reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

anaber tak pisalaś wczoraj, aż zazdroszczę tak naprawde ze w sumie nie musisz wydawać kasy na te "większe" zakupy, bo ubranka itd to juz pestka wiec super !!!!!!! no ale powiem szczerze ze ja to miałam dużo rzeczy od kogoś które nie było juz nowe, potem musiałam oddać itd, wiec teraz juz nie chce sie zapożyczać tylko kupić nowe wiec jednak troszkę nas to szarpnie , no ale napewno rodzice pomogą no i juz ja coś kombinuje aby było dobrze :)
NO i my tez chcemy zrobić remont pokoiku dla dzieci póki maluszek w brzuszku!! Tylko czekam z pomysłem bo nie wiem czy robić pół na pół czy całośc scian ( zalezy jaka płeć ) !!!
Jak bedzie córeczka to jej stronie bedzie taka tapeta HIT CENOWY! FOTOTAPETA MISIE 042 !!! ŚLICZNA! (2173424459) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo coś w tym stylu
a na części dla małego coś takiego FOTOTAPETY FOTOTAPETA TAPETA 340 x 196 DISNEY CARS (2181181213) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. któreś z tych aut :)
no chyba ze bedą 2 chłopaki wiec coś sie wymyśli jeszcze :)

A jaki ma stolik mały ??????/ Ja mam z Ikei ten zestaw Mammut IKEA MAMMUT.Mamut stolik+2 krzesełka.SUPER CENA!! (2163210515) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i sprawuje sie super, bo sie wytrze jak nabazgra kredkami itd :)

losiczka a to nie prawda ze nie ma za co złapać bo są takie w zestawie przeważnie uchwyty, ale mozna je tez dokupić aby dziecko sie łapało, mój Jaś sie łapał i tak wstawał :) HIT !! UCHWYTY DO ŁÓŻECZKA TURYSTYCZNEGO 4SZT (2171818581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. hehe :) no ale wiaodmo nie każdemu to pasuje, jedno wolą drewniane inni kojce:)

Katy bidulko moja !!!!!! :( to co sie porobiło ze tak Cię kurcze boli ????????????

reklama
Marstsx mialam napisac malami no ale wkoncu tez marta;-)

Sprobuje nagrac mala jak sie bawi ale pozniej bo narazie cos mnie brzuch boli nawet nie wiem jak okreslic ten bol, mam nadzieje ze to nic powaznego,wczoraj byly przytulanki moze przez to...:sorry2:

Lori to takie coś https://www.hipernet24.pl/nowy/prodinfo.php?item_id=39681 sa różne rozmiary. jak nie zabrudzi w nocy to można przeciez kilka razy ich używac. Ale gdzie można kupić to nie wiem ostatnio w TV w reklamie to widziałam. zapisz sobie firmę nazwe i podejdz do apteki może tam będzie?

Ilonka stolik ma taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80104268/#/40104270 tylko w gorszym stanie :-) hehe a krzesełko właśnie z tej serii mammut. ale nie bardzo chce już z niego korzystać juz jest zamałe, widze ,ze sie strasznie garbi.
Ostatnio widziałam w TV taki program dekoratornia i był zrobiony pokoik taki chłopiecy więc jeśli za tydzien okaże sie ze będzie drugi chłopiec czyli BORYS :-) to chcemy zrobić jedną ścianę wyłożyć sztuczną trawa taką co się kładzie na ziemi ale tą taką delikatniejszą a na drugą ścianę na całość zrobić szafę (naszczęście moj M potrafi zrobić takie szafy już trzy mi zrobił -zawsze taniej bo te firmy to sobie nieźle licza - ja na trzech szafach byłam do przeodu 4,5tys) pod oknem biurko a na trzecią ścianę łóżko piętrowe. a kolor na pozosyałe ściany to jeszcze nie wiem teraz jest zółty taki intensywny. A jak będzie córeczka czyli IGA to nie wiem nie mam pomysłu jak to zrobic :blink:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ilonka - fajny pomysł z fototapetą! ... może uda mi się znaleźć jakąś z dinozaurami :tak:

anaber - dzięki za linka ;) ... mój tez woli przy dużym stole rysować niż przy tym małym stoliku. Na pewno go wyeksmituje do pokoju bliźniaków.

Lori można zamówić bepłatną próbke tych majteczek na necie. na suchenoce.pl Ja zamówiłam bo chciałam zobaczyć jak to wygląda itd bo ja musze sie juz szykowac aby Jasia odpieluchowac przed sierpniem,

Suche Noce - Strona Główna

No widzisz Lori Ilonka na czasie także zamów sobie ale teraz tak zobaczyłam ze linka przesłałam Ci ze sklepu eleclerc więc myślę ze jak cos to w hipermarketach tez będą.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agnieszka _dk słuchaj dobrze,ze miałaś prześwietlany górny ząb więc wiązka promienia szła w grę nie w dól a to jest wazne. Ale to i tak nie zwalnia ani lekarza ani radiologa aby nie zakąłdac fartucha. to co mialaś na szyi to sliniak ochronny.
a fartuch jest ciężki bo jest z ołowiem, który ma chronić. Wiesz to już nie chodzi tylko o ciążę ale fartuch zakłada sie nie tylko jak sie jest w ciązy tak samo trzeba chronić tarczycę. Wszystko jest zależne czy sprzęt jest nowy na którym pracuje, wiadomo,zę im starszy aparat to wiązka promienia może sie rozpraszać a tak być nie powinno. kurcze no czynników jest dużo. Jeśli to był radiowizjograf czyli zdjęcie wyszło na komputerze to tam jest troche mniejsza dawka. ale jesli zdjęcie było robione na błonie czyli na filmie (na negatywie) to tam promień jest większy!

Ogólnie zasranym obowiązkiem lekarza i radiologa jest zapytanie się czy nie jestes w ciąży ,Ty nie musisz wiedziec,ze w ciazy nie wolno robić RTG !!!

Nie martw się kochana wszystko będzie dobrze, następnym razem jak bedziesz to zapytaj sie dalczego nie używa fartucha ochronnego do zrobienia zdjęcia a dopiero pozniej powiedz,że ostanio jak byłas to nie wiedziałaś ze jesteś w ciąży a fartucha Ci nie założył(a) a to podstawa.

powiedz mi kochana to zdjęcie robił Ci lekarz który wykonywal Ci zabieg czy radiolog?

wiesz cio to zdjecie mu nakomputerze wychodziło odrazua nie tak jakby klisza. a co do tego kto robil zdjecie to tes sam co z zebem mi robił

Agnieszka_dk na nastepnej wizycie zapytaj się go czy jej dalczego nie używa fartucha ochronnego do zrobienia zdjęcia a dopiero pozniej powiedz,że ostanio jak byłas to nie wiedziałaś ze jesteś w ciąży a fartucha Ci nie założył(a) a to podstawa. Jestem ciekawa co Ci powie. Jakby co to powiedz,że fartuch sie zaklada wszystkim nie tylko kobietom w ciąży aby nie mial wymówki ,ze to Ty go nie poinformowalaś,że jesteś w ciaży.
Jak na komputerze to radiowizjograf to dawka mniejsza i dobrze,ze górny zab więc promien kierował w górę. Ogólnie to szkoda słów na takich lekarzy przepraszam,że tak pisze ale kurcze tak to jest właśnie, nie pierwszy przypadek kiedy takie cos sie dzieje.

Ogólnie można takiemu lekarzowi za takie cos ladnie przy tyłku narobić.

reklama
Do góry