reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbana i piękna mama

m&m's - naprawdę masz śliczne paznokietki. Ja też mam długą płytke paznokciową, ale w tej chwili moje pazurki są ciut krótsze od Twoich (czasami ciosałam nimi Jagódkę, poza tym wspomniany krem (w moim przypadku, to i Sudocrem, i Tormentiol, i HIPP, itp...))

co do solarium:
przyznaję się, ze wykorzystałam w sierpniu cały karnet 100 minutowy. Miałam dosyc pytań czy mam anemię - bo taka blada byłam, poza tym zbliżały się chrzciny Jagódki, ślub mojej siostry, obrona... Zawsze uzywam odpowiednich kosmetyków, poza tym uważałam na twarz i biust, więc luzzz ;-):-D Myśle, ze w przyszłym tygodniu powróce na solarłoże - nawet po to aby się dogrzać :-D;-)

reklama
m&m's - sliiiiczne pazury!!!!!!!!ja niestety obgryzam od dziecinstwa skorki i mam lopatki jak mam krotkie:-(jak sa dluzsze to troszke lepiej sie prezentuja,ale ostatio,od diety skazowej,sa straaaaaaaaaaaaaaasznie lamliwe i zaczynam myslec o akrylach.....
aga- ja tez zawsze mam krem do i po solarium i efekty sa,bo moja siorka tez tyle co ja chodzila nieuzywajac niczego i serio ma zmarszczki wszedzie!jej skora jest zniszczoina na pierwszy rzut oka!!!!!nie do uwierzenia normalnie ze kremy robia az taka roznice,ale taka prawda
moniqsan-ja tez mam wkurzajace skorki i je obskubuje i wyglada to co najmnie zleeeeeeeee:sorry:
barmanka-my tez chrzciny w grudniu zrobimy i chyba tes sie skusze wtedy:tak:

M&m's-Piękne paznokietki:-).Lśniąca płytka,zadbane skórki-marzenie.Moje to tragedia bo nie mam czasu iść na manicure.Sama tylko spiłowuję,lakieruje i wcieram oliwkę:-(.
Zazdroszczę Wam solarium.Ja mogę zapomnieć.Odkąd rok temu u mojej mamy wykryto czerniaka mój M nawet słyszeć nie chce o tym, że idę się opalać(mam dużo znamion na ciele).Zostają mi balsamy i samoopalacze przed wielkimi wyjściami chodzę na Airbrush.Zresztą śledząc jesienne trendy to w modzie jest porcelanowa cera.

a czy ktoras z Was ma pazurki dlugie?bo nie wiem czy nie przeszkadzaja w opiece nad domem i dzidzia,bo mnie kusi i kusi ale sie boje ze sie za szybko lamia przy garach,pieluszkach,kapielach itp......
Ja od liceum zawsze mam długie paznokcie. I w niczym mi nie przeszkadzają. Jestem tak do nich przyzwyczajona, że bez czuję się żle.

Najczęściej ciacham kiedy wkurza mnie sudokrem pod paznokciem środkowego palca :-D
Znam ten ból. Też tego nie cierpię.

A co do solarium to w tym roku nie byłam ani razu. Zawsze chodziłam troszke na wiosnę, żeby nie straszyć, bo opalać się nie znoszę. Ale tak dużo naczytałam się o raku skóry, że bardzo się wystraszyłam, a tym bardziej, że ja mam dość dużo znamion.

No i chciałam Wam pokazać jakie piękne paznokcie mi Pani zrobiła na niedzielny roczek. Chciałabym mieć taki talent. Tylko zdjęcia takie kiepskie...:-(

Załączniki

• PA140704.jpg
    PA140704.jpg
    10,6 KB · Wyświetleń: 121
  • PA140705.jpg
    PA140705.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 115
  • PA140706.jpg
    PA140706.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 123
a ja np. nigdy nie udostępniłam moich paznokietek żadnej kosmetyczce (nigdy nie miałam tipsów, żeli, akryli). Zawsze sama dbałam o nie. Zresztą to nie był jakiś wyczyn - bo mam twardą płytkę, a do tego długą. Więc wystarcza ładnie podpiłować i umalować i ...tyle.. Nawet do slubu sama sobie robiłam frencha (ze zdobieniami) - a moja tesciowa kipiala z zazdrości, bo Ona poszła sobie zrobic pazurki i nijak wyglądały przy moich, hehe...

a ja Wam szczerze powiem,ze po drugim dziecku to jakos mi nawet kremy nie pomogly bo juz widze ze zwiiiiisy beda ze hej jak przestane karmic!ale nie ma co sie dziwic skoro z rozmiaru C wskoczylam przez mleka na E:szok:Doszly rozstepy i nic na nie nie pomagalo,ale to juz chyba tez genetycznie jakos uwarunkowane jest,bo moja mama tez podczas ciazy nie mogla sobie z rozstepami poradzic choc nie tyla za bardzo:no:cwicze ale i tak taka jakby martwa ta skore mam na piersiach i flaki ze szok:wściekła/y:licze tez na jakies ciecie jak bedzie kasa bo nie wyobrazam sobie tego tak zostawic:no::cool:

katarzyna_s - ja mam identyczny przypadek rozmiarowy C -> E.
Moja koleżanka z identycznym rozmiarem (mama 2-ki dzieciaczkow) juz podczas ciąży uczulała mnie na noszenie odpowiednich staników, co by piersi nie zwisały pod własnym cieżarem.
To samo po porodzie. Ja od czasów ciąży chodzę w staniku 24h/dobę. Ona ma piękniutkie piersi - wiec liczę, że i mi tak strasznie się one nie zmienią. Oczywiście mam kilka rozstępów na piersiach, ale nie są one jakoś wielce widoczne. Wydaje mi się, że zamienny masaż (ciepła -zimna woda) może je dodatkowo ujędrnić. A kosmetyki swoją drogą..

katarzyna_s - ja mam identyczny przypadek rozmiarowy C -> E.
Moja koleżanka z identycznym rozmiarem (mama 2-ki dzieciaczkow) juz podczas ciąży uczulała mnie na noszenie odpowiednich staników, co by piersi nie zwisały pod własnym cieżarem.
To samo po porodzie. Ja od czasów ciąży chodzę w staniku 24h/dobę. Ona ma piękniutkie piersi - wiec liczę, że i mi tak strasznie się one nie zmienią. Oczywiście mam kilka rozstępów na piersiach, ale nie są one jakoś wielce widoczne. Wydaje mi się, że zamienny masaż (ciepła -zimna woda) może je dodatkowo ujędrnić. A kosmetyki swoją drogą..

ja tez staniki 24/dobe i kupuje w 'bravissimo' zeby idealnie dopasowane byly ale rozstepow mialam mnostwo na piersiach dlatego teraz ta skoraw tych miejscach starsznie wiotka i slaba jest....ale walcze nadal,cwiczonka i kremy - zobacze co z tego bedzie;-)

reklama
m&m, wow nie wierzę że to twoja płytka :szok: jestem pod wrażeniem :tak:

aga, ale ci zazdroszczę solarki :cool2: ja też zima zawsze chodziłam by się dogrzać hihihi:zawstydzona/y:
no co ty????? nigdy nie miałaś akryli??? gdzieś ty się uchowała :-D:-D:-D zaraz tu nam wstawiaj foteczke swoich pazurków śłubnych :tak:

mamamatysia, ja jeden jedyny raz byłam na airbrush :laugh2: bosze jak ja klęłam na to :wściekła/y::wściekła/y: dobrze że wcześniej poszłam na próbę, bo ogólnie to plan miałam taki by tak się opalić na swój ślub :szok: chyba bym śłub nrmalnie odwołała :crazy::crazy:

marzena piekne pazurki :tak: twja płytka czy akryl? bo chybanie doczytałam :zawstydzona/y:

Do góry