reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbana mama - kosmetyki, zabiegi pielęgnacyjne, nowe ciuszki i inne przyjemności

Ja też jestem fanką palmersa-uzywam do na dzień bo super sie wchłania a na noc smaruje sie oliwka z babydream dla kobiet w ciąży-tez polecam!

reklama
Bio Oil mam, ale też denerwuje mnie ta jego tłustość. więc używam, ale tylko od czasu do czasu.
To pewnie skuszę się na Palmersa :)

dziewczyny, z innej beczki: muszę Wam powiedzieć, że nie ogarniam tego, jak mi piersi rosną ;) miesiąc temu kupiłam stanik o rozmiar większy, a teraz jest już i on za mały :szok: zaraz wybieram się do sklepu za czymś popatrzeć, ale tak sobie myślę, że jak już kupuję, to może skuszę się od razu na taki do karmienia. mam nadzieję, że mi już nie urosną i że będzie jeszcze pasował po porodzie :-D

Ostatnia edycja:
Ja mam chyba wszystkie możliwe specyfiki które stosuje się w ciąży... Oliwki, BioOil, Palmers, Tołpa i inne które są typowo ciążowe... tylko problem jest taki, że to się samo wcierać nie chce ;) więc większość stoi użyta maks 2 razy :/
Specyfików do biustu nie tknęłam nawet, bo do moich piersi nie dotarła jeszcze informacja że jestem w ciąży i zupełnie NIC się z nimi nie dzieje.

...muszę Wam powiedzieć, że nie ogarniam tego, jak mi piersi rosną ;) miesiąc temu kupiłam stanik o rozmiar większy, a teraz jest już i on za mały :szok: zaraz wybieram się do sklepu za czymś popatrzeć, ale tak sobie myślę, że jak już kupuję, to może skuszę się od razu na taki do karmienia. mam nadzieję, że mi już nie urosną i że będzie jeszcze pasował po porodzie :-D

Kiedy ja się zorientowałam, że w moich dotychczasowych biustonoszach mi niezbyt komfortowo to kupiłam zupełnie przypadkiem i na próbę biustonosz dla kobiet w ciąży - ok. 34 zł. - taki elastyczny top bardziej... Ładnie podtrzymuje, nic nie uciska no i rośnie razem z moim biustem ;-) ekonomiczna opcja, polecam - śmigam w nim non stop. Są w dwóch rozmiarach: s-m i l-xl i dwóch kolorach czarne i białe.

GoGa_ no ja właśnie też nie wyrabiam, a w pierwszej ciąży nie miałam takich niespodzianek bo we wszystkie miękkie staniki się mieściłam.

an-fotografia dzięki za info tylko napisz jaka firma albo gdzie kupić :)

Bio Oil mam, ale też denerwuje mnie ta jego tłustość. więc używam, ale tylko od czasu do czasu.
To pewnie skuszę się na Palmersa :)

dziewczyny, z innej beczki: muszę Wam powiedzieć, że nie ogarniam tego, jak mi piersi rosną ;) miesiąc temu kupiłam stanik o rozmiar większy, a teraz jest już i on za mały :szok: zaraz wybieram się do sklepu za czymś popatrzeć, ale tak sobie myślę, że jak już kupuję, to może skuszę się od razu na taki do karmienia. mam nadzieję, że mi już nie urosną i że będzie jeszcze pasował po porodzie :-D

Mam ten sam problem, kupilam muesiac temu dwa ciazowe staniki i myslalam ze starcza na cala ciaze, a tu kicha, juz sa za male... Niestety jedyne miekkie i ladne widzialam w C&A i takie tez mam, ale z wiekszymi rozmiarami jakos ciagle sie mijam w sklepie... Bardzo polecam te staniki, naprawde sa wygodne (nadaja sie tez do karmienia) i jakos przyjemniej sie je zaklada jak ciesza tez oko ;) na zywo wyglada o wiele lepiej niz na stronie C&A, ale wrzucam pogladowo ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1384944893.219899.jpg
Viltutti, ja tez nie lubie i nie chce mi sie zazwyczaj nic wcierac... Ale od kiedy brzuch zaczal mi szybcej rosnac i czuc napiecie skory, zaczelo mi to sprawiac przyjemnosc i samo sie jakos pamieta :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1384944893.219899.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1384944893.219899.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 51
kupiłam sobie na końcu w Esotiq dwa biustonosze, bo akurat była jakaś przecena. za dwa zapłaciłam 90 zł. w ogóle uśmiałam się trochę, bo przymierzyłam, dobry, biorę. pytam pani, czy jest drugi identyczny model w identycznym rozmiarze. poszła na zaplecze, szuka, szuka. przynosi identyczny, nawet w takim samym kolorze. pyta z powątpiewaniem, czy chcę, bo pewnie myślała, że po co mi dwa dokładnie takie same. to jej mówię, że biorę, bo jestem w ciąży i biorę, co jest :p zwłaszcza, że rozmiar mnie samą zaskoczył i bałam się, że będę się musiała nieźle nachodzić, żeby kupić taki sam.

w ogóle to mąż zaczął do mnie mówić Pamela :-D jestem dość szczupła i nie da się ukryć, że teraz na pierwszy plan wysuwa się nie brzuch, ale biust :p a że przyzwyczajony był do biustu o dwa rozmiary mniejszego, to jemu też ciężko się przyzwyczaić :-D

a z innej beczki: wiecie, co mnie wkurza? zauważyłyście, że niemal wszystko koszule nocne dla ciężarnych są tak niemiłosiernie infantylne? jakieś kwiatuszki, misie, chmurki, no normalnie szlag mnie trafia. ciężko znaleźć normalną koszulę bez takich dziecinnych udziwnień.

...a z innej beczki: wiecie, co mnie wkurza? zauważyłyście, że niemal wszystko koszule nocne dla ciężarnych są tak niemiłosiernie infantylne? jakieś kwiatuszki, misie, chmurki, no normalnie szlag mnie trafia. ciężko znaleźć normalną koszulę bez takich dziecinnych udziwnień.

Norma, wszystko co ciążowe to od razu droższe, lukrem polane, falbanami zasłane... :baffled:
Szukasz nocnej koszuli? Ja rzeczy "po domu" i do spania kupuję w H&M z serii basic taka bawełniana na luzie i bez baranków na przedzie :-)

reklama
Norma, wszystko co ciążowe to od razu droższe, lukrem polane, falbanami zasłane... :baffled:
Szukasz nocnej koszuli? Ja rzeczy "po domu" i do spania kupuję w H&M z serii basic taka bawełniana na luzie i bez baranków na przedzie :-)

o, dzięki za info :) sprawdzę. w ogóle to ja sobie nie wyobrażam paradować w takiej koszulce w baranki po szpitalnym korytarzu. normalnie głupio by mi było.

Do góry