reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Marta - w mądrych książkach pisze że można, ale mi lekarz odradził w pierwszym trymestrze pomimo że wszystko u mnie jest jak najbardziej ok, ale lepiej uważać .... a ja ochotę na seks mam bardzo!...ale jakos sobie z mężem radze :-p.... on się boi, ale ja go zawsze urobie pod pretekstem np. kochanie masz zobacz czy moje piersi są jakies inne hmm? hehehe

jutro mam zamiar zrobić pierwszy raz w życiu faworki :-)

reklama
Dziewczyny czy wy też tak macie z lekarzami, że o każde skierowanie na badanie trzeba się prosić. Ja najpierw usłyszałam, że dr nie ma co tu badać, bo mam reguralne cykle. A jak progesteron i prolaktyne (w górnej granicy normy) zrobiłam na własną ręke, to stwierdził ze jest w normie. I to ja musiałam zasugerować, że może hormony tarczycy i prolaktyna z obciążeniem. A przed wypisaniem skierowania padło stwierdzenie "to jak, chce pani zrobić te badania?". A i zapomniałam jeszcze o stwierdzeniu dr, "bo jak by pani chciała to mozna brać bromokryptynę" :(

katt ja chodze prywatnie do lekarza wiec o nic nie prosze bo za wszystko place;p przez to bardziej zainteresowani sa leczeniem ;p

VIOLU pytanie czy lekarz widzial jajeczka? Czy pisiorka? Bo dziewczynki maja spuchniete wargi ktore moga wygladac jak jajeczka.

tak naprawde to bedziemy porównywać te tętna jak sie urodzi bedzie na 100 % pewność czy to mit czy to jednak prawda :-D
Marta ja tylko pare razy sie kochałam od początku bo mnie strach paraliżował ze moze cos sie jednak stać itd, nawet mąz sie bał , twierdząc ze dziecko ważniejsze , a tak naprawde zainponował mi tym no bo co tu ukrywać lubi ten sport :-D tak wiec jeśli sie dobrze czujesz , nic nie boli itd to możesz, choć moze poczekać do wizyty u gina wyedy on CI powie czy można czy nie :) choć z Jasiem do konca sie kochaliśmy i od początku i nic sie złego nie działo nigdy !!!!
agnes losiczka niech muli znak ze jest dobrze :)
bobo ładna tuniczka, choć nie w moim stylu :sorry2:

dziś to mnie straaaaaasznie boli głowa :( chyba taka pogoda :(((((

MARTA-powoli się przyzwyczajato dobrze będzie się coraz bardziej o Was martwił,moim zdaniem jest to przyjemne jak mąż "przechodzi" przez ciąże z żoną :-)oby tak dalej LORI- ja robiłam dzisiaj faworki dość szybko się robi ale najlepiej zdecydowanie się je pochłania:happy2:

Zagubiona - nie mam tak na prawdę przeczucia, co do płci.

Losiczka, ilonka - nie chodzi mi nawet o tętno, tylko ta ciąża jest trochę inna. Nie jest diametralnie inna, bo niektóre rzeczy sa podobne lub takie, ale jednak różni się od poprzednich. Dlatego pytam się o różne takie rzeczy, choć nie nastawiam się ani na dziewczynkę ani na chłopczyka.
Chcielibyśmy dziewczynkę, ale ja zawsze miałam dziewczynki, więc jakby trafił się chłopczyk, to tez płakać nie będę.

a ja nie jadłam faworków hohoh,:szok: nawet nie pamiętam od kiedy !!!!!!!!!!!!! szok!!!!! na tłusty czwartek przeważnie początki, ja jak co roku nie kupuję ani nie robię nic bo mamuśka z cukierni przynosi zawsze wiec wystarcza :) zresztą chce zjeść góra 3 jutro i na tym koniec, no ale jak to bedzie sie okaże, bo kocham te początki co robią w tej cukierni !!!!!!!!!!!!

aaaaa no właśnię ważę 64,5 kg :dry: wczoraj sie u gina ważyłam, no to było wierczorem wiec byłam najedzona po całym dniu no ale kurcze 1,5kg w ciągu miesiąca, to za dużo raczej,:confused:

Katrina no własnie przeczucia to przeczucia, ja tez porównuję ciązę z Jasiem i te inne z początków i ta jest o 360 stopni inna , po prostu SPOKOJNA, bez wymiotów bez wielkich mdłosci, cyce nawet nie bolały bardzo, no po prostu to co było z Jasiem i z resztą to niebo a ziemia po prostu, wiec moze tez dlatego serce mówi ze spodziewam sie dziewczynki , nawet jem inaczej niz z Jasiem ale tego nie biore raczej pod uwagę, choć duuuuuużo osób mówi mi ze bedzie chłopak bo wyładniałam , no ja tam teraz nie widzę różnicy tak naprawde ale z Jasiem pamietam nie wyglądałam za dobrze ,:sorry2: wydaje mi sie ze z nim zbrzydłam a teraz na razie jestem normalna hehe :) ah no co tu gadać , z czasem sie okaże wszystko i juz !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry