reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zadbane Mamusie :)

:-):-):-)

ja mam zakaz chodzenia na basen i gimnastykę dla brzuszkowych...ot tak,by nie zapeszyć...lekarz mówi,że skoro początek ciąży taki nieudany,a teraz się polepszyło-to nie będziemy wywoływać wilka z lasu..........:-:)-:)-(

a ja kupiłam sobie piłkę taaaaaakąąąąąą duuuuużą na allegro i sobie na niej siadam i delikatnie wyginam...i koci grzbiet codziennie,bo już mnie plecy bolą...od rana jest ok,a tak po 17 nie mogę wysiedzieć...

reklama
no właśnie myślę nad taką piłką... ale szczerze nie wiem jak na niej ćwiczyć... boje się, że zlecę... a szkołę rodzenia mam dopiero pod koniec lutego i tam mi pewnie pokażą bo mają na wyposażeniu.

a ja kupiłam taką piłkę a teraz muszę poszukać jakiś ćwiczeń bo nie wiem jak się z nią obchodzić i jak mogę na niej ćwiczyć... :-D

no właśnie... miałam chodzić na basen, ale się wybrać nie mogę :-( kostiumu nadal nie kupiłam... buuu...

no właśnie... miałam chodzić na basen, ale się wybrać nie mogę :-( kostiumu nadal nie kupiłam... buuu...

Basen jest boski!!! Ja chodziłam..baaaardzo polecam!....ale odkąd mam te bóle brzucha (więzadeł, macicy, sama nie wiem czego?) to lekarz nie pozwolił :confused2::no: z resztą na nic nie pozwolił prócz spacerów i to nie za długich...:sorry: i tyle wyszło z mioch palanów "aktywnej ciąży" :cool:

z resztą na nic nie pozwolił prócz spacerów i to nie za długich...:sorry: i tyle wyszło z moich planów "aktywnej ciąży" :cool:

Jak ja Ciebie rozumiem:confused2::confused2::confused2: miałam taki plan... a zostały z planów nici -dobrze że chociaż na wadze nie lecę mega w górę bo byłoby nieciekawie z moją psyche:sorry: Miałam karnet do gymnasionu na te zajęcia "forma w ciąży" -nic z tego -ciąża zagrożona i zakaz zarówno od lekarza jak i od męża... no to może basen -no na to zgoda była ALE to jest miejsce publiczne, woda, pierdoły -po co Ci ryzykować zapaleniem albo bakteriami:confused2::confused2::confused2: jedyne czym się cieszyłam to gorącymi źródłami w Bukowinie i z tymi wspomnieniami przyjdzie mi zostać jeszcze trochę:-(

hehe....ja też planowałam ''aktywną ciążę''-długie codzienne spacery,basen,ćwiczenia....a tu mało tego,że grypa szaleje,to jeszcze lekarz nie pozwala na zbyt wiele...nakazał tylko codziennie wychodzić na świeże powietrze...nawet na pół godziny...ja mu na to,że wietrzę przecież;-);-);-)

[art] Ćwiczenia w ciąży i w okresie połogu - Trening w domowych warunkach -zerknijcie tutaj...może coś się przyda...

reklama
moja aktywna ciąża to aktywne uczęszczanie do kuchni i aktywne machanie sztućcami... no i nie moge nie wspomniec o aktywnym przełanczaniu kanałów telewizyjnych:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ogolnie sie nie przemenczam, choć własnie sobie szukam jakis wykrojów, zeby uszyc jakas sukienke dla dwupaka... czas sie przeprosic z igłą i nićmi:-D

Do góry