reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

agnes kurcze boooooooooooooooooooooski ten wózek !!!!!!!!!!! ze ja go wcześniej nie widziałam :szok: no to teraz ja sie napaliłam na niego !!!!!!!!!! BOże i jakie ma cudne kolory !!!!!!!!!!!!!!!!!! SZOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mnie sie podoba dla chłopca ten zielony czylu pierwszy i ten niebieski GREY 3 !!!! a dla córeczki różowy GREY 2 , albo żółty

reklama
gosiu ja mieszkam w domu więc wagą sie nie przejmuję. nie będę miała dużo do noszenia.

ilonka no mnie się też podobają te kolory. ale ponieważ planuję jeszcze jedno dziecko chciałabym uniwersalny kolor bo raczej nie będę się go pozbywać. no i boję się zimy. a ty Jasia też rodziłaś w październiku to jaki kolor miałaś?

Gosiulek kochana ta witamine bierze sie na wyregolowanie cyklu i wydluzenie fl........;-)

Doktor Abraham i jego współpracownicy wskazali jednoznacznie witaminę B6 jako najważniejszą substancję odżywczą, usuwającą objawy ZNPM. Abraham zbadał wpływ podawania witaminy B6 na poziom estrogenów i progesteronu w fazie lutealnej i okazało się, że spowodowała ona u niektórych kobiet wzrost poziomu progesteronu przy równoczesnym obniżeniu poziomu estrogenów. Podawał on wspomagająco witaminę B6 czternastu kobietom z ZNPM i niepłodnością trwającą od 18 miesięcy do 7 lat. Po sześciu miesiącach kuracji jedenaście z tych kobiet poczęło dzieci.
Doktor Abraham rozwijał swoje badania, by określić znaczenie magnezu, który wzmacnia działanie witaminy B6.
Zażywanie odpowiednich dawek witaminy B6 (i innych witamin z grupy B) może pięknie wyregulować cykl, a zwłaszcza wydłużyć fazę lutealną.

Popatrzecie co znalazlam :-)

Orgazm kobiety a zapłodnienie
Istnieje cały szereg dowodów klinicznych, które wskazują na pozytywną rolę orgazmu kobiety w mechanizmie zapłodnienia komórki jajowej przez plemnik. Innymi słowy kobieta, która szczytuje podczas stosunku zwiększa swoje szanse na poczęcie nowego życia. W przeszłości sądzono, że orgazm przeżyty przez kobietę powoduje jej ukojenie, zmęczenie i tym samym pozostanie przez nią po stosunku w pozycji leżącej, co miałoby utrudniać wypłynięcie nasienia z pochwy. Potwierdziły to badania kliniczne, które dowiodły, że organizm kobiety wydala 35% złożonej spermy w ciągu pierwszych trzydziestu minut po stosunku. Jeżeli jednak kobieta przeżyje podczas współżycia orgazm, organizm jej zatrzymuje 70% spermy. Tak więc funkcja orgazmu polegałaby na wciągnięciu nasienia z pochwy do macicy. Potwierdziły to inne badania przeprowadzone na populacji niespełna czterystu kobiet. Dowiodły one, że w fazie podniecenia bezpośrednio poprzedzającej przeżycie orgazmu powstaje zwężenie w zewnętrznej części pochwy zwane platformą orgazmiczną. Zwężenie to utrzymuje się przez trzydzieści minut po stosunku i uniemożliwia wydostanie się spermy na zewnątrz. Badania nad fizjologią orgazmu kobiety pozwoliły ustalić, że w czasie szczytowania dochodzi do skurczów mięśni pochwy, szyjki macicy i samej macicy. Jest ich od kilku do kilkunastu i następują co 0.8 sekundy. Podczas tych skurczów dochodzi do wyciśnięcia z ujścia zewnętrznego szyjki czopu Kristellera, co uważane jest za jeden z warunków zapłodnienia. Po przeżyciu orgazmu czop śluzowy wraca na swoje miejsce, co ułatwia wessanie w głąb macicy męskiego nasienia. Wszystkie te wyniki badań jednoznacznie dowodzą, że orgazm kobiety nie spełnia tylko funkcji psychicznej, ale odgrywa zasadniczą rolę w mechanizmie prokreacji.

Ja zmykam do pracy. Wpadnę do Was wieczorkiem, jeśli jeszcze ktoś będzie...
Zapomniałam się Wam pochwalić prezentem od mojego Męża:-) Z okazji Dnia Kobiet kupił mi srebrny łańcuszek i wisiorkiem, na którym są wygrawerowane pierwsze litery naszych imion :-)

agnes miałam Coneco niebieski,V4 CHAMELEON CONECO- 4 KOLORY: wózki dziecięce, łóżeczka, foteliki samochodowe na zime OK był tzn ten odcień , największa zaleta bardzo duża budka która sie bardzo wysuwała i chyba tyle zalet dla mnie !!!!!!! ale juz nie raz tu pisałam ze nigdy wiecej nie kupie wózka z małymi kołami, miał 2 wieksze ale 2 małe i tak sie wymęczyłam ze tylko ja to wiem, a poza tym był strasznie nie stabilny, jakis taki sztywny no dziwny, ja mieszkam na parterze wiec w sumie waga taka nie ma znaczenia wiec ten Tako nie jest zły :)

MNie wyszło

Na 43% będzie to chłopczyk.
Na 57% będzie to dziewczynka.

ale co ma podnoszenie kubka do płci :szok:

a poza tym jak sie kręci igla w koło to powinna być dziewczynka a tu pisze ze to na chłopca, coś mi tu n ie gra hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry