reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

hej ;) długo nie pisałam, ale musiałam się troszkę zdystansować do tematu ciąży, bo zaczęłam świrować. Jak na razie udaje mi się do tematu podejść na spokojnie i bez napinki. Wykres mi szaleje, więc nawet nie myślę, że mogło się udać. Może i lepiej żebym ze 2 miesiące jeszcze odczekała, żeby maleństwo już wiosną przyszło na świat. Jeśli zechce wcześniej to oczywiście będę najszczęśliwszą kobieta na świecie. Ale nic na siłę.
Anisiaj - gratuluję z całego serducha.
miłego dnia wszystkim :)

reklama
Bobo-dzieki mam nadzieje że to bedzie fałszywy alarm bo nie wyobrażam sobie żeby zeszło nam sie tyle operacjii na raz nóżka kręgosłup też nam juz niedługo każa operować i jeszcze głowa!!jak dam rade to was poinformuje bo po południu jak m z pracy wróci podjedziemy z nią

Jestem i ja nie tak całkiem z rana ale jeszcze w łóżku :tak: później pójdę po wyniki nie chce mi się teraz :sorry:
Bobo jak zakupy ?
mnie męczą tylko zaparcia :wściekła/y:

marta bylam w pepco i kupilam ladne sloiczki na przyprawy :-) duze takie na make cukier po 6zl a malutkie takie na papryke majeranek za 2zl hihi dobre ceny i ladne rzeczy tam sa
wiolka to jak tylko cos bedziesz wiedziec to pisz nam tu a tak w ogole to jak staranka kochana? bo ja przez ta moja nieobecnosc to juz nie wiem nic

Anisiaj też bym sobie pastę jajeczną zjadła mmm pycha, mnie brzuch boli do tej pory jak na @ ale raz na jakiś czas tak jakby się rozciągał a sikam non stop z 6 razy w nocy wstaję ale też dużo piję bo mam sucho w ustach czuję się jak na kacu .
Wiolka ja Cie naprawdę podziwiam Kobieto, jesteś moim autorytetem, tyle spraw na głowie jak Ty to ogarniasz ? pewnie że idź do przedszkola może faktycznie się coś złego dzieję, wiesz jakie są dzieci…
Bobo ja też lubię pepco fajne też koszulki mają za 14,90 chyba pójdę sobie kupić, chciałam jeszcze getry ale nie mają.
Domiska trzymam kciuki, wyluzujesz troszkę i na pewno się uda &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Anaber - dziękuję za troskę :) już jest dużo lepiej, mam tylko lekką chrypkę i mały katar. Na szczęście mogę się kurować bo mam zwolnienie do końca tygodnia.

Wiolka - trzymam kciuki!

Domiśka - nie dziękuję ;) teraz trzymam kciuki za Ciebie! oczywiście ja zafasolkowałam jak totalnie odpuściłam i skupiłam się na innych sprawach ;)

MartaSX - dokładnie Cię rozumiem! ja też się czuję jak na kacu, wysychają mi usta i ciągle piję ;) A pasta jajeczna to jeden z nowych pomysłów mojego M. Wczoraj jak zobaczył wyniki bety i napis - ciąża I trymestr (przy progesteronie) to wyściskał mnie, powiedział, że będzie nosił na rękach i faktycznie tak jest :)))

Słuchajcie, ja rozumiem zmiany hormonalne itp. ale tego, że właśnie się popłakałam oglądając Pytanie na śniadanie to już nie ;)

dziewczyny mam w mieszkaniu firanko-zaslony i sa one z takiego sliskiego przezroczystego materialu hmmm nie wiem jak to nazwac sa bardzo delikatne i chce je wyprac i wyprasowac ale boje sie ze je uszkodze :-( macie jakis pomysl jak to zrobic?

Bobo - jak ja prałam swój welon - mega delikatny to miałam taki płyn do firanek, prałam ręcznie, po prostu namoczyłam bez gniecenia w wannie. potem zostawiłam aż obcieknie i rozwiesiłam na szerokim wieszaku nad wanną, żeby wysechł. Jak dobrze je rozwiesisz do wyschnięcia, to nie będziesz musiała prasować. A jak już to ja prasuję samą parą, jak zasłony już wiszą (mamy taki generator pary do prasowania i on rozwiązuje takie problemy). Ale jak dobrze rozwiesisz, to prasowanie będzie zbędne, no i pierz ręcznie, woda średnia (lekko ciepła)

bobo ja normalnie je prałam w pralce bo ja mam takie ale brązowe, nic się nie stało z m=nimi.
Anisiaj no możesz teraz często płakac hi hi hi tak jest

reklama
wlasnie czytam na necie ze lepiej w pralce nie prac wiec recznie je opucze no ale zostaje jeszcze prasowanie bo rozwieszenie ich nic nie da bo beda i tak zagnioty a spalic nie chce

Do góry