoncepcji' i ja go pierwsza zaloze a co!!! Ja wierze, ze mi sie uda, czekam tego wrzesnia jak dziecko gwiazdki
AAAAAAAAAAAAAAAaa zapomnialam Wam powiedziec!!!! Jest umowa! I to na stale!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w takiej euforii, ze hej!!! Jak dobrze pojdzie to juz na swieta bedziemy mieli swoje mieszkanko! Jedno marzenie sie spelnilo teraz tylko modle sie o bejbi! Bo juz chcialabym miec w planach dzieciecy pokoik Tak wiec wszystko uklada sie powoli do przodu, ja wiem, ze niedlugi bede mamusia wierze w to bardzo mocno!!!!
Mandrzejczuk przesyłam fluidki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zreztą już je przesyłam jak tylko się o ciąży dowiedziałam więc trochę ich poszło w Twoją stronę. I zobaczysz... ja urodzę a Ty zaciążysz Sytuacji z mieszkankiem gratuluję!!! No i czekam na ten Twój rocznicowy prezent... pozytywny teścior... kciuki zaciśniete!
paula masz wielkie szczęście gratuluje
Robiłam test- negatywny... ;( odlorzylam go na x czasu i pojawila się ledwie zauważalna 2 kreska ale to tak po 15 min wiec chyba sie już nie liczy... mam ogromnego dała a w dodatku okresu dalej nie mam...
Bafinko nie załamuj się, tylko lepiej powtórz test ale jakiejś innej firmy, a najlepiej zrób betę :-) Trzymam kciukasy żeby to jednak było małe bobo
ja do gina idę jutro ale nawet jak bym była w ciązy to czy będzie widac coś na usg???
Zależy który tydzień, ale jak 5/6 to jak gin ma dobry sprzęt i "dobre oko" to na pewno zauważy. Tylko nie stresuj się jak powie że serduszka jeszcze nie widzi bo to nie w tym okresie... z tym trzeba poczekać tak zwykle do 8/9 tygodnia.
Pierwsze USG jest dopochwowe oby bylo coś widac:-)
Za mnie równiez trzymajcie kciuki;-)
Trzymam mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bedzie dobrze, tylko się nie wstresuj bo to nie poomaga a yutrudnia i maluszka stresujesz mimo że to tylko "kropeczka" :-)
a na czym polega te usg dopochwowe?? takiego jeszcze nie mialam..
Hehehe... taki "wibratorek" wkładają od dołu Jak dla mnie głupie to usg ale bardzo pomocne bo właśnie wykrywa wczesne ciąże, torbiele itp. No i takie usg to dosyć długo wykonują. Ja normalne usg to miałam chyba dopiero w 18 tyg, chociaż dokładnie nie pamiętam.
Dziewczynki, mój lekarz zapisał mnie dopiero na koniec sierpnia na 1 wizytę mam stawić się z kompletem badan morfologia, mocz, cukier. ALe do tego czasu będę żyła w niepewności. To będzie mój 9/10 tydzień. Ja wolę się upewnić u lekarza. Testy ok wyszły 2 pozytywne. Ale...... Wolałabym żeby zrobili mi USG.
Paula ale lekarz ma rację, teraz zrobisz badania i jak do niego pójdziesz to już będzie konkretnie widać serduszko i to czy ciąża dobrze się rozwija, czy nie jest za mała itp. Bo teraz to tylko tak jak gdzieś pisałam widziałby tylko ewentualnie "kropeczkę" i nic więcej by nie powiedział. A jak nie wierzysz testom to poproś jeszcze w laboratorium o badanie beta HCG i wtedy będziesz pewna że to ciąża. A do końca sierpnia czekaj spokojnie, oszczędzaj sie, ładnie odżywiaj, nie masuj brzucha, nie pij alkoholu, nie pal Taki wykład daję, ale to tylko dla dobra maluszka bo teraz jest najbardziej narażony na wszystko co robimy bo łożysko lktóre będzie go chroniło kształtuje się dopiero później więc teraz wszystko w Twoich rękach
Bafinko no to niezłego klopsika siostra urodziła Ja sobie nie wyobrażam takiego bobo urodzić bo jakby on miał ze mnie wyjśc Ale nie ważna waga, pleć... tylko to żeby było zdrowe. A urodziła sn tzn poród naturtalny czy cesarka?
No a za Ciebie trzymam kciuki, daj później znać co po wizycie!
Ostatnia edycja: