reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

reklama
Ja się smaruję kremikiem do brzuszka Perfecta Mama i do biustu z tej samej serii i bardzo mi odpowiadają. Przytyłam 6,5 kg z czego prawie 4 w ostatnich 3 tygodniach, masakra normalnie, jak za tydzień będę znowu kg do przodu to idę do dietetyka nie chcę znowu zrzucać 35 kg:no::no: Poza tym moje żyły tego nie wytrzymają, no i puchnę, z Nadią wyglądałam jak balon i teraz już też się obrzęki pojawiają a gdzie dalej:confused2: Cellulit u mnie w ilości umiarkowanej, nie jest tragicznie:tak:
A czy u was też się pojawiają obrzęki??

Ja od początku ciąży mam tak żylaste piersi, że aż całe niebieskie. Nie wygląda to zbyt estetycznie, bo dość, że tak powiem trupiaście :sorry:.

Odnośnie smarowideł na brzucho, to kilka miesięcy temu kupiłam oliwkę w żelu johnsona czy jak to tam się pisze, czego żałuję, bo o na w ogóle się nie wchłania. Smaruję się sporadycznie, bo jak kiedyś się rozpędziłam i wysmarowałam się cała po kąpieli, to byłam zmuszona przed snem odbyć jeszcze dwie kąpiele przed snem i jedną poranną, żeby to ciarastwo z siebie zmyć :sorry::sorry:

Jak dla mnie coś strasznego...nie lubię się lepić, bo nie potrafię wtedy o niczym innym myśleć :sorry:

U mnie na plusie 1-1,5kg
Zmian na skórze póki co nie zauważyłam:happy:
Na początku, choć nie codziennie używałam oliwki Penaten.
Od tygodnia używam kremu dla mam i dzieciaczków Oriflame:
Oriflame - naturalne szwedzkie kosmetyki
Nie jest tłusty, super się wchłania, ładnie pachnie a na tubie ma dużego i małego wieloryba, więc M. się śmieje, że to krem dla wielorybów:-D Ze mnie póki co wieloryb żaden, ale zauważyłam, że chodząc po schodach jakoś szybciej się męczę:tak:

ja używam kremu Pharmaceris M jak do tej pory nie pojawiły mi się rozstępy i żyję nadzieją że już tak pozostanie ;-) pod prysznicem używałam oliwki cleanic a teraz mam oliwkę bambino z obydwu jestem zadowolona.
21tydzień i 4kg na plusie
obrzęków brak za to po wejściu na czwarte piętro dopada mnie już zadyszka i ból łydek

Fajny wątek:-)

Ja jutro będę miała 22 tc i mam 5 kg do przodu. W poniedziałek idę do gina to wam powiem czy coś się zmieniło:-)Oby nie. Mi wszystko posżło w brzuch, mam bardzo duży i już mi zaczyna ciążyć:szok:

Ja do codziennej pielęgnacji używam Perfecta Mama i jestem bardzo zadowlona. Smaruję się już od 12 tc dwa razy dziennie. Ale to może dlatego, że ja do szczupłych nie należę i strasznie boję się dużej ilości rozstępów. Lepiej zapobiegać niż leczyć:-)Zobaczymy czy pomoże.

oooo coś dla ciała powstalo:-)

ja sie nie wyrózniam i uzywam calej serii Perfecta mama + oliwki Johnsona, pod prusznic mam kilka płyników i uzywam takiego, który danego dnia mnie nie zmuli zapachem:-D do włosów obowiazkowo matrix, bo moje włosy wołaja o pomste i tylko ta odzywka jakos trzyma moje kudły w formie.

dodatkowo niezwykle oszczenie z kolorowymi kosmetykami, bo wiekszosc ma zbyt intensywny zapach i wydaje mi sie ze krem na buzi wazy milion kilo.

no i zapachy... tutaj, dzieki mojje siostrze, ktora za kazdym razem mi cos podrzuca, wiec moja cora czasami wymaga ode mnie obwachamia kilku flakoników, az znajde cos co jest na dany dzien.
myslalam ze bede lubiala takie leciutkie zaachy, ale poki co kroluje sensi i rush2...

no to sie pobabowałam troche o swoich kosmetycznych fanaberiach:-D

czesc
ja 21 tydzien i 7 kilo na plusie,
nie smaruje sie codziennie, ale jesli to oliwka od Weleda (bardzo dobra) i mam tez krem od Vichy przeciwko rozstepom...
do kapieli nieraz uzywam penaten zel z oliwka w srodku (naprawde super) i dlatego nie musze sie za kazdym razem smarowac - robie tak: ze pod prysznic uzywam ten penaten, a jak sie kapie w wannie to uzywam inne produkty ale potem sie smaruje oliwka...:tak: nie mam zadnych rozstepow i narazie sie nie zapowiada, nie mam duzego brzucha tylko cala przytylam...i jakos sie wiecej skory naprodukowalo chyba:-D

reklama
Do góry