reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

MAm koleżanke która w ciazy przytyła 32 kilo a teraz jest jeszcze szczuplejsza niz przed ciaza. Po porodzie kazda napewno zejdzie duzo z wagi;) szczerze w to wierze. Ja narazie 13 kilo na plusie.

reklama
Ja ważę 70kg, przed ciążą - 57kg. nie wiem jak teraz będzie ale potwierdzam, że po pierwszej ciązy w ciągu 4 miesięcy schudłam strasznie! znacznie chudsza niż przed ciążą byłam, i za nic nie mogłam przytyć, wyglądałam jak szkielet.więc prosze się nie przejmować!!:-D może nie będzie tak źle.:tak:

To ja, coby ulżyć swojej niedoli :sorry: pochwalę się 9-ma kilogramami na plusie.
Wszystko za sprawą ciąży cukrzycowej.
Na szczęście posiadłam dietę, wiem co i jak jeść, mogę pozwolić sobie na drobne przyjemnośći (ostatnio codziennie Magnum almond) i ciężko jest mi na razie stwierdzić czy to takie bardzo złe - ta cukrzyca.
Maleństwo rozwija się prawidłowo, nie wykazuje cech makrosomii (w 37 tc 2900), mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
A dieta zrobiła swoje :tak:

hej confi Ty sie nie przejmuj pewnie duza dzidzia rosnie:tak:i wody sie odkladaja i moze akurat masz duzo wod plodowych bo to tez jest kwestia indywidualna...widzialam twoje zdjecie i nie widac tych 20kg ...przegonilas mnie bo ja sie zatrzymala na plus 17 kg z tym ze moja dzidzia i brzusio maly....a wody odlozonej nie widze za bardzo to raczej tluszczyk...a ja myslalam ze to ja najwiecej przybiore bo ja duzo tylam na pocztaku stad te wielkie ogromniaste poooosladki i uda mowie wam!!!!!i sam celluit!!!!!!!
pozdrawiam
buzka
ps.zalozymy pozniej :tak:watek jak schudnac po porodzie !!!!!

ja za to mam zmartwienie w druga strone...jestem w 38tc i przytylam 'ledwie' 7kg...czytalam gdzies ze od 7 to niby norma ale sama nie wiem, od 2 tyg moja waga wlasciwie juz stoi w miejscu chociaz jem sporo, polozna powiedziala mi ostatnio ze dopoki dziecko rosnie i ma odpowiednia wage to wszystko jest ok, problem tylko w tym ze ONI TU NIE SPRAWDZAJA TEGO!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mam zielonego pojecia ile wazy dzidzia, a ostatnie wazenie/usg mialo miejsce 26.01 kiedy to bylam w 24tc

hej
a mowilam ze pod koniec ciazy sie chudnie!!!!!:tak:
pozdrawiam
ps.mnie tez by sie przydalo!!!!!zobaczymy......

reklama
U mnie na wylocie ok 11 kg na plusie, czyli wszystko w normie, ale jakis czas temu leżałam w szpitalu z dziewczyną która przytyła 40 kg!!!

Do góry