reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

no to ja sie witam =)

zjadłam właśnie pyyyszne śniadanko i jestem obżarta jak bąk i aż mi niedobrze :-p

Roszpunka - oby ci zrobił USG bo jestem strasznie ciekawa ... masz juz wybrane imiona? ;-)

Ilonka - pierwsze słyszę i na październikówkach większość jest na l4 więc raczej to nie prawda.

reklama
Dzięki anaber, spróbuję go, może mi wyleci wszystko paskudztwo co tam siedzi. wieczorem już go nie będę piła. Zrobiłam na cukrze:tak: Teraz sobie wezmę i po południu. A co do tego Stodalu to najwyżej zapytam jutro gin, ona w końcu też powinna się znać. Chyba że będzie gorzej to pójdę do normalnej lekarki też.

ilonka, siedzę w domu i nigdzie się nie ruszam. Zaraz sobie mleczko zagrzeję.
Cieszę się, że udało wam się pożyczyć te pieniądze. Musiało się wszystko ułożyć! Będzie dobrze:tak:
Po 30 dniach pracy można iść na L4. Ale ty chyba nie pracujesz...?

lorelain, a ty i twoje Misie jak się czujecie??? Jakoś dawno nic nie pisałaś. Jak będzie chłopak to Maksiu a jak dziewczynka to może Amelka. Mam mieszane uczucia co do tego usg, jeszcze mogę żyć w niepewności. Ostatnio teściowie stwierdzili,że pewnie wiemy co będzie, ale nie chcemy im powiedzieć:-D I dobrze! Wcale nie mam ochoty ich informować.

Aha, jak ostatnio byłam na usg to gadałam z lekarką na temat płci kiedy można się dowiedzieć czy coś. I jak już robiła to usg to też patrzyłam. Co prawda szybko ruszała, ale wydawało mi się że coś tam widzę. Ale czy to możliwe żeby było widać,a ona nic by nie powiedziała??? Wydaje mi się, że powinna powiedzieć jeśli byłoby widać dokładnie... sama nie wiem...

Ostatnia edycja:
Roszpunka kurcze może choć TY dowiesz sie juz kto tam Cię wariuje w brzuszku :) !!!!!!! Ja muszę czekać jeszcze tydzien , chyba sie nie doczekam :-D a znając moje szczęscie znów sie nie doczekam, a miałam isc sobie na 3d no ale w tej sytuacji nie mogę wiec jestem skazana na to czy maluszek pokaze teraz czy nie :sorry:

Lori pochwal sie brzuszkiem :) Ja tak samo zjadłam i jeszcze przegryzłam śniadanie ptasim mleczkiem :eek: i wiecie co z Jasiem nie miałam tak ze np mogłam zjesc czekoladę i śledzia od razu a teraz potrafię czekolade przegryść kabanosem :szok: mąz ostatnio sie patrzyła na mnie jak na szaloną jak zobaczył co ja robię :laugh2: no ale mi smakowało to co tam :laugh2:

no a ta znajoma jest w ciązy i sobie tak załatwiła zeby mieć jakieś pieniążki i ona mi pisałam ze dopiero po 3 miesiacach idzie na l4 bo wcześniej nie mozna , dlatego w szoku jestem bo ja zatrudniając sie n ie wiedziałam ze jestem w ciązy i jak zaczęłam sie źle czuć i wymiotować to wytrzymała te 30 dni i poszłam na l4 bo wcześniej nie można, a teraz takie cuda słyszę dlatego pytam czy sie coś zmieniło w tym kierunku !!!!!!!

Roszpunka - ładne imiona :tak::tak::tak: ... obyś miałą dziewczynkę to będziesz dla mnie nadzieją że sie ta zrobić dziewuszkę w owulacje :-D:-D

ja pisze mniej bo sie źle czuje, przechodziłam jakiś kryzysowy moment, jest juz mniej niedobrze, ale za to jestem strasznie śpiąca i 3/4 dnia przesypiam albo poleguje. Nie mam siły nawet oglądac tv. Wizytę mam dopiero w środę to się już nie mogę doczekać.

Roszpunka niektórzy lekarze nie chcą nic mówić niż dopiero na połówkowych usg jaka płeć bo naprawde często można sie pomylic a tak to juz w połowie jest to wiarygodne bo są te narządy lepiej rozwinięte !!!!!!!
Ja tam nie mogłam nic zobaczyć nigdy bo tylko tyłeczek hehe !!!!!!!!!!!!!!!

popatrz sobie jaka jest mała różnica w ok 12 tyg ciązy miedzy dziewczynką a chłopczykiem

USG różnice.jpg

imiona sliczne ja sama chciałam Amelkę ale mąz kręcił nosem, !!!!!!!

Lori bidulko, jeszcze chwike i bedzie lepiej zobaczysz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! życzę dwóch ślicznych córeczek :)

Ilonka, może na początku kwietnia pójdziecie jak wyjdziecie z dołka?? Może jeszcze się uda:tak:Do 24 tygodnia masz czas:tak:
Jestem pewna że po miesiącu można iść na L4. Sama się dowiadywałam jak kombinowałam z tą pracą swoją.

Lorelain, dobrze, że już ci lepiej. myślę, że to jest możliwe żeby mieć córkę w owu. Ja mam 3 siostry i 1 brata, i jakoś nie chce mi się wierzyć, że moi rodzice trafiali przed owu za każdym razem. Może pójdziesz sobie na to 3d w 12 tygodniu?? Może będzie coś widać??

Ilonka, jak dla mnie to dwa pisiorki hehe:-D Może mi się coś wydawało... Zastanawiałam się nad Nadią i Anielką bądź Amelką. Ale jak Zagubiona ma Nadię, to będę oryginalna;-)

Ostatnia edycja:
Ilonka - troche mnie zestresowałaś tymi 3 miesiącami, zaczęłam teraz szperać w zmianach przepisów w 2012 r i nic takiego nie ma, przynajmniej ja nie znalazłam , no i było by to dość nielogiczne. Chronią cię przepisy do samego początku ciąży.

Roszpunka - ja w 13 tygodniu robię bardzo dokładne badania prenatalne razem z testem PAPA. Może lekarz zobaczy juz płeć, no ale nie nastawiam sie bo to wcześnie. 3D i 4D bede miala co 2 tygodnie na każdej wizycie bo mój gin ma u sibie w gabinecie. Może juz od tej najbliżej wizyty zacznie przełączać.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki:-)

Ilonko widzisz ? Wszystko sie jakos ulozylo. Trzymam kciuki za prace meza zeby sie udalo i trafil na super ludzkiego szefa.

Lorelain ja caly czas mysle o tobie i tych twoich kruszynach.

Uwazajcie na siebie dziewczynki bo teraz najgorszy czas na zlapanie jakiegos cholerstwa.

A moje mdlosci z dnia nadzien sa troszeczke mniejsze, jem jak wrobelek co 3 godz brzusio zamiast rosnac to robi sie wklesly :-( codziennie go wypatruje ale tak jak mowilam u mnie okolo 20tyg dopiero zaczyna rosnac:-(

losiczka - no ja mysle że to juz z górki będzie, a jak sie zaczną ruchy to juz w ogole będzie fajnie. Podobno przy bliźniakach ruchy dzieci czuje sie jakby się mialo w brzuchu ośmiornice :-D:-D

ja z racji tego że sama sobie zrobiłam bliźniaki, sama je nosze to i sama mogę wybierac imiona :laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Do góry