reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

rozstępy a chodzenie w staniku nie ma nic wspólnego bo rozstepy robia się zazwyczaj od zbyt szybkiego rozciagniecia skóry czyli zalezy od wzrostu piersi, a cycki to naprawde beda bomby po porodzie!!! szok przeżyłam jak w lustrze je zobaczyłam, normlnie dojarki hehehe!!! wtedy to stanik dobrze widziany ale co ma zwisać i tak bedzie zwisac i nie ma co sie łudzić bo choćby nie wiem jak sie o nie dbało to jednak biust po porodzie sie zmienia, no chyba ze ktoś ma malutki.... :/

reklama
Niby mówi się "co ma wisieć nie utonie" więc choćbym nie wiem jak walczyła przeciwko rozstępom to one i tak się pojawią skoro mam skłonności.
Ale z tym stanikiem sportowym to czytałam nawet,w którejś z gazet dla ciężarnych. Jak masz mały biust lub lekko duży to nic im się nie stanie ale przy dużym biuście niestety w nocy najbardziej działa grawitacja i strasznie wiotczeje. Już teraz myślę co zrobić żeby od karmienia nie opadł:happy:

ja to się obawiam, że po karmieniu cycki będą wisiały :( poza tym, że po porodzie zostanie mi jedna wielka fałda na brzuchu i nic na to nie poradzę - masakra :D ale ogólnie narazie to schodzi na drugi plan... cieszę się, że będzie maleństwo i tyle :D

Gosia - ja karmilam 11 m-cy i cycyuszki wcale nie wisza. zadnej faldy na brzuchy tez po porodzie nie mialam. takze prosze o optymistyczne podejscie do sprawy :D

gufi zazdroszcze !!! ja po 24 tygodniach ciazy moje cycki obwisly :szok: a nie karmilam ani do konca nie donosilam... dlatego teraz juz mi to wszystko wisi hahahaha

U mnie po zakończeniu karmienia piersi wyglądały jak dwa woreczki wypełnione tylko do połowy.. tragicznie. Cały tłuszczyk z nich uszedł, tylko skóra. A potem troszkę przytyłam, potem schudłam a piersi się wypełniły i wyglądały całkiem całkiem :)

Tylko ja miałam malutkie bo 70 A

ja mialam prze dpiersza ciaza 75 C i sflaczaly :/ wlasnie za duzo skory chyba jest moze nie do polowy wypenione ale niemoge dlugo na nie patrzyc bo wolalam jak sterczaly :/ teraz mam 95 D i ciekawe czy jeszcze urosna... oby nie bo mi nie potrzebne wieksze...

ja mialam prze dpiersza ciaza 75 C i sflaczaly :/ wlasnie za duzo skory chyba jest moze nie do polowy wypenione ale niemoge dlugo na nie patrzyc bo wolalam jak sterczaly :/ teraz mam 95 D i ciekawe czy jeszcze urosna... oby nie bo mi nie potrzebne wieksze...

ekhm, ekhm :-D Hmm, jak zacznie się prawdziwa produkcja mleka to raczej nie licz na to, że się zmniejszą ;-) Dopiero później jak się laktacja unormuje :)

Ja noszę teraz 80 D. Zamówiłam sobie stanik do karmienia na 80C nie wiem czy nie będzie za mały :-/

reklama
wlasnie ja juz sobie jak sie przeprowadze to kupie tez ze dwa do karmienia. i mowisz zeby wieksze kupic yyyy hehe :) no to kupie jakies takie chcialabym taki co rosnie raz z cycami co dziewuchy pisaly wcczesniej ... tylkonie wiem czy na mojej pipiduwie wiedza o tym wynalazku :p

Do góry