reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Bobo - ostatecznie możesz uprasować lekko ciepłym żelazkiem przez ściereczkę (prasujesz wtedy ścierkę a zasłonka jest pod nią i tak kawałek po kawałku). trochę Ci to zajmie :)

reklama
anisiaj wlasnie tez tak myslalam i tak zrobie zelazko ustawie na lekko cieple i bede przez sciereczke prasowac.
poki co czekam na zelazko jutro je maz odbierze bo przez neta zamowil.
teraz uciekam papa

Słuchajcie, jak to jest z tymi tygodniami ciąży? Ja mam nieregularne cykle, ostatni okres miałam 11.02. wychodzi więc 5 tydzień ciąży. Wiem, że zapłodnienie było 4 marca ;) I mam taką wątpliwość. Skoro liczy się od 1 dnia okresu, to u osoby o długich cyklach ciąża poczęta np. 1 marca jest starsza niż inna ciąża z 1 marca, przy normalnym cyklu (bo np. u mnie cykl 36 dni, więc owulka była po 3 tyg). Czy lekarz jakoś mi ten wiek ciąży sprostuje skoro mam dłuższe cykle?

Anisiaj nie wiem jak to jest dokładnie ale jak pójdziesz do gina to on zmierzy dzidzi i powie Ci wiek ciąży, u mnie tak było bo moje dzidzi było starsze niż licząc od dnia 1 @
weźcie mnie kopnijcie w dupę bo mam takiego lenia ze szok a muszę umyć głowę i iść po wyniki

Ostatnia edycja:
witam kochane
anisiaj mnie tez bolał brzuch jak na @ chyba do ok 8-9 tyg, a siku tez tak biegałam, teraz tez tak biegam przeważnie !!!!!!!!!!! bedzie dobrze słońce , nie martw sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiola kurcze,,,,,,, mam nadzieje ze jednak bedzie wszystko w porządku z małą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&
anaber wiec teraz bedzie juz tylko lepiej z Igorkiem !!!!! NO właśnie mój Jaś dziś wstał chory od nowa !!!!!!!!
Marta daj znać leniuchu jak odbierzesz wyniki :)

Karolinka odezwij sie do nas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! U nas masz wsparcie i możesz wyżalić sie ile tylko chcesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MY wysłuchamy zawsze !!!!!!!!!!!!!!

Noc znów z głowy :( byłam rano u lekarza dostałam skierowanie na usg nerek na wtorek na 15;10 wiec jak juz tyle wytrzymałam to i tydzien wytrzymam, dostałam tabletki jeszcze ale zła jestem bo jak przeczytałam ulotkę to powiedziałam ze nie wezmę, bo to jakieś przeciwbólowe przeciwzalapne no a w ciązy przeciez tylko paracetamol mozna wiec nie wiem czy wziąść tak naprawde, lek nazwywa sie ANAPRAN, no ale kurcze mogła mi dać furagin czy coś takiego bo dziewczyny biorę to takie cóś przepisała no i wydałam kase na to w sumie na darmo bo nie wezme!!!!!!!!!! Mocz miałam tydzien temu robiony wiec mówi ze to by wyszło juz dawno tym bardziej ze mnie te nery bolą od początku ciązy wiec żadnego posiewu nie kazał robić tylko sprawdzić przez usg te nerki !!!!!

jak już się wybiorę to dam wam znac hi hi najlepsze jest to że przychodnie mam pod domem 5 min piechotą a i tak mi sie nie chce :szok:
Ilonka a jakbyś zadzwoniła do swojego ginekologa i zapytała o ten lek czy możesz?

Marta no własnie mój lekarz prowadzący to z przychodni wiec nie mam do niego nr nawet, tyle wytrzymałam to wytrzymam a jak sie uda to jescze w tym tyg pójdę prywatnie o ile bedą miejsca bo na samo usg to chyba nie bedzie problemu ale na wizytę trzeba sie juz umawiać , zadzwonie i sie dowiem co i jak i czy da radę w tym tygodniu jeszcze !!!!!!!!!!!

reklama
kurcze dzisiaj jak tak sie troche poruszałam poschylałam poczułam,ze zaczyna mi chyba dokuczać rwa kulszowa, pamiętam,ze taki ból miałam po porodzie z Igorem nie mogłam się rusząć trzymało mnie ze 4 tyg. nie mogłam małego nawet z łóżeczka wyciągnąć i teraz też tak strasznie mnie boli w okolicy wlasnie lewej nerki (wyniki moczu też mam dobre więc to raczej nie nerka)i ciągnie w dół pośladka w szególności jak chodze i pamiętam ten ból bo nie jestem wstanie go zapomniec i jest identyczny i takie same objawy, może jakiś ucisk na nerw.Boże skad takie rzeczy sie bioraa mówią,ze ciąza to piękny okres. A to tak szybko nie puszcza :no: wtedy tez nie mogłam brać zadnych leków ze względu ,ze karmiłam a paracetamol to można sobie w nos wsadzić.
Ilonko tez Cię tak boli :confused:

Do góry