reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

jak ja kiedys chodziłam na SR to tam polecali zabrać do porodu kostki cukru hehe, bo jajszybciej cukier prosty się wchłania i dodaje energii, ja pamiętam miałam, ale głowy do ich jedzenia juz nie, dopiero po porodzie kiedy nie mogłam opanować przy zszywaniu drżenia nóg z wycieńczenia to jadłam i się nimi posilałam, a jak juz trafiłam na swoja salę ok 6 rano to M pobiegł mi po 2 wielkie bułki, byłam głodna masakrycznie hehe:)))

reklama
kicia a jak często się smarujesz??

rano i popołudniu kremem, a wieczorem po kąpieli, na mokro oliwka :)

Kicia ja mam wieczne problemy z rozstepami i baaardzo pomaga mi serum na rozstępy Perfecta Mama kosztuje ok 21 zł w Rossmannie. A możesz mi napisać jaką maść na blizny uzywałaś?? Ja teraz kupuję jeszcze kosmetyki Palmers na rozstępy bo dziewczyny na innych watkach bardzo polecały.

zobaczę tę Perfectę...a maść? Contratubex...to maść na blizny, ale na rozstępy jest rewelacyjna, tylko szybko znika, bo malutka tubeczka kosztuje 30zł a przy moich rozstępach to mi starczała na tydz. Ale naprawdę pomagała :)
sunnflower też o niej pisze, więc wypróbowana nie tylko przezemnie :)

A na świeże rozstępy stosowałam maść contratubex na blizny i tu muszę powiedzieć że rewelacja nie tylko na rozstępy ale i właśnie na blizny - tyle że świeże muszą być - nie wiem czy można w ciąży stosować

nie można, ale ja ją stosowałam jakiś miesiąc, może dwa, po powstaniu ostatnich, i zdała egzamin :)

pozdrawiam :)

Dziewczyny a jaki jest najlepszy krem ujędrniający do biustu, który można stosować w ciąży i podczas karmienia piersią?? Mój biust niestety ze względu na swoje ogromne rozmiary już zaczął opadać i aż się boję co będzie po karmieniu :-:)-:)-:)-( Czytałam o Mustelii ale nie znalazłam zbyt wielu komentarzy. Może któraś z was zna jakiś "cudowny środek"??

Dziewczyny a jaki jest najlepszy krem ujędrniający do biustu, który można stosować w ciąży i podczas karmienia piersią?? Mój biust niestety ze względu na swoje ogromne rozmiary już zaczął opadać i aż się boję co będzie po karmieniu :-:)-:)-:)-( Czytałam o Mustelii ale nie znalazłam zbyt wielu komentarzy. Może któraś z was zna jakiś "cudowny środek"??
ja mam Pharmaceris - krem do biustu, w ciązy i podczas karmienia. Czy on taki cudowny to nie wiem bo ja się smaruję od wielkiego dzwonu ale słyszałam dobre opinie:)

ja mam Pharmaceris przeciw rozstępom, ale na pupie kilka wyszło, na brzuchu i piersiach nie ma, a do piersi nic nie używam, bo jak czymś tam na początku smarowałam to mnie potem coś swędziało i piekło

co do swędzenia to ja chyba znów mam jakąś infekcję miejsc intymnych, ciągle coś łapię ostatnio, teraz chyba po przyjmowaniu tego antybiotyku, ale 3 tyg temu "jadłam" globulki, ech, co idę co m-c do gina to znów muszę jakieś globulki, nie wiem skąd ja to wszystko łapię.... :/

Tunia, ja też łapałam straszne infekcje, a właściwie to miałam jedną permanentną. Dostawałam różne "do-w-cipne" tabletki, ale tylko zaleczałam grzybka, a on po tygodniu sobie wracał. Aż w końcu lekarz przepisał mi Gynazol i jak ręką odjął. Zapytaj o ten lek gina. U mnie od 2 miesięcy spokój z infekcjami.

do biustu mustella ponoć jest dobra - ale to cholera wie, bo ja ją stosuję całą ciążę i niby nic się nie dzieję choć nie ukrywajmy że bardziej mi się podobał biust z przed ciąży - no ale z drugiej strony nie wiadomo jakby wyglądał gdybym nie smarowała - także myślę że o jasne opinie jest trudno. Natomiast po karmieniu wracam do mojego kremu cud - firma PUPA - krem do biustu - jakiś super tani nie jest, ale w swoim życiu wypróbowałam chyba już każdy krem na cycki od tych tanich aż po te baaardzo drogie i dopiero jak trafiłam na ten to mogę z czystym sumieniem powiedzieć że są naprawdę efekty

do biustu mustella ponoć jest dobra - ale to cholera wie, bo ja ją stosuję całą ciążę i niby nic się nie dzieję choć nie ukrywajmy że bardziej mi się podobał biust z przed ciąży - no ale z drugiej strony nie wiadomo jakby wyglądał gdybym nie smarowała - także myślę że o jasne opinie jest trudno. Natomiast po karmieniu wracam do mojego kremu cud - firma PUPA - krem do biustu - jakiś super tani nie jest, ale w swoim życiu wypróbowałam chyba już każdy krem na cycki od tych tanich aż po te baaardzo drogie i dopiero jak trafiłam na ten to mogę z czystym sumieniem powiedzieć że są naprawdę efekty
a teraz go nie mozna stosować?:-p

reklama
Do góry