reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
ILONKO- ja wogóle nie powinnam jeść nic tłustego bo mi ie wolno!ale pare faworków:zawstydzona/y: pączki uwielbiam ale jednak sobie odpuszcze,nie jest powiedziane że do końca ciąży będziesz tyle co miesiąc przybierała pozatym sama mówisz że po całym dniu byłaś pojedzona także spokojnie:-) KATT- to wszystko chyba od gina zależy bo ja swojego się o nic nie prosze normalnie badania mi robi i teraz co chwile na usg chodze jak się staramy monitiruje mi wszystko i sam od siebie MARTA - ty poczekaj jak ci poleci pare tygodni w ciąży to zobaczysz jak się tam dzidzia potrafi rozpychać:happy2:

Lorelain byłam państwowo. Załozyliśmy z M, że jak się nie uda w tym cyklu to idziemy do kliniki. Ale chciałam zrobić sobie pare badań bezpłatnie. Narazie wyciagnełam skierowanie na hormowny tarczycy i prolaktynę z obciążeniem.
Ale i tak podejście dr mnie dobija. Co wizytę proponuje mi prenatalbaby (m-ca kuracja dla mnie i M 100 zł), to już wolę swój folik i M-Salfazin oraz zachęca do kupna komputera do badania płodności cena 300-500zł, powiedziałam mu że termometr tańszy a pieniądze wolę przeznaczyć na badania.
No i jaki się nie uda w tym mieś. to za tydz wysyłam M na badania, ciekawe jak to zniesie.

Zazdroszcze Ci tego zdjęcia, jak byłam ostatnio na USG to wyszła babeczka z takim zdjęciem (z daleka było widać maleństwo) i tak jej pozazdrościłam....

Marta boli przy sexie czy ogólnie ?????????? jak ogólnie to macica sie rozciąga tak jak pisze zagubiona a jak przy sexie to pewnie jesteś tam rozpulchniona i dlatego, w tej ciązy nie miałam tego uczucia przy sexie ale z aniołkiem straaaaasznie byłam rozpulchniona i nie dało rady nawet jakbyśmy chcieli :zawstydzona/y:
zagubiona no własnie wiem wiec te pól kg z przymróżeniem oka biorę, :-p

jak naciskam cyca to mi leci siara i mleko :szok: przed ciąża tak miałam bo mi po Jasiu to nie znikło , no ale potem zauważyłam juz w tej ciązy ze tego nie mam a teraz znów jest,

wiola a dlaczego nie możesz jesc tłustego ???????????????????????

Katt o jakim monitorze mówisz?? masz jakiś konkretny na myśli ?? bo ja się nad takim zastanawiam jak nam nie wyjdzie w tym miesiącu

katt- moj maz musi oddac spreme do badania czy ma jakies plenikczki woogle i kurcze jego duma mu nie pozwal ile musze sie wypalkac zeby go o to ublagac , jak dlugo sie juz staracie ?

ilona zaraz po lapach dostaniesz nie naciskaj cycow nunu

a ja wlasnie wpadlam w mini panike aplikowalam sobie tablete dowcipna i moj pessar znikl tz caly czas byl tak nisko ze palca nie trzeba bylo wsadzac by go wyczuc a teraz jest bardzoooooo wysoko :szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ILONA- we wrześniu zachorowałam na refluksowe zapalenie przełyku cholerstwo straszne było mi 24 na dobe nie dobrze nie mogłam spać jeść do tego cholernie bolał mnie żołądek masakra leczyłam się od września do stycznia i dopiero niedawno dziadostwo odpuściło ale musze się diety trzymać nie pije kawy a wcześniej ją uwielbiałam staram się nie jeść smażonego od kilku miesięcy jem wszystko na parze i słodyczy też mi nie wolno:sorry2::confused:

Ilonka - dla mnie akurat nudności to nie jest wyznacznik, bo w żadnej ciąży mi nie dokuczały, ale moja mama ma nas troje i tez nigdy nie miała z tym problemów. Poza tym, zawsze tak samo tyła, tzn. najpierw szło jej w pupę i biodra, potem w brzuszek, niezależnie od płci dziecka (jest nas dwie dziewczyny i jeden chłopak).
Z Magdą nie bardzo miałam ochotę na mięso i wędliny, a te dwie ciąże rano sera niet, później tak, ale podstawa to wędliny i mięsko. Z Alinką i teraz bardzo mi smakowało i smakuje kwaśne (i teraz ostre), ale z Alinką od 4 m-ca wrócił mi smak na słodkie, teraz mnie nie ciągnie. Od czasu do czasu coś, ale nie muszę, a poprzednim razem już wciągałam słodkie równo.
No i to tętno - przedtem było wyższe, teraz jest trochę niższe.
Nie to, żebym sie doszukiwała czy to chłopczyk czy nie, ale widzę różnice po prostu.

Zagubiona - a może przedtem dzidzia Ci tak uciskała na dół, a teraz zmieniła pozycję. Ale to dobrze jak jest wysoko.

reklama
Do góry