reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
dziewczyny ile dni po zapłodnieniu dochodzi do implantacji zarodka? i czy są tego jakieś objawy?

ja zmykam w końcu do domu. chyba wrócę coś zjem i się kładę do łóżka bo bardzo spać mi się chce. miłego wieczorku i do jutra

agnes z tego co wyczytałam to ból implantacyjny występuje około 4 dni przed spodziewaną @ - może mu towarzyszyć też tzw. plamienie implantacyjne...

madlen- tak za tydzien mam termin @, niby chce wstępnie w niedziele zatestować ale boje sie , mam chyba 4 testy jeszcze wiec pewnie zatestuje :-D znam siebie i wiem ze taki zrobie :)
agnes- do implantacji dochodzi od 4-10 dni po owulacji, czasem nawet i do 12 dni, a objawy to jednorazowe plamienie, spadek tempki, ale PAMIĘTAJ, NIE KAZDA KOBIETA TAK MA !!!!!!!!!!! Ja nie miałam ani razu plamienia przy zagniezdzeniu ( albo nie zauważyłam ) a spadek mam w kazdym cyklu po owulacji a jakoś do teraz nie jestem w ciąży :p
bietka-Ja sie z TObą nie zgodze :p bo zagniezdzenie nie boli, a kiedy sie zagnieździ to tak naprawdę nie wiadomo, mozna przypuszczać, no chyba ze sie miało to plamienie ale jednorazowe

Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się mniej więcej po 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego, jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania.

Ostatnia edycja:
witam prawie wieczornie faktycznie wtorki ostatnio szczesciwe chcialabym abyscie wszystkie za fasolkowaly trzymam kciukasy
ilonko tu juz za tydzien testujesz jak to zlecialo przesylam bocianki dla was kurteczka naprawde cudasna
agnes przewaznie ok 7 10 dni zalerzy mi naprzyklad temperatura spadla dosc nisko jeszcze dziewczynom pisalm ze chyba na okres ale jakos mi za czas bylo.i jajniki bolaly milego wieczoru

bietka- ja tez sie nie kłucę :-p:-pale zagniezdzenie moze być własnie zaraz przed @ lub zaraz po owu, :)
ten link własnie nie działa :-p:-p
justyna no właśnie, Ty miałaś spadek, ale nie zawsze spadek oznacza implantację , ja w kazdym cyklu mam mega spadek a potem znów w góre tempka idzie, ale do tej pory szkoda ale to nie było ani razu zagniezdzenie !! a tym cyklu jeszcze nie miałam spadku, tzn dzis mam lekki, ale zobaczymy jaka bedzie jutro :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry