reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Losiczko, Lori duuużo siły Wam życzę,tule mocno! zZagubiona trzymam kciuki za Nadię, aby jeszcze troszke u Ciebie w brzuszku posiedziala:tak:Katy zdrowka dla taty zycze!!!anaber udanej wizyty! karol_in-a czekamy na dobre wiesci:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Pamela słoneczko u mnie dobrze, tzn w miarę :) maluszek kopie coraz mocniej i coraz częsciej, raz ma leniwy dzien a raz tak dokazuje ze mi uśmiech z twarzy nie schodzi :-D ogólnie nie mogę sie doczekac jutra, mąz chyba jeszcze bardziej, bo juz by chciał znać płec !!!!!!!!!! no ale zobaczymy !!!!!!!!
aha ja wcześniej nie mogłam wyczuć mojej macicy a teraz od paru dni czuję ze juz przekracza pępek bo mi sie juz ten pępek inny robi, tzn bardziej płaski, i jak maluszek sie wypycha to czuć takie napięcie i brzuch robi sie twardy w tym miejscu, ale najczęsciej mam po lewej stronie wypychanie !!!!! czyli chyba tam ma nóżki i tyłeczek hehe :) bo kopać kopie z prawej strony zawsze !! :-)

NO własnie i jak to jest ???????? na tym zdjęciu,http://forum.mamazone.pl/index.php?/topic/1176-dno-macicy-w-poszczegolnych-tygodniach/ dno macicy narysowane jest w połowie a ja mam juz na poziomie pępka , i na opisach 20tyg pisze ze macica przekracza pępek !!!!

Ostatnia edycja:
Ilonka nawet nie wiesz jak sie ciesze ze wszystko dobrze sie uklada u Ciebie! jak milo czytac takie dobre wiadomosci az mi sie geba cieszy od ucha do ucha:-D! z tego co piszesz wynika ze to niezly lobuziak jest:tak:!!! zycze duuuzo zdrowka Wam obojgu,sciskam mocno i uciekam do pracy. ja juz licze dni do wyjazdu i jak wroce z dobrymi wiesciami to zabieram sie za staranie o wlasnego lobuziaka:-D! jeszcze raz pozdrawiam i zycze milego dnia wszystkim! oby nigdy wiecej takich strasznych dni jak wczoraj:no:...

Pamela juz niedługo i Ty bedziesz nosic małego szkrabka w brzuszku !!!!!!!!!!! dziekuje za miłe słowa :)
miłego dnia życzę kotek :*

NO a ja mam anemie :baffled: :crazy:
mama mi odebrała wyniki, no a mocz oczywiscie idealny !!!!!!!!!!!!!!!:crazy: to juz nie wiem co jest z tymi moimi nerami !!!!!!!!!

Ilonka-może dziecko po pristu ci organy uciśka i dlatego bolą nerki a może to korzonki?Ja też miałam w ciąży anemie sok z buraków z porzeczek i barszczyk zakwaszany poprawią ci wyniki,to masz łobuziaczka rozpychającego sie w brzuszku,świetne uczucie jak dzidzia kopie:-) Marta-a nie możesz naściemniać mu że masz wizyte u jakiegos specjalisty i są ci potrzebne aktualne wyniki badań ja tak robiłam jak do gastrologa chodziłam też brałam od lekarza z nfz badania i później je oddawałam do przychodni

Witajcie wpadam jeszcze przed praca, ZAGUBIONA ciesze sie ze nocka minela spokojnie i oby tak dalej :-)
Zycze udanych wizyt i prosze sie nie stresowac moje kochane, wszystko bedzie dobrze.
ILONKO ja macice wyczuwam od dawna ale pewnie dlatego ze ja nigdy brzucha nie mialam i kazdy wzgorek widac i czuc od razu :-D moja mala wierci sie narazie delikatnie choc jak wyprostuje sie to gulki sie tworza ( cala ma 17 cm ) - ale to takie przyjemne uczucie :-Da Ty zapewne poznasz jutro plec Swojego lokatora :-D

KATY zdrowka dla taty.

A ja znow 2 kg na minusie eh

Wiolka już naściemiałam tym kobietom w punkcie pobrań, a one na to że to ich nic nie obchodzi... masakra a lekarzowi nie mogę się przyznać ze chodzę prywatnie. A jak powiem że do innego lekarza np alergologa to powie po co mi toxo nie mam pojęcia co na wymyślać

prosze nie współczujcie mi i nie piszcie o aniołkach bo mnie to dobija a chce sie jakos trzymac

Ilonka - no chyba naturalnie, ale boje sie jak ja to zniosę. Przeciez mają prawie po 4 cm, to ja bede widziec? ...ciarki mnie przechodzą jak tylko pomysle, ale zabieg jest chyba gorszy. Pamietam w głowie ten okropny wiersz o aborcji a przeciez to dokładnie na tym polega. Boje sie jakis komplikacji później a chciałabym sie szybko starac.

Lori wspołczuję i bardzo mi przykro.
ty juz piszesz że chcesz się szybko zaraz znowu starać? Potrafisz tak? niesamowite.... :no:
Powinnaś iść do szpitala na oczyszczenie bo to już była zaawansowana ciąża jednak, nie znam się na tym ale samo oczyszczenie poprzez okres to chyba raczej nie możliwe w tym stadium co? Co ci mówił lekarz??
3maj się.

reklama
Marta-musałabyś sprawdzić jakiemu lekarzowi oprócz ginekologa przydałby sie do wglądu twój wynik toxo bo ja nie mam pojęcia cholera że też takie utrudnienia ludziom robią a nie pozwolą ci zrobić ksero tak jam Ilona mówiła?a ten na nfz to ginekolog czy lekarz rodzinny?

Do góry