reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

ja przytylam ok 19 kilo...
przed ciaza waga 49 kilo... przed porodem 68 kilo...
po porodzie spadlo do 60 kilo.. teraz juz 4 tygodnie po i tylko 1 kilo mniej...
zostalo 10 kilo do spalenia... szokkkkk....
kiedy to sie stanie???? juz nie wyrabiam a i tak sie nie obiadam... kolacji nie... jakos mozolnie mi to idzie...az wyc sie chce... bo idzie lato a ja taka orka..

reklama
hej paula u mnie to samo 19 na plusie bylo i 9 zeszlo.....
10kg do zrzucenia.......i 11 dni po porodzie.......czekam az bedzie mozna zaczac cwiczyc........
a tak poza tym ale z ciebie chudzielec byl przed ciaza......:)
ja 55kg w porywach 53:)

paula, krystyna - ja też mam jeszcze "dychę" do zwalenia z siebie ;))

z tym, że ja przytyłam do dnia porodu 23 kg (nie wiem nawet kiedy...) !!! 13,5 kg już mi spadło, więc ostało się niecałe 10 kg :)) Damy radę :))
3,5 kg spadło mi w niecały tydzień od powrotu do domciu :) jak tak dalej pójdzie to w miesiąc uporamy się z nadwagą :))))

A co jecie?
Jakie posiłki? Jak często?

Ja co prawda mam już na wadze mniej niż przed ciążą. To ze względu na dietę cukrzycową w czasie ciąży (przytyłam tylko 9 kg, a po porodzie zeszło ze mnie 10 kg)
Chciałabym jednak zrzucić jeszcze ze 2, 3 kg. Niby przy karmieniu piersią jest to łatwe, ale jakoś moja waga stoi w miejscu.
Nie jem mało, to fakt, no i niestety przez post w czasie ciąży teraz ciągnie mnie do wszystkich węglowodanów (chlebka, klusków, różnego typu naleśniczków, herbatniczków, wszystkiego czego nie mogłam jeść w ciąży bo podnosiło niemiłosiernie cukier). Powinnam się zacząć ograniczać, ale z drugiej strony boję się o laktację :sorry:

Opowiedzcie jak jecie :tak:

no to i ja mogę dołączyć do tego wątku...na początek powiem ,ze zaraz po porodzie, jakieś 1,5 dnia miałam na minusie 10 kilo :tak:
na szpitalnym wikcie zgubiłam jeszcze 3...
na razie po powrocie do domu waga stoi w miejscu ale wierze ,że niedługo się pozbedę nadmiaru. Niestety został mi brzuszek, dośc spory w porównaniu do tego co miałam przed ciążą,ale smaruje go regularnie balsamem ujędrniającym i powolutku zaczynam zauważać efekty ...

aha...przytyłam łącznie 23 kilo więc po zrzuceniu tego balastu dotychczasowego czuję się dużo lepiej ;-)

A ja w czasie ciazy przytyłam 20kg-wazyłam 75.Teraz 3 tyg. po porodzie waze 62 i taka wage chcialabym utrzymac.Po brzuszku prawie sladu nie widac.Ogólnie jestem zadowolona z wygladu po porodzie myslalam ze bedzie gorzej.Pozdrawiam;-)

kobitki u mnie tez w miejscu... to juz 5 tygodni a ja mam jeszcze ok 10 kilo nadwagi... kuzwa juz mam dosc nie mam co zakladac.. a jest tak cieplo... chce swoja wage!!!!!!!
a i tak nic nie dziala jem mniej troszke wiecej sie ruszam a tu dupa... nic nie spada... szok...

reklama
hej,ja tez dolacze...
w ciazy przytylam 25kg w sumie,po porodzie zgubilam 10kg i teraz stoje z waga 70kg i nie chce sie ruszyc nic!!!!!!!!!!!!:no:jem rozsadnie co dwie godzinki cos drobnego typu owoc czy jogurt,na sniadanie platki tylko,obiad jest takim najwiekszym posilkiem w ciagu dnia i ostatni posilek jem najpozniej 3-4h przed snem... i jakos ruszyc nie moge z waga.wiecie gdzie dostane ten pas sciskajacy w londynie?albo jak sie to nazywa zebym poszukala na ebay'u?
brzuch mam okropny!!!dzis kupilam spodnie i tylek wchodzi w 12 rozmiar ale przez brzuch musialam kupic 14 bo mi sie nie chcialy dopiac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Do góry