reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana mama - kosmetyki, zabiegi pielęgnacyjne, nowe ciuszki i inne przyjemności

reklama
Ja wczoraj stalam sie szczesliwa posiadaczka wstawiki ciazowej do spodni Carriwell. Sklada sie ona z elastycznego, regulowanego paska, zapinanego miedzy szlufka a guzikiem i mocowanych do niego wkladek materialowych w 3 kolorach. Moja akurat przyjechala z Niemiec, ale widze ze i w Polsce ten model jest dowtepny. Jestem po pierwszym dniu testowania tego produktu i musze przyznac ze na razie jestem bardzo zadowolona :) Jedyny minus to to, ze material wkladki jest dosc cienki i nie jestem pewna jak bedzie sie sprawdzala w zimie.
Zobacz załącznik 594123
Zobacz załącznik 594124
Innym odkryciem ostatnich dni jest krem do twarzy Balneum Intensiv. Od kilku tygodni mam strasznie przesuwzona i wrazliwa skore na twarzy, ten krem na reszcie przyniosl mi ulge i nawilzyl ja na dluzszy czas. No i mnie nie uczula, a to naprawde duzy sukces, bo niestety cale zycie mam problemy z alergia na wszelkie smarowidla do twarzy ;) Nie jest to krem tani, bo jego cena regularna to 48zl za 75ml, ale jest naprawde wydajny, no i przez 90% czasu jest w promocji w SuperPharm za 29zl. Przy okazji donosze ze aktualnie w SuperPharm jest obecnie promocja na olejek BioOil, 60ml za 26zl, ceny wiekszego opakowania niestety nie pamietam...
Zobacz załącznik 594125
Od kilku dni mam wrazenie ze jestem na granicy przeziebienia... Pani w aptece polecila mi syrop dla kobiet w ciazy *spam*. Nie wiem czy to zasluga tego syropu czy nie, ale na razie jeszcze sie nie rozlozylam a zazwyczaj jak czuje ze cos mnie bierze to nastepnego dnia jest juz dramat i pelna choroba ;) Wiec wydaje mi sie ze ten syrop dziala... Albo w kazdym razie daje efekt placebo ;)
Zobacz załącznik 594126

ooo to do spodni to bardzo ciekawe :)

fajna sprawa z tą wkładką rzeczywiście, ja zawsze miałam problem ze spodniami że jak w udach były dobre to odstawały w pasie wiec na razie jest idealnie bo powoli uzupełniam brzuszkiem przestrzeń :)

dziewczyny, używacie już kremów przeciw rozstępom? polecicie jakiś? bo przymierzam się do zakupu :) na razie używam mleczka nawilżającego Mustela, ale przydałoby się chyba coś bardziej w kierunku rozstępów, a nie samego nawilżania.

Goga ja używam wprawdzie tylko raz dziennie ale polecam Bielenda zcserii Sexy mama. Jest prawie bezwonny, fajnie się wchłania i ja póki co nie widze rozstępów a mam do tego tendencje.

dziewczyny, używacie już kremów przeciw rozstępom? polecicie jakiś? bo przymierzam się do zakupu :) na razie używam mleczka nawilżającego Mustela, ale przydałoby się chyba coś bardziej w kierunku rozstępów, a nie samego nawilżania.
Ja w pierwszej ciąży używałam fissan (zapach mi średnio pasował) i sanosan mama (ten był extra)... nie wiem czy skuteczne bo kremowałam się od czasu do czasu u mnie rozstępów brak ale i brzuszek był malutki :) Teraz mam balsam goldwell, który dostałam latem do szamponu i odżywki od fryzjera i jest super ale jak to u mnie troche po macoszemu.

ja używam od początku palmers i jest super! są różne wersje w tym skoncentrowany balsam na piersi, brzuch i uda, standardowy balsam na całe ciało i oliwka :) super pachnie, szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy, niecierpię balsamów ale ten wyjątkowo mi pasuje, może Tobie też się spodoba :)

reklama
Ja tez polecam balsam Palmer's - naprawde swietnie nawilza i uelastycznia skore :) Do tego pieknie pachnie maslem kakaowym i szybko sie wchlania :) Butelka ma dozownik, wiec wygodnie sie go wydobywa z opakowania. Jakies dwa tygodnie temu cala seria kosmetykow Palmers byla w promocji -30% w Superpharm, ale nie wiem czy nadal tak jest.

Fajny jest tez Bio Oil, moja skora bardzo go lubi, ale denerwuje mnie to ze jest tlusyt, wiec nie moge na przyklad nalozyc go na noc i ubrac sie w pizame bo sie wszystko tlusci. Najczesciej wiec smaruje sie nim kiedy mam ochote pochodzic po mieszkaniu z brzuszkiem na wierzchu ;) Bio Oil akurat tez widzialam w Superpharm w promocji kilka dni temu, opakowanie 60ml kosztowalo 26zl.

Do góry