reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

No szczuplutka to ja byłam kiedyś ale mam nadzieję wziąć się za siebie zaraz po ciąży... W pierwszej przytylam bardzo duzo a teraz bardziej sie pilnuje wiec mam nadzieje, nie przytyc wiecej niz 15 kg. Bardzo mi to przeszkadzalo, bylam gruba po prostu chociaz mojemu mezowi sie wreszcie zaczela moja pupa np. podobac bo zawsze uwazal, ze mam za suchą :p

Teraz wole bawelnianą bieliznę ale mam kilka w szufladzie i gorsetów i halek i stringów. A kiedys to stringi nosiłam nawet przy okresie, nie mogłam nosić zyklych majtek bo miałam wrażenie, że mi sie wszystlo w tyłek wcina a tak to miałam od razu wcięte i sie martwic nie musialam haha :-D

reklama
ja też stringi nosiłam nawet przy okresie, ale później a. przytyłam przez te cholerne policystyczne jajniki i źle się czułam taka grubaska z stringach (mimo wszystko dalej w nich chodziłam tylko mężowi się oglądać nie dawałam) b. w ciąży stawiam na figi :) Jakoś mi sie odmienilo.. później będą majtki poporodowe a potem wrócę do formy (akurat ;) ) i znów stringi:))

Ale tutaj fajny temat;-) u mnie jeśli chodzi o włoski to ja najbardziej wolę golaska zresztą tak zaczął mnie mąż namawiać już dużo dużo wcześniej. Wydaje mi się to dużo bardziej higieniczne dla mnie no i podczas seksu wiadomo. Jeśli chodzi o wizyty u gin. staram się iść z takim 1,5 tyg.
Co do stringów to kiedyś lubiłam bardzo a teraz wolę pełne jakoś tak mi wygodniej.

witam
z tego co ja wiem to w stringach w ciazy nie wolno chodzic, cos mi sie takiego o uszy obilo ale nie pamietam powodu :/ ja chodze w szortach koronkowych lub w koronkowych figach :-)

trzymajcie jutro kciuki bo mam dwa egzaminy :-)

dobranoc

a co moga mieć majty do ciąży?.....byleby brzucha nie uciskały, ja tam mam tylko stringi, w innych nie umiem :)

:) gdzieś tam kiedyś słyszałam, że stringi są mniej higienicznie, niz zwykle majtasy, ale moim zdaniem to jest kwestia naszej higieny a nie samych majtek:) Tez uważam że stringi w ciąży jak najbardziej byle by nie uciskały:) A idąc tropem że stringów w ciąży nie wolno - to chyba nic w ciąży nie wolno:D

reklama
hehehehe , ze stringami to chodzi o to ze bac co badz wzynaja sie heh i w czasie chodzenia wiadomo pracuja razem z cialem przesuwajac sie tam i z powrotem, to moze spowodowac wieksze prawdopodobienstwo infekcji :D
a tak na marginesie to depilowac woskiem nie wolno bo stres, stringow nie wolno, smarowac sie antycellulitowymi po rekach np nie wolno, farbowac nie wolno, lakierem malowac paznokci podobno tez nie wolno eheheheheh jak sie pocisz jak swinka to bron Cie Boze przed stosowaniem antyprespirantu.... i jeszcze wiele rzeczy nie wolno ale nie pamietam teraz jakich:D heeheh smiechu warte naprawde

Do góry