reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

ogladam te wszystkie linki z wozkami,co wrzucacie i az krecka dostalam..taki wybor,ze szok :szok:..a im wiecej ogladam,tym gorzej sie zdecydowac..ale o czym ja tu mowie,najpierw to trza zajsc w ciaze :-D
Zagubiona co sie dzieje ?,nie smutaj kochana :no:;-)
wrocilismy ze szkoly,zmarzlismy,zmoklismy ,wrrr u nas dzisiaj wiosna przeplata sie z jesienia..,juz po obiadku i smyki robia lekcje a ja zasiadam z kawka ;-)

reklama
aj nie wiem ehh normalnie poszla bym buty kupic nowe ale jakos nie wiem czy sens jest kupywac nowe w ciazy ehh

to chyba przez moja niecierpliwosc a czas jak na zlosc zwolnil mi ;p

hej kochane:-) witam się i ja.

Przeczytałam co napisałyście, widzę że trochę ruszyło forum:-D bo ostatnio coś mało Was było:tak:

Ilonko cieszę się że pojawił się u Was promyczek nadziei na lepszą pracę dla M:-D trzymam kciuki aby pomyślnie to wszystko wyszło.
Zdrówka dla JAsia:-)

Zagubiona a co się stało???

Pamela witaj super pomysł z tym wyjazdem, odpoczynek przydał się:-):-)

Małami nie smuć się kochana:-:)-(

JAk zapomniałam o czymś to proszę przypominać:tak: zmęczona jestem i głodna

Dziewczynki mam pytanie - jeżeli któraż wie to proszę powiedzcie jak to jest z szyjką macicy: teraz jest bardzo wysoko że nie można jej sięgnąć a temp jeszcze niska, ona nie powinna już skoczyć?? Nie ma żadnej korelacji szczytu szyjki z temperaturą?? Bo szczyt szyjki i śluz to jest korelacja czy jakoś tam:sorry:

Może wtedy tempka za kilka dni skoczyć??

Mam nadzieję że bardzo nie namieszałam:-)

Przepraszam za post pod postem.

Dziewuszki a ja od rana walczę z pracą magisterską eh jak mi się nie chce jej pisać, mam na razie 32 strony :wściekła/y:a już w czerwcu tamtego roku miałam zacząć pisać i dupa. Zawsze coś wynajduje sobie żeby nie pisać tego ale w końcu trzeba.
Madlen ja przed zajściem w ciąże rok już przeglądałam wózki i akcesoria dla dzieci takze spokojnie nie jesteś sama ;-)
Zzagubiona główka do góry ciesz się dzieciątkiem pod serduszkiem i wiosna idzie :-D głowa do góry kochana.

Roza z takimi pyt.to najlepiej do Ilonki :tak:,ja wtym temacie jestem zielona :sorry2:..a tepke dopiero mierze 2cykl ;-)
Marta powodzenia w pisaniu pracy..;-) ja tez zawsze wszystko robie na ostatnia chwile..za kazdym razem obiecuje sobie poprawe,ale nie wychodzi..bo zawsze mam na wszystko czas,a jak sie pali to wtedy biegusiem..,albo nocki zarywalam ..:zawstydzona/y:

Roza checi byly,ale zadna nie pomogla..:zawstydzona/y:,ale pewnie jakas ci pomoze..
ja od wczoraj robie testy owu..ciekawe,czy mi pokaza 2krechy..,no i jak to sie ma do tempki..
jestem ciekawa,czy w ogole mam owu..hmmmm...

reklama
Roza

OBSERWACJA SZYJKI MACICY
1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka.

Do góry