reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zadbane ciężarówki - makijaże, moda i inne przyjemności :)

Wiola też mam potówki pomiędzy. Ale wolę więcej potówek niż więcej rozstępów hihihi;-)
Póki co stosuję to, co mam na półce, więc nic specjalnego, ale zamierzam niedługo zakupić coś typowo na rozstępy, choć wiem, że ich nie uniknę :angry:

reklama
to ja wam polecam cos może mało ładnie pachnącego ale naprawdę skuteznego (dziewczyny na moim forum próbowały i potwierdzają )to maść na bliznowce blizny i na rozstępy też to cepan maśc cebulowa koszt około 10 zł w aptece bez recepty mi to poleciła pani doktor i pomogło w 100% z grubych ochydnych rozstępów zrobiły się cieniutkie kreseczki:tak:

Rozstępy są uwarunkowane genetycznie, ale logiczne, że jeżeli któraś z nas przytyje 30kg to rozstępy jej nie ominą.:-p Moja mama wprawdzie urodziła tylko mnie, ale rozstępów nie ma, ani jednego w wieku 50 lat! Liczę, że i mnie ominą bo raczej dużo nie przytyję. Choć niestety rozstępy już mam.:zawstydzona/y: Szybko rosłam a i w pewnym okresie duuuużo nagle schudłam.:zawstydzona/y: Więcej ich nie chce. Te na pupie mi wystarczą.:zawstydzona/y:

a ja na razie smaruje się zwykłą oliwką dla dzieci bambino ... i to jak sobie przypomnę :zawstydzona/y:

Alex91 obie mamy termin na 10 września ... dlaczego w suwaczkach jest różnica 1 dnia ??

Elunia1609: Bo według OM mam 10.09 a według USG na 9.09. Wprawdzie przy pierwszym usg tez wyszedł 10 ale potem okazało się że wymiary odpowiadaja jeden dzień do przodu czyli 9.:confused:

Tak o tych kremach piszecie, że aż mi się głupio zrobiło, że nic jeszcze nie używam i kupiłam sobie Gerbera :-) Ale i tak nie wierzę, że mi pomoże :-p
Alex u mnie, żeby rozstępy powstały po porodzie wystarczyła utrata 23 kg ;-)
Ja raczej z tych co przytyje więcej, niż przepisowe 14-16 - ciągle głodna jestem :sorry2:

Elunia1609: Bo według OM mam 10.09 a według USG na 9.09. Wprawdzie przy pierwszym usg tez wyszedł 10 ale potem okazało się że wymiary odpowiadaja jeden dzień do przodu czyli 9.:confused:

aha ... pytałam bo pamiętam że mówiłaś że to i to masz 10 :-) ominęłam gdzieś informację o USG :tak: i w poznajmy się figurujesz jeszcze w 10 września :-D

U mnie z tym terminem cos dziwnie!!!! :confused: Wedlug OM 28 wrzesien a wedlug USG 19 wrzesien :confused:lekarz zapytal mnie czy jestem pewna ostatniej:angry:Jestem pewna na 100 %:-) Ciekawe jaka date mam wziac do serca:confused::rofl2:

Ja na rozstępy uzywam Fissan. Jestem szczuplutka i myślę że sporo mi przybędzie dlatego próbuję jak mogę uciec przed rozstępami. Jestem co prawda w 12 tygodniu(nie wiem jak się robi suwaczek przy okazjipomoże któraś) i już zużyłam całą tube kremiku:))

reklama
Sarenka ja się smaruję wszystkim co popadnie praktycznie od samego początku - tak się boję rozstępów, tzn. większej ilości, bo trochę już mam ;-)

Oli_ ja póki co zostałabym przy terminie wg om, może dzidziuś rozszalał się ze wzrostem i trochę wyprzedził termin. :-DPoczekaj do następnego usg... Może pokazać inaczej ;-)

Do góry