reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

witam wszystkich. Jest mi strasznie źle moja nadzieja umarła:-( właśnie wróciłam od cina i na usg ani śladu mojego maleństwa... a to już 50dc a gin nie dal mi nawet nic na wywołanie bo pow że mam tak rozregulowany cykl że to mogło by tylko zaszkodzić:-( mam czekac za tydz następna wizyta

reklama
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Na wasze forum trafiłam przypadkiem i postanowiłam dołączyć:) Może zaczne od tego, że brałam anty ok 8 lat teraz odstawiłam i już 9 m-c mija i dzidziusia nie ma. Lekarz powiedział, że to na pewno nie przez tabletki. One nie powodują niepłodności. Tak więc kazał porobić badania hormonów, usg i wszystko wyszkło w porzątku, ale teraz wpadł na pomysł zrobienia badania na obecność bakterii Chlamydia trachomatis jak przeczytałam co ona powaduje to się załamałam. Nawet mężowi nic nie powiedziałam jeszcze. W pon ide na badanie krwi i za 10 dni się dowiem. Badanie kosztuje u mnie 55 zł. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć na razie chce mi się płakać, a może wcale nie mam tego świnstwa,a się nakręcam...

a co to za choroba? nie ma co się załamywać moja koleżanka stara się 2 lata a wszystko z nia jest ok więc po prostu trzeba sie wstrzelić choć łatwo mówić... ja też nie mogę się wstrzelić:-(

ja sie wstrzelam 8 miesiac i jakbym miala brac do bani przerozne choroby to juz dawno bym oszalala. Po kiego grzyba sie niepotrzebnie nakrecasz? Ja ci powiem co ci jest to samo co i mi- stres, stres i jeszcze raz stres i meeega wielkie cisnienie na dziecko, skoro badania sa w porzadku to po co brac se do glowki? Po prostu ktos musie miec z gorki zeby ktos inny mial pod gorke. widzisz jedne zaszly w pierwszych cyklach a my przez nie musimy troche zaczekac, bo im sie za szybko udalo hehe :-D:-D:-D glowa do gory i my zaciazymy. a ile masz lat i jakie tabsy bralas?

Dzięki pocieszyłaś mnie troszkę;-)to nie choroba tylko bakteria, dokładnie nie wiem objawia się częstym zapaleniem pęcherza moczowego, zapalenie jajowodów i nie leczona prowadzi do niepłodności chociaż u siebie nie zauważyłam takowych objawów, lekarza też nie zapytałam dokładnie bo mnie zatkało w sumie to pomyślałam, że to normalne jakieś badanie. Przyszłam do domu i odrazu do kompa i naczytałam sie jak głupia ale zrobie to badanie dla świetego spokoju.
Mam 25 lat i 2 lata jesteśmy po ślubie chociaż dopiero od 9m-cy się staramy a tablety jakie brałam to na początku Diane 35 potem Yasmin i Yasminelle. Nie pamiętam jak długo każde z nich brałam. Może racja za bardzo o tym myśle. Z mężem jesteśmy w sumie 10 lat ze sobą i nie chcieliśmy dziecka bo maturę trzeba zdać, to zdałam następnie studia skończyć - skończyłam, a teraz jak człowiek chce to kiszka:wściekła/y: Sama czasami nie wiem co myśleć, moja siostra ma 40 lat i teraz zdecydowała się na drugie dziecko i nigdy problemów nie miała, a ja jakaś czarna owca w rodzinie.

lenka7 wez nie pierd***l bo ja mam non stop zapalenie pecherza...:szok: w sumie sama napisalam, zeby nie brac do bani ale ja to przynajmniej mam objawy tej mendy dosyc czesto mam prblemy z moczem, no ale jak miesiac temu bylam u gina to nic nie mowil o tym pecherzu...teraz to mnie nastraszylas...

eeee co ty wlasnie poczytalam, ze to jest przekoszone droga plciowa od osoby zarazonej i ma to tez inne objawy...wez ty koieto nie strasz mnie tak...bo ja przez ciebie swira dostane zaraz i ja bede u siebie wyszukiwac grom wie czego ;-)

Ostatnia edycja:
Ja Cię nie strasze tylko dzielę się moimi przeżyciami. Wiem że drogą plciową, ale ja tylko z mężem, a on tylko ze mną chyba, że o czymś nie wiem, ale wątpię i też nie wiem skąd u mojego lekarza to przypuszczenie.

Mandrzejczuk Tobie się już raz udało zafasolkować wiem, że bez happy endu ale udało Ci się to i tak jesteś w lepszej sytuacji ode mnie:-( to nie masz się czym martwić :-(mnie się jeszcze ani raz nie udało.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziewczyny mam takie pytanko dostałam od doktora Clostilbegit ale doktor mi kazał brac od 5 dnia cyklu ale ja sobie przegapiłam i biore od 9 mam wziąsc 5 tabletek i po tych 5 tabletkach ponoć ma byc owulacja tak to podobo pomaga zajść w ciążę ale czy pomaga niech któraś napisze czy udało sie wam zajść po nich i po ilu cyklach pozdrawiam i proszę o odpowiedź

lenka7 no wlasnie ja sie pocieszam tym, ze juz raz sie udalo, to chociaz wiem, ze moge zajsc. sluchaj moze twoj lekarz tak profilaktycznie te badanie zlecicl, z nimi tak jest z jakim problemem sie do nich nie pojdzie to od razu o rozwiazlosc pytaja, ja kiedys poszlam wlasnie z pecherzem to on do mnie pierwsze o to ilu ja partnerow mialam, to ja z pretensa, ze jeden jedyny od 2 lat to rura mu zmiekla od razu inaczej zaczal gadac. Trzeba wrzucic na luz, wiem, ze dobrze mi mowic, ale ja juz 8 miesiecy sie mecze, bo za duzo w glowie mi to siedzi i juz wiem o to znaczy plakac co miesiac z testem w reku...

reklama
cześć dziewczyny!
długo mnie nie było bo najpierw 5 czerwca mialam wesele a od 9 podróż poslubną :) dopiero dzis mam chwile dla siebie i chciałam Wam napisać że niestety w połowie wyjazdu, 12 go dostałam @... był 26 dzień cyklu.. Normalnie masakra!! Nie udało się za pierwszym razem :no: w miedzy czasie zrobiłam ze cztery testy :szok: a teraz odpuszczam sobie już ciśnienie na fasolkę. Co ma być i kiedy to będzie, tak staram się myśleć.. Bedziemy się starać cały czas-wiadomo, ale mam postanowienie się nie nakręcać.

Zastanawiają mnie też jeszcze te internetowe kalkulatory dni płodnych.. Jak teraz mialam cykl 26 dni to tak wpisuję czy biorę tez pod uwagę dc z wcześniejszych miesięcy, jak przy tabsach miałam 28 dc?? nie wiem czy jakąś średnią sie wyciąga czy poprostu wpisuję dane z ostatniego syklu??

Do góry