reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

witam
ktoś chętny mnie dziś dobić ??????????????????????????????? Jak tak to prosze, nie wahać sie!!!!!!! :crazy: Nie spałam prawie całą noc, myslałam ze zejde z tego świata, miałam taki atak na nerke ze wyłam po prostu muszę znów zrobić sobie mocz, no ale robiłam niedawno i było OK ehhh no i sok zurawinowy dziś kupić musze , strasznie mnie wymęczyło dziś :(((((((((((((((( :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Karolina
ja absolutnie nie kwestionuje mojego gina, wiem ze ON wie co ma robić, ale przeciez traciłam ciąze przez brak progesteronu wiec jka teraz odstawie boje sie zwyczajnie o moje dziecko, wiem ze łożysko wytwarza progesteron ale przeciez kazda matka by sie martwiła i TY kochana napewno tez byś świrowała !!!!
Domiśka no ten spadek to nie na @ !! wiec spokojnie ;:) :tak:
Lori kochanie zajmij sie czymś dziś, moze porządki w szafkach, szafie tylko oczywiscie spokojnie bez przemęczania sie :) trzymam słoneczko kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
anaber zdrówka dla małego !!!!!!!!!!!!!!!! mój cholibka też coś dziś nie wyraźny :eek: oby to nie było to o czym myślę :-(
losiczka w wolnej chwili zajrzyj do nas :)
wiola mnie sie wydaje ze fajnie by było w Twoim przypadku mierzyć temp, i zobaczyć jaka jest Twoja faza lutealna !!!!!!! bo masz krótkie cykle !!! wiec albo masz szybko owu zaraz po @ albo masz za krótko fazę lutealną i to niestety nie bedzie sprzyjać zagniezdzeniu bo czasem zarodek zagniezdza sie dopiero 12 dni po owu !!!!!!!!!!!!!!
Bietka nie pamietam czy pisałam wczoraj- MASZ SUPER ZGRABNY BRZUSZEK !!!!!!!!!!!!!!!! :tak::-D

reklama
dobra ja zmykam idę się ogarnąc i pranie wstawić i chyba kawkę sobię strzelę bo cos mnie tak naszło :-) miłego dnia zajrze tu poźniej:tak:

Ilonka
kup sobie żurawinę suszoną ma więcej wartości i jest smaczna ja przez miesiąć wcinałam i wyniki się porawiły. Jest w biedronce za 3,50 :)
Lori daj znac ;-)powodzenia paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ilonko- a ja Cię właśnie próbuję uspokoić, bo napisałam przecież, że Cię doskonale rozumiem i wiem jak się denerwujesz, bo ja też się martwię o tego małego Astronautę ;)

Domiśka- mnie się też wydaje, że to nie na @ ;)

Wiolka- zmierz chociaż dwa razy by wiedzieć jaka jest Twoja faza lutealna ;)

Zobacz załącznik 440638mój wczorajszy brzusio ;)

ILONKO znam ten ból współczuje ci strasznie mi w ciąży przestała pracować prawa nerka i też miałam straszny ból którego nie zapomne wiem ale mój gin mi to wszystko monitoruje i mówił że jak dalej tak będzie to da mi jakies tabletki tylko nie wiem jakie i na co LORI trzymam kciuki za wizyte &&&&&&&&&:-):-)

karolina jaki słodki brzusiak :-) taki maleńki ... :) w sam raz jak na 12 tydz.

ilonka a czy Ty nie możesz brać paracetamolu ??? przeciwbólowo ? bo w ciąży można... Współczuje, miałam raz zapalenie kłębuszków nerkowych - masakra :(
trzymaj się i idź do lekarza

Ostatnia edycja:
bietka- on w dużym stopniu jest tłuszczowy, a dopiero później ciążowy, ale mam wrażenie, że zaczyna sie ujawniać ;)))

Z Jasiem miałam tak samo włąsnie, wyniki OK a ból okropny, tyle ze z nim miałam przez krótki czas a teraz boli od początku co jakiś czas, nie bolało a teraz taki atak miałam ze naprawde wyłam !!!!! nie dało rady ani leżeć ani siedziec , jedynie co to pomogło jak stałam i sie lekko schylałam wtedy nie bolało i tak przetrwałam całą noc w takiem pozycji :-( mam paracetamol ale unikam leków jak mogę choć powinnam wziąść i miec spokój!!!!!!! a żurawinę kupię DZIĘKUJĘ anaber !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Karolina super brzunio !

ILONA - może powiedz swojemu lekarzowi bo ja z takim bólem wylądowałam w szpitalu i pomagały mi tylko zastrzyki które mi tam dawali a z bólu mnie skręcało poprostu

Lori trzymam kciuki
Ilonka ja też tak miałam mi pomogły właśnie żurawiny w każdej postaci ale w tedy nie byłam w ciąży i pomogły mi tabletki
Karolina brzusio super

Ostatnia edycja:
reklama
Lori- ja trzymam kciuki i oszaleję z tego zaciskania, bo dopiero przeczytam w poniedziałek ;( Ale jestem pewna że wszystko będzie dobrze i wrócisz spokojna, szczęśliwa...
Która to Twoja wizyta Słoneczko, bo mi się wydawało że już trzecia ;)

bietka- oj wyskoczy wyskoczy i jeszcze nie raz z utęsknieniem pomyślisz o porodzie w trosce o Twój obolały kręgosłup ;)))

- to już moja 4 wizyta :sorry: ... mam nadzieje że dzisiaj posłucham serduszka i jestem ciekawa czy przełączy na 3 d

Hej Kobitki, dziś znów szaro, zimno i leje. humor mam podobny, bo temp oczywiście w dół. Ale patrzyłam na wykresy dziewczyn, którym na końcu jednak (+) się pokazał, więc może jeszcze nic straconego ...
Na szczęście dziś jedziemy do Krakowa, do domku, do rodzinki i przyjaciół to naładuję akumulatorki :)))))
Co do namierzania owu, to chyba mierzenie temp i testy owu są najlepsze.
ja chyba jak w tym miesiącu @ przylezie, to będę mierzyć tylko do owu, a potem nie tykam tego termometra, bo osiwieję z nerwów! Zanim ten cholerny termometr zapika i mam spojrzeć na wyświetlać, denerwuję się jak przed egzaminem i żadnym sposobem nie jestem w stanie tego zmienić :(
Miłego dnia dziewczyny!

- dobrze ze sie zrelaksujesz i może nie bedziesz tak myslec bo to teraz najgorszy okres objawowo-maniakalny. Mi tez tmpka w pewnym momencie spadła po to żeby mocno skoczyc do góry :tak:

Cześć kobitki :-)

Lori trzymam &&&&&& a na która masz wizytę??

Bietka ja jestem na L4 od listopada i tak naprawde ani razu się nie wyspałam, rano zamieszanie bo M do pracy i zawozi Igorka do przedszkola także pospac nie dadzą.

Niestety ja musze dzisiaj z Igorkiem iśc do lekarza miał strasznie wysoką gorączkę w nocy niech lepiej go obejrzy przed weekendem.

Wczoraj troche poszalałam jak to mój M powiedział wpadłam w szał czyli sprzatanie, tak się głupia nawyginałam ,że kręgosłup do dziś mnie boli. Ale kurcze jak się uprę to nic nie jest wstanie mnie powstrzymac a pozniej żałuję:-( i nadrobiłam zaległości z prasowaniem jestem na bierząco i tu jestem z siebie dumna :-)

- wizyte mam na 17:30 ... ja tez sie nie wysypiam bo codziennie musze zaprowadzic rano Matiego do przedszkola :-p

no tak anaber - ja nie mam pociechy, ale jak M wraca z pracy po 16 to on taka gaduła jest że nawet jakbym spała to mnie obudzi żeby mi opowiedzieć jak mu dzień minął, hehehehe :-)
ale zamierzam już duuuuuuuuuuuuż o spać - od poniedziałku :-)

- mój to dokładnie taka sama gaduła ... ja go czesto nawet nie słucham a on i tak swoje papla :-D

witam
ktoś chętny mnie dziś dobić ??????????????????????????????? Jak tak to prosze, nie wahać sie!!!!!!! :crazy: Nie spałam prawie całą noc, myslałam ze zejde z tego świata, miałam taki atak na nerke ze wyłam po prostu muszę znów zrobić sobie mocz, no ale robiłam niedawno i było OK ehhh no i sok zurawinowy dziś kupić musze , strasznie mnie wymęczyło dziś :(((((((((((((((( :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Karolina
ja absolutnie nie kwestionuje mojego gina, wiem ze ON wie co ma robić, ale przeciez traciłam ciąze przez brak progesteronu wiec jka teraz odstawie boje sie zwyczajnie o moje dziecko, wiem ze łożysko wytwarza progesteron ale przeciez kazda matka by sie martwiła i TY kochana napewno tez byś świrowała !!!!
Domiśka no ten spadek to nie na @ !! wiec spokojnie ;:) :tak:
Lori kochanie zajmij sie czymś dziś, moze porządki w szafkach, szafie tylko oczywiscie spokojnie bez przemęczania sie :) trzymam słoneczko kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
anaber zdrówka dla małego !!!!!!!!!!!!!!!! mój cholibka też coś dziś nie wyraźny :eek: oby to nie było to o czym myślę :-(
losiczka w wolnej chwili zajrzyj do nas :)
wiola mnie sie wydaje ze fajnie by było w Twoim przypadku mierzyć temp, i zobaczyć jaka jest Twoja faza lutealna !!!!!!! bo masz krótkie cykle !!! wiec albo masz szybko owu zaraz po @ albo masz za krótko fazę lutealną i to niestety nie bedzie sprzyjać zagniezdzeniu bo czasem zarodek zagniezdza sie dopiero 12 dni po owu !!!!!!!!!!!!!!
Bietka nie pamietam czy pisałam wczoraj- MASZ SUPER ZGRABNY BRZUSZEK !!!!!!!!!!!!!!!! :tak::-D

kurcze biedaczko, ale sie wymęczyłaś ... pij dużo soku z żurawiny :tak:

Ilonko- a ja Cię właśnie próbuję uspokoić, bo napisałam przecież, że Cię doskonale rozumiem i wiem jak się denerwujesz, bo ja też się martwię o tego małego Astronautę ;)

Domiśka- mnie się też wydaje, że to nie na @ ;)

Wiolka- zmierz chociaż dwa razy by wiedzieć jaka jest Twoja faza lutealna ;)

Zobacz załącznik 440638mój wczorajszy brzusio ;)

- widac już ładny brzusio ciążowy :tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry