reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

Ja mam na plusie 16kg, a u mnie dzidziuś nieduży, wiec przy porodzie napewno nidużo stracę, a myśle że tak do zrzucania to mi z 10 kg zostanie. Mam nadzieje, że w miarę szybko zrzucę, bo to przecież lato i trzeba jakoś wyglądać.
Powiem wam, że my i tak mamy szczescie, bo urodzimy w maju, bedzie ciepło i tak jeść sie nie będzie chciało. ja zawsze w lato chydłam 2-3kg.

reklama
ja mam ok 9kg na plusie jestem ciekawa jak będzie po porodzie:-) dzidzia szykuje się duża mam nadzieje ze w szpitalu zostawię 6-7kg.
Nie wiem od czego zależy tycie w ciąży i nie wiem tez od czego zależy waga dziecka.Niby waga dziecka jest genetyczna a u Mnie i męża w rodzinie raczej małe dzieci się rodzą.
Ja pije dużo wody nawet 2 butelki dziennie może:blink: dlatego mało przybieram na wadze.

confi - te 8 kilo samo zeszlo zaraz po porodzie... reszta jakos schodzi ... ja jestem juz 9 dni po porodzie i jeszcze nie cwicze... mysle ze jakies drobne cwiczenia wprowadze jak skonczy sie krwawienie... a pozniej wiecej i wiecej... i mam nadzieje ze odzyskam dawna sylwetke... tak jak po synku...

confi - te 8 kilo samo zeszlo zaraz po porodzie... reszta jakos schodzi ... ja jestem juz 9 dni po porodzie i jeszcze nie cwicze... mysle ze jakies drobne cwiczenia wprowadze jak skonczy sie krwawienie... a pozniej wiecej i wiecej... i mam nadzieje ze odzyskam dawna sylwetke... tak jak po synku...
trzymam kciuki kochana...ty taka drobniutka na pewno wrócisz szybciutko do wagi sprzed ciąży :tak:
ciekawe ile mnie to zajmie , ale na pewno będe się starać jednak nie za wszelka cenę ;-)
moja chrzestna pociesza mnie ,ze mały wszystko ze mnie wyssie jak będe karmic piersią więc się tym pocieszam ;-)

Ostatnia edycja:
confi - spoko, spoko - pamietaj, że ja też mam 20 na plusie!!! w razie czego będziemy się nawzajem wspierać :tak:
w sumie to chyba Ty będziesz pocieszała mnie - bo różnica między naszymi terminami jest 14 dni, więc... u Ciebie pewnie ponad połowy nie będzie na wadze, jak ja dalej będę toczyła swój brzusio i tyłek ;-):happy2:

confi - spoko, spoko - pamietaj, że ja też mam 20 na plusie!!! w razie czego będziemy się nawzajem wspierać :tak:
w sumie to chyba Ty będziesz pocieszała mnie - bo różnica między naszymi terminami jest 14 dni, więc... u Ciebie pewnie ponad połowy nie będzie na wadze, jak ja dalej będę toczyła swój brzusio i tyłek ;-):happy2:
a widzisz moja droga , jakbys mieszkała bliżej to wyciągałabym Cie na spacerki nad morze :-)
ale w sumie wspieranie droga elektroniczną tez nie jest złe...

ja się wczoraj ważyłam i znów zeszło mi 1,5 kg...nie wiem w sumie dlaczego. Jem tyle samo, maluszek coraz cięższy a ja gubię...może jest trochę prawdy w tym co pisała Krystyna..pojęcia nie mam

Ja mam 17kg na plusie do terminu 3 dni. Nie wiem ile mi zajmie zrzucanie tego nadmiaru ale chcialabym jak najszybciej wrocic na basen i silownie. Pewnie jednak te 6tyg trzeba bedzie odczekac. Ale kobitki, przy tym co bedziemy jadly karmiac maluch moze uda sie szybko zgubic :)

Hej kochane,

Ja w czasie ciazy przytylam 21kg po porodzie zrzucilam 11 kg wiec zostalo mi tylko 10:-Dkarmie piersia wiec mysle ze szybko pojdzie:baffled: i sciskuje sie pasem wiec brzucha juz prawie nie mam...tak jak Kaatherina wszyscy sie mnie pytaja kiedy ja bylam w ciazy:-Djestem 2 tygodnie po porodzie i tez jak Paula zaczne cwiczyc pozniej jak mi sie krew skonczy...chce znalesc czas na rower..wykonalne:dry::sorry2:????buzkiii

reklama
iwona- ja ostatnio bylam w aptece i pani mi powiedziala, ze jak urodze to mam kupic sobie krem po porodzie taki ujedrniajacy i smarowac sie nim i uzywac pasa i pokazala mi pas ktory kupuja mamusie po ciazy i kosztuje 35 zł,

Do góry