reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zajęcia,zabawy z naszymi dziećmi

reklama
u nas ostatnio:

1 - młody wszedł do swojego pokoju, kazałam mu się rozglądnąć jak co gdzie leży i potem wyjść.....
ja zmieniałam położenie jakiś rzeczy, np dywanik który leży normalnie na podłodze zawiesiłam na łóżku, lub pluszak który leżał na stoliku przekładałam na parapet on wchodzi i musi wskazać co zostało zmienione.

2- zabawa w chowanie (u nas były to tik-taki bo wyszło bardzo spontanicznie) wkładałam np do jego dużej pluszowej żaby (ma dziurę) i dawałam podpowiedzi, np cukierki są w czym co jest duże i zielone, lub twarde i możesz na tym siedzieć itp

3- zgadywanki (30min potrafi tak siedzieć) "Ma garby i mieszka na pustyni?" "Duży czerwony ptak w kolorowe paski?" "zwariowane, skaczą po drzewach?" idt itd....

4- gra w balona, przez siatkę lub tak by nie spadł na podłogę

5- dmuchanie i puszczanie palona ze wstążką

to takie nie brudzące ;-)

Witam
Czy mogę prosić o zamieszczanie propozycji zabaw urodzinowych dla Naszych trzylatków.
Podoba mi się propozycja Bali na wspólne malowanie tekturowego samolotu czy ciuchci.

Witam
Czy mogę prosić o zamieszczanie propozycji zabaw urodzinowych dla Naszych trzylatków.
Podoba mi się propozycja Bali na wspólne malowanie tekturowego samolotu czy ciuchci.

np.
1. rzut kulkami z papieru do celu, np. do pustego kosza na śmieci, lub pudełka
2. "Pomniki" włączasz muzyczkę - dzieci tańczą znaczy szaleją, wyłączasz - mają stanąć nieruchomo, kto się poruszy - odpada
3. rozpoznawanie przedmiotow tylko po dotyku (karton -
wyciete dwie dziury na raczki, w kartonie umieszczasz przedmiot i zgaduj
zgadula ;-)
4. układanie z klocków, kto ułoży najwyzszą budowlę.

:-)
Wczoraj fajnie sie bawiłam z dzieciakami. Uciełam kawał papieru (taki na rolce do kupienia w ikei, do malowania i rysowania), narysowałam zarys domu i 6 pomieszczeń (po prostu prostokąt podzieliłam na 6), z katalogu ikei (mam 2 więc mogłam jeden zepsuć:-D;-)) wycinalismy meble i dzieciaki przyklejały je w poszczególnych pokojach. Urządziły sobie domek marzeń:-D

reklama
Pewnie, czasem to może być nawet jeszcze większa frajda :) my ostatnio przypomnieliśmy sobie jak fajnie się bawi w kalambury :) ile śmiechu przy tym :) a propos jeszcze papierowych zabaw to polecam Brulion zabaw dla każdego, gdzie w jednym miejscu są wszystkie najbardziej znane gry z dzieciństwa ;) statki, wisielec, smok, państwa-miasta :) fajnie sobie przypomnieć :)

Do góry