reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

m&m's - naprawdę masz śliczne paznokietki. Ja też mam długą płytke paznokciową, ale w tej chwili moje pazurki są ciut krótsze od Twoich (czasami ciosałam nimi Jagódkę, poza tym wspomniany krem (w moim przypadku, to i Sudocrem, i Tormentiol, i HIPP, itp...))

co do solarium:
przyznaję się, ze wykorzystałam w sierpniu cały karnet 100 minutowy. Miałam dosyc pytań czy mam anemię - bo taka blada byłam, poza tym zbliżały się chrzciny Jagódki, ślub mojej siostry, obrona... Zawsze uzywam odpowiednich kosmetyków, poza tym uważałam na twarz i biust, więc luzzz ;-):-D Myśle, ze w przyszłym tygodniu powróce na solarłoże - nawet po to aby się dogrzać :-D;-)

reklama
m&m's - sliiiiczne pazury!!!!!!!!ja niestety obgryzam od dziecinstwa skorki i mam lopatki jak mam krotkie:-(jak sa dluzsze to troszke lepiej sie prezentuja,ale ostatio,od diety skazowej,sa straaaaaaaaaaaaaaasznie lamliwe i zaczynam myslec o akrylach.....
aga- ja tez zawsze mam krem do i po solarium i efekty sa,bo moja siorka tez tyle co ja chodzila nieuzywajac niczego i serio ma zmarszczki wszedzie!jej skora jest zniszczoina na pierwszy rzut oka!!!!!nie do uwierzenia normalnie ze kremy robia az taka roznice,ale taka prawda
moniqsan-ja tez mam wkurzajace skorki i je obskubuje i wyglada to co najmnie zleeeeeeeee:sorry:
barmanka-my tez chrzciny w grudniu zrobimy i chyba tes sie skusze wtedy:tak:

M&m's-Piękne paznokietki:-).Lśniąca płytka,zadbane skórki-marzenie.Moje to tragedia bo nie mam czasu iść na manicure.Sama tylko spiłowuję,lakieruje i wcieram oliwkę:-(.
Zazdroszczę Wam solarium.Ja mogę zapomnieć.Odkąd rok temu u mojej mamy wykryto czerniaka mój M nawet słyszeć nie chce o tym, że idę się opalać(mam dużo znamion na ciele).Zostają mi balsamy i samoopalacze przed wielkimi wyjściami chodzę na Airbrush.Zresztą śledząc jesienne trendy to w modzie jest porcelanowa cera.

a czy ktoras z Was ma pazurki dlugie?bo nie wiem czy nie przeszkadzaja w opiece nad domem i dzidzia,bo mnie kusi i kusi ale sie boje ze sie za szybko lamia przy garach,pieluszkach,kapielach itp......
Ja od liceum zawsze mam długie paznokcie. I w niczym mi nie przeszkadzają. Jestem tak do nich przyzwyczajona, że bez czuję się żle.

Najczęściej ciacham kiedy wkurza mnie sudokrem pod paznokciem środkowego palca :-D
Znam ten ból. Też tego nie cierpię.

A co do solarium to w tym roku nie byłam ani razu. Zawsze chodziłam troszke na wiosnę, żeby nie straszyć, bo opalać się nie znoszę. Ale tak dużo naczytałam się o raku skóry, że bardzo się wystraszyłam, a tym bardziej, że ja mam dość dużo znamion.

No i chciałam Wam pokazać jakie piękne paznokcie mi Pani zrobiła na niedzielny roczek. Chciałabym mieć taki talent. Tylko zdjęcia takie kiepskie...:-(

Załączniki

• PA140704.jpg
    PA140704.jpg
    10,6 KB · Wyświetleń: 127
  • PA140705.jpg
    PA140705.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 121
  • PA140706.jpg
    PA140706.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 127
a ja np. nigdy nie udostępniłam moich paznokietek żadnej kosmetyczce (nigdy nie miałam tipsów, żeli, akryli). Zawsze sama dbałam o nie. Zresztą to nie był jakiś wyczyn - bo mam twardą płytkę, a do tego długą. Więc wystarcza ładnie podpiłować i umalować i ...tyle.. Nawet do slubu sama sobie robiłam frencha (ze zdobieniami) - a moja tesciowa kipiala z zazdrości, bo Ona poszła sobie zrobic pazurki i nijak wyglądały przy moich, hehe...

a ja Wam szczerze powiem,ze po drugim dziecku to jakos mi nawet kremy nie pomogly bo juz widze ze zwiiiiisy beda ze hej jak przestane karmic!ale nie ma co sie dziwic skoro z rozmiaru C wskoczylam przez mleka na E:szok:Doszly rozstepy i nic na nie nie pomagalo,ale to juz chyba tez genetycznie jakos uwarunkowane jest,bo moja mama tez podczas ciazy nie mogla sobie z rozstepami poradzic choc nie tyla za bardzo:no:cwicze ale i tak taka jakby martwa ta skore mam na piersiach i flaki ze szok:wściekła/y:licze tez na jakies ciecie jak bedzie kasa bo nie wyobrazam sobie tego tak zostawic:no::cool:

katarzyna_s - ja mam identyczny przypadek rozmiarowy C -> E.
Moja koleżanka z identycznym rozmiarem (mama 2-ki dzieciaczkow) juz podczas ciąży uczulała mnie na noszenie odpowiednich staników, co by piersi nie zwisały pod własnym cieżarem.
To samo po porodzie. Ja od czasów ciąży chodzę w staniku 24h/dobę. Ona ma piękniutkie piersi - wiec liczę, że i mi tak strasznie się one nie zmienią. Oczywiście mam kilka rozstępów na piersiach, ale nie są one jakoś wielce widoczne. Wydaje mi się, że zamienny masaż (ciepła -zimna woda) może je dodatkowo ujędrnić. A kosmetyki swoją drogą..

katarzyna_s - ja mam identyczny przypadek rozmiarowy C -> E.
Moja koleżanka z identycznym rozmiarem (mama 2-ki dzieciaczkow) juz podczas ciąży uczulała mnie na noszenie odpowiednich staników, co by piersi nie zwisały pod własnym cieżarem.
To samo po porodzie. Ja od czasów ciąży chodzę w staniku 24h/dobę. Ona ma piękniutkie piersi - wiec liczę, że i mi tak strasznie się one nie zmienią. Oczywiście mam kilka rozstępów na piersiach, ale nie są one jakoś wielce widoczne. Wydaje mi się, że zamienny masaż (ciepła -zimna woda) może je dodatkowo ujędrnić. A kosmetyki swoją drogą..

ja tez staniki 24/dobe i kupuje w 'bravissimo' zeby idealnie dopasowane byly ale rozstepow mialam mnostwo na piersiach dlatego teraz ta skoraw tych miejscach starsznie wiotka i slaba jest....ale walcze nadal,cwiczonka i kremy - zobacze co z tego bedzie;-)

reklama
m&m, wow nie wierzę że to twoja płytka :szok: jestem pod wrażeniem :tak:

aga, ale ci zazdroszczę solarki :cool2: ja też zima zawsze chodziłam by się dogrzać hihihi:zawstydzona/y:
no co ty????? nigdy nie miałaś akryli??? gdzieś ty się uchowała :-D:-D:-D zaraz tu nam wstawiaj foteczke swoich pazurków śłubnych :tak:

mamamatysia, ja jeden jedyny raz byłam na airbrush :laugh2: bosze jak ja klęłam na to :wściekła/y::wściekła/y: dobrze że wcześniej poszłam na próbę, bo ogólnie to plan miałam taki by tak się opalić na swój ślub :szok: chyba bym śłub nrmalnie odwołała :crazy::crazy:

marzena piekne pazurki :tak: twja płytka czy akryl? bo chybanie doczytałam :zawstydzona/y:

Do góry