reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

Czekolade tylko BIAŁĄ do porodu bo to mega kalori wtedy potrzebnych ale żadnych krówek ani kanapek z pieczywem bo wrazie powikłań porodowych trzeba zrobić cesarkę a przez taką jedną kanapkę mogą być problemy z narkozą bo min 6 godz od posiłku można podać narkozę

reklama
Ponoć niezbyt zdrowe, ale skuteczne jest opasanie brzucha np gorsetem. Trzeba tylko spytać lekarza na kontrolnym badaniu po porodzie czy już wolno to robić, musi się macica skurczyć z powrotem i dopiero wtedy.
można się delikatnie ściskać ale nie bandażem elastycznym bo można zemdleć tylko opaską najlepiej z apteki nie jaką z targu bo musi ona oddychać bo rtobi się to rano i nosi aż do wieczora i nie na drugi dzięn po porodzie tylko min po sciągnięciu szwów i zagojeniu krocza żeby nie zrobiły się skrzepy i zatory

mam pytanko...
mam OKRUTNE rozstępy...smaruje się oliwką i kremem z ziaji, ale to nic nie daje...macie jakies dobre kremy? naprawdę cena już nie jest ważna, bo co z tego, że kupuje tani a nic nie pomaga :(

Kicia może po prostu taka twoja "uroda" ? są osoby które mimo stosowania cudownych środków niestety mają skórę pociętą rozstępami, a są osoby które nie używając dosłownie nic mają skórę jak pupa niemowlaczka.... ja nie znam się, więc niestety nic nie doradzę:(

kicia jeżeli masz tendencję do rozstępów to niestety nic nie pomoże... ja używam kremu perfecty - dosyć tani i skórę mam po nim bardzo fajną. ale niektóre z dziewczyn na ten krem narzekały. jak byłam na wakacjach 2 tygodnie to w ogóle niczym nie smarowałam - no może co kilka dni oliwką jak mi się przypomniało :) narazie nie mam rozstępów ale wiem, że one mogą wyskoczyć nawet tydzień przed porodem więc póki co się nie cieszę.

hhmm to może faktycznie mam taka skórę...jak przytyłam 25kg to też całe nogi i boki mi wywaliło, ale potem stosowałam maść na blizny i nie widać ich prawie...
jak już skończę karmić, to może znów ją kupię a narazie ważne, że Mały rośnie, zapominam o rozstępach :p

Kicia ja mam wieczne problemy z rozstepami i baaardzo pomaga mi serum na rozstępy Perfecta Mama kosztuje ok 21 zł w Rossmannie. A możesz mi napisać jaką maść na blizny uzywałaś?? Ja teraz kupuję jeszcze kosmetyki Palmers na rozstępy bo dziewczyny na innych watkach bardzo polecały.

ja rozstępy mam całe życie i w sumie jedyny środek jaki trochę pomaga - no bo nie łudźmy się że one znikną - to krem fissan - drogi nie jest. Fakt że śmierdzi i raczej ciężko się wchłania no ale za to pomaga. A na świeże rozstępy stosowałam maść contratubex na blizny i tu muszę powiedzieć że rewelacja nie tylko na rozstępy ale i właśnie na blizny - tyle że świeże muszą być - nie wiem czy można w ciąży stosować. Śmierdzi niemiłosiernie bo jest na bazie wyciągu z cebuli - ale coś za coś.

reklama
mielonka u mnie na szkole rodzenia wlasnie krowki [kruche] jako zastrzyk energii polecaja. Co do jedzenia, porod to jak praca na budowie przy przerzucaniu cegiel, rob sobie to 24h na glodniaka to nie wiem czy na koncu nie padniesz z wycieczenia. A jak jest wypadek na drodze, albo cos sie stanie ciezarnej ze cc nie jest zaplanowane tylko z ulicy jakby, to sie nikt nie przejmuje ze ten ktos zjadl wlasnie syty obiad. :-)
Biszkopty, czekolade, krrowki i geste soki mozna a nawet trzeba, by meic sile urodzic dziecko.

ja dzisiaj na pzanokcie ide. Przedostatni raz przed porodem.ajj Nie wiem tylko na kiedy sie umowic w grudniu. ech.

Do góry