reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

reklama
dziewczyny!w ciazy jestescie!!!jak tak czytam to sie w sumie nie dziwie,ze moj lekarz jest przeciwny wazeniu kobiet w ciazy:sorry2:dzidzia w Was rosnie przeciez!a Wy chcecie ograniczac jedzonko?!wystarczy zdrowo jesc i na pewno stracicie wszystko po ciazy;-)mi to zajelo prawie rok ale przytylam az 28kg w pierwszej,a teraz mam +12kg juz,a nie jem slodyczy wogole,tylko warzywa i owoce bo jestem wege:tak:duuuuzo pije i mysle o dzidzi nie o sobie.jem zdrowo,wiec nie mam wyrzutow sumienia.wezme sie za zbedne kilogramy jak malestwo bedzie juz w kolysce a nie teraz....:sorry2:po Nikusi wrocilam do 55kg i teraz tez dam rade,a dzidzia musi dostawac i sniadanie i obiad i kolacje:sorry2::blink:
barmanka-zjesc trzeba minimum 3h przed snem ostatni posilek,wiec nie wydaje mi sie zebys od tego tyla:no:ryba,pomarancze i jogurt to nic szkodliwego i dzidzia tegopotrzebuje:tak:musisz byc silna skoro pracujesz,a oktorej chcesz zjesc skoro az do 23 na nogach jestes....

Katarzynko - na pewno masz racje :tak:
mam w nosie te kg, wiem że dzidzia jest najważniejsza :tak:
tylko czasem ja po prostu nie rozumiem skąd te kg się biorą :baffled: dzidzia przecież tyle nie waży ;-) (tak wiem, dochodzą jeszcze wody do tego i łożysko... ), a jak człek czegoś nie pojmuje to wymyśla różne cuda wianki :rofl2:

a ja dzisiaj stanęłam na wadze i nie wiem czy był to dobry pomysł:baffled: kurcze jestem w 28 tygodniu ciąży i już mam 10 kilo na plusie:angry::angry::angry: dosłownie się załamałam..a wiem że sama sobie jestem winna bo obżeram sie słodyczami i najwyższa pora powiedzieć stop!! Więc teraz zamiast wpieprzać czekoladę nasypalam sobie do miseczki płatków kukurydzianych i je będę chrupać :-pwydaje mi się że one nie mają wiele kalorii (pustych zresztą) chyba że się oszukuję to bardzo proszę o wyprowadzenie mnie z błędu

nina- nie martw sie ja 29 tydzien i 1 dzien... a juz 11 na plusie... nie jestes sama...

patusia- ty to masz superancko... ja z Nikkim 20 kilo... a teraz juz sie boje i nie wiem co dalej bedzie bo cos szybciej tyje...moze dlatego ze nie moge nic robic...i siedze na tylku i jem... a zsynkiem pracowalam i biegalam jak opetana to tu to tam...

dziewczyny troche mnie zmartwilyscie, ja tez przytylam 10 kilo (29 tydz) i szczerze mówiac, to nawet sie martwilam czy to nie za malo. U mnie wszystko poszlo w brzuch. Nadal nosze normalne ubrania, spodnie z trudem, bo z trudem, ale dopinam pod samym brzuchem, a brzuch to tylko taka pilka wystajaca :-)
Jakie sa wiec normy, skoro wszystkie mamusie z takim przerazeniem pisza o 10 kilo?

dziewczynki, dajcie luz juz z tymi kilogramami;-)ja własnie na kolacyjke jem....lody waniliowe z babanami:happy: i sprawiam przyjemnosc dzidzi i sobie!!!!!Zamiast sie zamartwiać głowa do góry , zbierajcie siły i kalorie dla dziecka,bedzie mu mleczko smakowało:rofl2:

reklama
hej dziewczyny
ja tu chyba kroluje z kilogramami 12 i dopiero 27 tydzien.....w brzuch mi tak nie idzie (mozesz zobaczyc fotke na fotki usg i brzuszki )jak Tobie Bazylia rzeczywiscie Tobie tylko w brzuch poszlo...moj jest duuuuuuzo mniejszy a czy to drugie dziecko?
moja ginekolog marudzi ze za duzo przytylam....bedzie problem po porodzie...:(
w poniedzialek ide zbadac czy nie mam czasem cukrzycy ciazowej bo jak tak przytylam przed 28 tygodniem gin mowi ze to mozliwe........
pozdrawiam

Do góry