reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Roza Grzanka mąż Joweg jest chory od jakiegoś czasu miał raka ale udało się im go zwalczyć a teraz jest chyba nawrót choroby i to że pojadą do szpitala nic nie da :no: a o całej reszcie Joweg już pisała kiedyś jak was jeszcze nie było a jeśli będzie chciała to napisze ale już sama :)

reklama
Grzanka a nie prowadzisz pomiaru temp,obserwujesz cykl???
Piersi tak długo nie powinny chyba boleć, kochaana robiłaś test?? Pytam bo może przeoczyłam coś, ja bym się na wizytę umówiła do gina.

Ja to bym sobie odpuściła taki internetowy kalkurator, najlepiej mierzyćtemp i wtedy widać wszystkojakna dłoni, czy była owu czy nie,jak długa jest faza fl potrzebna do prawidłowego zagnieżdzenia się zarodka. Z tego kalendarza nic nie wyczytasz, pokazyje teoretyczznie dni płodne,a wcale nie musi tak być.:-(
Ania wiem, wiem kochana że mąż Joweg ciężko choruje niestety:-(

Ostatnia edycja:
Grzanka a nie prowadzisz pomiaru temp,obserwujesz cykl???
Piersi tak długo nie powinny chyba boleć, kochaana robiłaś test?? Pytam bo może przeoczyłam coś, ja bym się na wizytę umówiła do gina.

Ania wiem, wiem kochana że mąż Joweg ciężko choruje niestety:-(

Robiełam test wyszedł negatyw ... no z piersiami to mam katastrofe kupiłam większy stanik bo we wczesniejszym to mi piersi katorge przechodziły...
Kochane moje ja tu od pewnego czasu wdrążam się w te wszystkie sprawy , z narzeczonym chcemy dzidzi ale nie na gwałt, jak sie uda to będzie a tak naprawde to my nie zabezpieczamy sie od listopada... i nic.
nie orientuje sie w 100% jak co z cyklami...:(

Ostatnia edycja:
grzanka jedynie obserwacja twojego ciał ci pomoże musisz wczuć się w swój cykl a tu pomoże ci mierzenie temperatury i testy owu nie ma innej opcji

grzanka jedynie obserwacja twojego ciał ci pomoże musisz wczuć się w swój cykl a tu pomoże ci mierzenie temperatury i testy owu nie ma innej opcji

Myślałam że zajście w ciąże jest o wiele łatwiejsze...
Czasy się zmieniają....
Mogłabyś mi podpowiedzieć jak mogę sie przygotować do mierzenia i obserwacji ... ?

gosiulek73
ja dochodze do wniosku że co mnie nie zabije to wzmocni po coś dostałam kolejne szansy życia, jakiś cel w tym jest :) Takie sytuacje tylko umacniają człowieka i uczą co jest wartościowe w żuciu, zarazem zmieniają ale na lepsze :)

kochana mierzenie temperatury najlepiej termometrem owulacyjnym to taki który pokazuje dwa miejsca po przecinku codziennie o tej samej porze koniecznie od razu po przebudzeniu to pierwsza rzecz jaką powinnaś zrobić poszukaj na necie o Naturalnym planowaniu rodziny tam dużo się dowiesz

Umów się na wizytę,powiedz o tym lekarzowi. Może masz zaburzoną gosp hormonalną (ciągle bolące piersi)
Zerknij na nasze wykresy, zobaczysz co i jak.

Ja bym zaczęła mierzyć temp od jutra, zawsze coś można zaobserwować.

grzanka90-maz mial juz raka kosci stracil cala lewa reke bral chemie i wszytsko co kazali potem mial przerzuty na plucach byl operowany i teraz niby znowu ma na plucach ale nie chce sie leczyc.....a ja go nie moge do tego zmusic :(

reklama
tak jak mówi Roza zacznij jak najprędzej zaloguj się na enpr tak jak my :) i napewno ci pomożemy ja jeszcze miesiąc temu nie miałam bladego pojęcia o tym

Do góry