reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Wlasnie nam sie takie podobaja, sa okragle i szerokie tylko nie wiem ile dokladnie mm ale sliczne sa:-)

Musze sie wam pochwalic ze coraz czesciej rozmawiamy o tym ze moze staranka o potomka zaczniemy juz od pazdziernika:-):-D Tak bardzo bym chciała...

To duzo do staranek nie zostało :-) Ale może by tak nawet wczesniej zacząć? :-) W końcu ślub za jakies "na oko" 3 miesiące :-)

reklama
Nie chcemy zaczynać przed ślubem:-) Zresztą musze doprowadzic swoje zdrowie do dobrego stanu:-) Hormony... co najważniejsze, uporac sie ze stanem zapalnym, ktory mnie neka caly czas:( na szczescie posiew wyszedl ujemny, ale wymaz zly :-( no i prezjsc sie do dentysty, niestety mam poczatki prochnicy:wściekła/y:

śliczna sukienka!!!!! na pewno będziesz cudnie wyglądać, chudzina z Ciebie to możesz mieć taką dopasowaną!! Coś do włosów musisz mieć ,bo jak się pozbędziesz welonu to będzie brakowało czegoś.. a tren podepniesz i będziesz śmigać na parkiecie :D:D ale super że już nie długo masz ślub!!!
tren można odpiąc całkowicie (ja tak miałam), lub podpiąć, że nie przeszkadza z szaleństwach.
Z doświadczenia tylko dodam, że mega wazny jest szkielet sukienki - tańsze halki czy fiszbiny są nieelastyczne i jak się siada, to suknia się podnosi. szwagierka tak miała i niestety psuło cały efekt, bo wyglądało dobrze tylko jak stała. W tańcu sukienka tańczyła jakby osobno, a jak siadała, to kieca leciała w górę.

Z salą na razie nic. Mój Teściu przyszły się tym zajął i załatwia;-) A obrączki wybraliśmy takie... zaraz Wam pokaże... :-p Apart - Obrączki - Kolekcje - Obrączki nie wiem czy to dokładnie te bo wydają się jakby były matowe na zewnątrz a mają się świecić. Proste a najbardziej nam się podobają:-)
tez mały "zwykłe" obraczki i po 4 blisko latach wyglądają świetnie. I grawer od środka, który jest czytelny, bo na łączeniach róznych metali czasami się rozciera.

Nie chcemy zaczynać przed ślubem:-) Zresztą musze doprowadzic swoje zdrowie do dobrego stanu:-) Hormony... co najważniejsze, uporac sie ze stanem zapalnym, ktory mnie neka caly czas:( na szczescie posiew wyszedl ujemny, ale wymaz zly :-( no i prezjsc sie do dentysty, niestety mam poczatki prochnicy:wściekła/y:
dentysta koniecznie!! zmobilizowałam się przed pierwszą ciąża i odpukać, przez całe 9 miesięcy ciązy, 10 karmienia nie miałam potrzeby żadnego leczenia. teraz od odwiedziłam moją panią, ale że zaszłam wczesniej niż sądziłam została mi 8 do wyrwania. Na razie nic się nie dzieje, ale ona po prostu sie nie mieści cała i muszę się jej pozbyć, zanim zacznie spychać (oby nie) reszte zębów.
Boje się jednak wyrywania w ciąży, bo to jednak musi być znieczulenie, więc postaram się przeciągnąć.

ale was wzielo na pisanie czytalam, czytalam i myslalam, ze nie skoncze :-) ja pazurkow sama sie nauczylam, tzn. internet, youtube no i zywa praktyka na sobie i siostrze i jakos tak samo sie potoczylo, ale kocham to robic, wiec ciesze sie tym bardziej, ze przynosi to pieniazki. A powiem Wam jeszcze ciekawostke, ja po slubie wpisalam do CV stan cywilny i przez pol roku nikt do mnie nie zadzwonil, a jak usunelam nazwisko panienskie nie wspomin ajac o tym, ze jestem mloda mezatka to dacie glowe, ze w ciagu miesiaca oddzownili do mnie z 3 firm? Jednak czego nie doczytali, to dopytali i na rozmowach kwalifikacyjnych poprzestalo...

Suknie dziewczyny macie piekne, same ksiezniczki z Was beda...:cool2:
A my mamy obraczki z normalnego zlota i srodki z bialego zlota, a na mojej oczywiscie jak to sroka jest 7 cyrkonii ;-)
Ale, ale kochane ja jestem dzis calkiem odmieniona, bo chwycil mnie taki spontan, ze polecialam do fryzjera na strzyzenie, no i jak wczoraj mialam wlosy prawie do pasa tak teraz mam do ramion takiego troche dluzszego boba :szok: maz jest zachwycony i wniebowziety, a ja czuje sie lekko i zwiewnie...pamietam jak ta fryzurka chodzila za mna dosyc dlugo i powiedzialam mezowi, ze zetne wlosy jak zajde w ciaze :-p o ciazy jeszcze nic nie wiem ale jeszcze tylko tydzien do niechcianej @ i bedziemy dumac co dalej, Jezu zeby w koncu sie udalo... obecnie dzisiaj znowu probowal mnie zaatakowac pecherz, bo zapomnialam przez 2 dni Uroseptu...

Może to taki znak z tym fryzjerem :-) hmm... trzymam kciuki aby @ nie przyszła!!

Ja planuje po ślubie obciac grzywke :D

mandrzejczuk no dokładnie z tym cv, ja nie bardzo ukryję stan cywilny, bo w Polsce podwójne nazwisko to jednak oznacza mężatkę. A większość pracodawców widzi problem w młodej mężatce , bo na pewno będzie w ciąży , a to juz problem ... masakra :D:D
Ja po ślubie też ścięłam włosy i było mi o niebo lepiej, z rozczesywaniem, układaniem i ogólnym zastosowaniem czyt. nie leciały mi tak na twarz, czego bardzo nie lubię.

Misia my już obrączki kupiliśmy pół roku przed ślubem. Zaproszenia na jutro mają być, a welon i calą resztę już mam :-)

reklama
Hej dziewczyny, dziękuję za tak miłe i ciepłe przyjęcie.
Jeśli chodzi o mnie plamienie trwa. Jeśli chodzi o testy laboratoryjne lub wizyta u lekarza to na razie odpada, bo mieszkam za granicą i nie bardzo mam dostęp. Ale za miesiąc będę w Polsce, więc zrobię wszystkie badania, na razie obserwuję swój organizm.
A będe w Polsce, bo akurat biorę ślub, temat jak widzę aktualny na tym forum. Też będę miała wielką suknię i małe przyjęcie ok 50 osób. Fajna rzecz taka organizacja ślubu. Jedyne co mnie przrosło w tych przygotwaniach to wizyta w Kościele na spisaniu protokołu przedmałżeńskiego. Haha. Ksiądz straszny!!!

Do góry