reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Dzień dobry wszystkim Kobietkom Wszystkiego Najlepszego:-) Lori-moja córka ma prawie 6 lat i zaczęła się od jakiegoś czasu moczyć w łóżko nie co noc ale jej sie zdarza,byliśmy z nią na usg nerek i zrobiliśmy badanie moczu bo sie bałam że może coś nie tak z nerkami.Lekarz nam powiedział że co 4 dziecko w wieku przedszkolnym sie moczy w nocy i albo jest to jakiś stres z przedszkola albo poprostu zasypia tak mocno że budzi sie dopiero jak zrobi siusiu(u nas mała sie budzi jak już sie zmoczy że chce sie jej siku)także cierpliwości i chwal go za każdą suchą noc może to będzie jakaś mobilizacja miejmy nadzieje że w końcu im to przejdzie:-) Marta- wierszyk genialny:-D

reklama
Ja również się witam i buziaki przesyłam :happy2:

Agnieszka_dk
słuchaj akurat pracuję w tej dziedzinie także najpierw napisz który miałaś prześwietlany ząb górny czy dolny? i powiedz czy wogóle zapytały sie Ciebie czy jestes w ciąży? bo to jest ich zasrany obowiązek? i czy napewno nie miałaś fartucha zapinanego na szyję który osłania brzuch? i czy jestes w stanie powiedziec co mialas wkładane do buzi film czy taką płytkę z kabelkiem?

.

wiesz co miałam robione zdjecie górnej jedynki a lekarz sie pytał czy jestem w ciąży ale ja głupia ci**pa powiedziałąm ze nie bo przeciesz nawet nie wiezyłam ze w tym cyklu sie uda...a mogłam powiedziec ze kurcze nie wiem by mi pewnie wtedy założył...fartucha nie miałam tzn taki materiałowy chyba on ochrania zeby sie czasem nie pobrudzic... to to co do buzi wkładał to nie mam pojecia... kurcze teraz to ja juz najgorsze mysli mam i oczywiscie obwiniam siebie nikogo innego bo czemu ja mu wtedy nie powiedziałąm ze moge w ciąży być...no matoł nie baba;-(

a dziewczynki no dla was też zdrówka w ten nasz dzień;-)
lori a ty smaka zrobiłaś z tymi pysznościami na foto

lori a nie dajesz mu czasem na wieczór coś do picia???bo moja chrzesnica ma 6 lat i jak popije na wieczór to sie zesika w nocy a jak jej nie daja to jest sucho

Ja sie witam z rana kobietki wszystkiego najlepszego to nasz dzien!!!!

My wczoraj rozpakowalismy kuchnie nie wytrzymalismy do urodzin :sorry2: na urodziny otworzy dodatkowe garnki:tak:prezencik sie bardzo spodobal gotowala do 22 i jak mowilismy ze idziemy spac to wolala 'jesce jesce' a dzisiaj od 7.30 znowu gotowanie:szok: normalnie wstaje kolo 9.....

Marta :(

Za wszystkie dziewczynki trzymam kciuki i przepedzam te wredne @@@@@:wściekła/y:

Hej dziewczynki
Wszystkiego naj i obysmy byly docieniane zawsze i wszedzie
kwiaty.jpg

Ilonka dalej mnie glowa boli:-( jak wczoraj no moze bez odczucia wymiotow........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja również się witam i buziaki przesyłam :happy2:

Agnieszka_dk
słuchaj akurat pracuję w tej dziedzinie także najpierw napisz który miałaś prześwietlany ząb górny czy dolny? i powiedz czy wogóle zapytały sie Ciebie czy jestes w ciąży? bo to jest ich zasrany obowiązek? i czy napewno nie miałaś fartucha zapinanego na szyję który osłania brzuch? i czy jestes w stanie powiedziec co mialas wkładane do buzi film czy taką płytkę z kabelkiem?

Lori a teraz reklamują takie pieluchy dla większych dzieci nie wiem jak to sie nazywa w sumie dokładnie to sa takie majtki, wiesz zawsze to wygodniejsze niż pranie i wysadzaj go przed samym zasnięciem . Mój Igor ostatnio przez sen po dwóch godzinach od zaśnięcie wstal z łóżka i koło komody zrobił k..ę chyba mu się pomylił ze jest na WC. dzięki bogu o 23 nie musiałam prać pościeli tylko jego wrzuciłam do brodzika i wyszorowalam płynami z Sephory aby ładnie pachniał :-D

Ilonka pytałas czy mam lóżeczko tak mam po Igorku drewniane 120x60 i takie musi być bo mi większe nie wejdzie do sypialni.tylko je trochę odmalujemy lakierem wodnym takim bezpiecznym bo mi kolorystycznie nie bedzie pasowac do sypialni i si
biggrin.gif
zazdroszczę Wam ,ze możecie sobie powybierać teraz bym brała inna kolorystykę i inne wzory. Ale nie będę wydawac kasy jak większość mam. tymbardziej,że chcemy zrobic remont u Igorka w pokoju i przygotowac wszystko pod szkołę biurko itp.bo za rok się zacznie. Narazie ma taki mały stoliczek z krzesełkiem ale widze ze woli malowac w kuchni na dużym stole bo jest mu wygodnie.

- kurcze nie widziałam tej reklamy, a to będzie do kupienia w supermarkecie?
- zawsze przed spaniem idzie siku i nigdy nie dostaje picia. Troszkę dostaje do kolacji bo musi czymś popić, ale za nim zaśnie to i tak przeciez godzina co najmniej mija.

nas tez czeka remont, Mati dostanie pokój który był naszą sypialnią i juz tez musze zrobic tak bardziej "na dorosło"...nie wiem czy dawac juz mu biureczko czy jeszcze nie. Bliźniaki dostaną pokój Matusia bo jest ciut większy, ale jest bardziej ustawny. Noi tez trzeba bedzie zrobic juz cały na nowo. Dobrze że podłogi nie będziemy ruszać, ale karton gipsy trzeba położyć.

losiczka - jak sie spodziewalam jednego dziecka to było mi wszystko jedno czy chłopiec czy dziewczynka, bo nawet jakby był chłopiec to sobie myślałam że może po 30 strzeliłabym sobie trzecie dziecko i wtedy bysmy sie starali na dziewczynke, no ale jak sie teraz spodziewam bliźniaków to bardzo bym chciała dziewczynki bo juz stanowczo więcej dzieci nie planuje.

agnieszka - organizm jest tak skonstruowany że na tak wczesnym etapie ciąża jest chroniona:tak:

scoti - wrzuć zdjęcie małej z kuchnią :-)

Agnieszka _dk słuchaj dobrze,ze miałaś prześwietlany górny ząb więc wiązka promienia szła w grę nie w dól a to jest wazne. Ale to i tak nie zwalnia ani lekarza ani radiologa aby nie zakąłdac fartucha. to co mialaś na szyi to sliniak ochronny.
a fartuch jest ciężki bo jest z ołowiem, który ma chronić. Wiesz to już nie chodzi tylko o ciążę ale fartuch zakłada sie nie tylko jak sie jest w ciązy tak samo trzeba chronić tarczycę. Wszystko jest zależne czy sprzęt jest nowy na którym pracuje, wiadomo,zę im starszy aparat to wiązka promienia może sie rozpraszać a tak być nie powinno. kurcze no czynników jest dużo. Jeśli to był radiowizjograf czyli zdjęcie wyszło na komputerze to tam jest troche mniejsza dawka. ale jesli zdjęcie było robione na błonie czyli na filmie (na negatywie) to tam promień jest większy!

Ogólnie zasranym obowiązkiem lekarza i radiologa jest zapytanie się czy nie jestes w ciąży ,Ty nie musisz wiedziec,ze w ciazy nie wolno robić RTG !!!

Nie martw się kochana wszystko będzie dobrze, następnym razem jak bedziesz to zapytaj sie dalczego nie używa fartucha ochronnego do zrobienia zdjęcia a dopiero pozniej powiedz,że ostanio jak byłas to nie wiedziałaś ze jesteś w ciąży a fartucha Ci nie założył(a) a to podstawa.

powiedz mi kochana to zdjęcie robił Ci lekarz który wykonywal Ci zabieg czy radiolog?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień Dobry Wszystkim i Wszystkiego Najlepszego z Okazji Naszego Święta.

Anaber
ja też tak zrobiłam dla drugiego dziecka wszystko zostawiłam po pierwszyma po drugim dziecku oddałam wszystko. A teraz po 5 latach znowu jestem w ciąży bo nam się zamarzył jeszcze jeden maluszek:-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy was też tak kłuje w bruchu raz z jednej strony raz z drugiej???????????? Dziś w nocy jak się przeciągłam to aż mi tchu zabrakło jak mnie zakłuło:-(

Aga ja jak sie przeciagam przyciagam nogi do brzucha jak urodze to sie bede prezyc jak strzala :-D:-D:-D

Lorelain zycze ci z calego serducha tych coreczek :tak::tak::tak:

Aga - tak czasami mam kucia dziwne w brzuchu, zwłaszcza w jednym konkretnym miejscu. Lekarz powiedział że nie ma sie czym przejmować bo wszystko sie w brzuchu rozciąga. Niepokoić powinien długi mocny ból jak na @.

reklama
Do góry