reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zadbane ciężarówki - makijaże, moda i inne przyjemności :)

syla28 masaz to mało powiedziane... zawsze po smarowaniu ubierałam jakieś ciuchy które wiedziałam że mogę wybrudzić... i ostatnio mówie sobie.. może chodzi o to, że trzeba go właśnie pożądnie wsmarować żeby widzieć efekty... i wiecie co.. mnie ręce już bolały, Miśka ręce bolały, podejrzewam, ze z tego wszystkiego maleństwo też już ręce zaczęły boleć... a brzuszek był nadal tłusty... więc starłam resztki chusteczką bo moja despercaja sięgnęła zenitu

reklama
Ja nie używam niczego innego oprócz oliwki, narazie efekty dobre, bo jeszcze rozstępów nie mam :-)

U mnie z tym terminem cos dziwnie!!!! :confused: Wedlug OM 28 wrzesien a wedlug USG 19 wrzesien :confused:lekarz zapytal mnie czy jestem pewna ostatniej:angry:Jestem pewna na 100 %:-) Ciekawe jaka date mam wziac do serca:confused::rofl2:

Oli-mamy takie same terminy-tylko że ja 19.09 miałam z 1 usg -teraz już potwierdził mi się 28 z OM-więc zmieniłam suwaczek .Z tymi kalkulacjami z usg.to różnie jest,w czwartek jak byłam to gin.mi pow.że każdy lekarz inaczej liczy.
Rozstepy na brzuchu mam ledwo widoczne -ale za to napiersiach już w 3 mc zaczęły się pojawiać i nie wyglądają atrakcyjnie.Ale też piersi powiększyły mi sie 2krotnie..
Smaruję się cała kremem Cuccio który uwielbiam-do tanich nie należy ale ma obezwładniający zapach i szybko się wchłania.Kupuje w dużych opakowaniach na firmę (używam go w pracy pod parafinę na dłonie)-bardzo wydajny jest .
Niestety rozstepy są raczej genetycznie uwarunkowane i jeśli się ma skłonności to krem może tylko troszkę pomóc...

W poprzedniej ciązy używałam Fissan i Penathen - regularnie i mam ogromne rozstępy więc nie polecam. Teraz kupiłam w mega promocji Mustelę ale w cuda nie wierzę i pewnie rozstępy się pojawia.

Ja od czwartego miesiąca używam Perfecta Mama Daxa i jestem zadowolona. Zapach przyjemny a i wchłania się dość szybko. Myślę sobie że te kremy na rozstępy wszystkie mają "spowolnione" wchłanianie w stosunku do balsamów których używałyśmy na co dzień, bo mają znacznie więcej składników natłuszczających i uelastyczniających skórę.
Swoją drogą rozstępy to moim zdaniem kwestia genów. Moja mama nie miała, ja do tej pory nie mam i mam nadzieję że to się nie zmieni;-);-) Co kilka dni mąż mnie ogląda z każdej strony i wypatruje czy gdzieś jakiś się nie pojawił;-)

myslę laseczki że z tymi rozstepami to jest tak że która je ma mieć to będzie i nic jej nie pomoże nawet najdroższy kremik, oczywiście te nasze smarowidla mogą troszkę przed nimi ochronic, ale tak naprawdę to chyba geny.

W poprzedniej ciązy używałam Fissan i Penathen - regularnie i mam ogromne rozstępy więc nie polecam. Teraz kupiłam w mega promocji Mustelę ale w cuda nie wierzę i pewnie rozstępy się pojawia.

w takim razie to kwestia genow chyba. ja tez uzywalam fissanu w poprzedniej ciazy i mam piekny brzuszek (chwale sie poki moge). a moze kazdej co innego pasuje. ale znowu skoro to geny to dlaczego kolezanka w pierwszej ciazy zero rozstepow, a w drugiej juz sie pojawily? podkreslam,ze mniej wiecej tyle samo przytyla. ja z niepokojem sie ogladam tez codziennie. a tak w ogole to uwazam,ze natura w tej kwestii sprawiedliwa nie jest. 9miesiecy nosimy dzidzie, nie pijemy, uwazamy, mamy dolegliwosci rozne i tu jeszcze rozstepy, ktore zostaja niesty na zawsze;(

Ja nie używam niczego innego oprócz oliwki, narazie efekty dobre, bo jeszcze rozstępów nie mam :-)
Nie chce Cie kochana straszyc, ale moja siostra uzywala tylko oliwki i co???ma strasznee rozstepy:angry::-(nie oznacza to jednak ze Ty bedziesz miala, ja radzilabym dodac cos specjalnego przeciwko rozstepom:tak:;-)

reklama
Ja narazie nie mam rozstępów, ale profilaktycznie mam zamiar za niedługo zacząc stosowac krem ZIAJA ZIAJKA KREM PRZECIW ROZSTĘPOM :-)

Do góry