reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Witam po pracy:)

domiska ja jeszcze zostaje, też już jestem w tej fazie:-)

Ilonko powiedz mi jak Ty bierzesz tą luteinę? 2x 1,5? Bo mi lekarka kazał brać 2x2, ale dała mi tylko 2 opakowania, które mają mi starczyć na 2 cykle, więc nie wiem jak ona to wyliczyła... I biorę po 1,5,może być? Ty jesteś specjalistką w te klocki :-)

zZagubiona nie taka zła ta luteina:-) Nastawiałam się,że to takie ohydne, ale jest ok:-)

reklama
MARTA bedę musiała chyba zacząć mierzyć tą tempke na każdym kalkulatorze wychodzą mi dni płodne w czasie @ i owulacja zaraz po @

wiola jeśli masz 21dniowe cykle,a faza lut. ma 14 dni, to w 7 dniu wypada Ci owulacja. A dni płodne zaczynają się przed owulacją, dlatego wypadają Ci w czasie@. Najlepiej jak zaczniesz mierzyć temperaturę, ewentualnie możesz się wspomagać testami owu.

ROZIA-czyli jest możliwość starania się w czasie @?kupie sobie testy owu bo inaczej to chyba tego wszystkiego nie ogarne:szok:

Rozia kotek jak brałam 1,5 dziennie to własnie łamałam tabletkę na pół a druga była cała :-p niby można np rano wziąść 2 a na wieczór 1 , ale ja sobie to jednak po równo dawkowałam, teraz biorę juz 2 dziennie:) no i czuje ze gin mi odstawi juz lutkę bo teraz zastanawiał sie czy mi jeszcze dawać, BOZE a ja sie tak boje ją odstwić :-:)-(
a Ty na co je bierzesz??????? na nieregularne cykle ???????????? czy pomóc w zagniezdzeniu i utrzymaniu ?>???????????

Hmm... powiem Ci,że nie wiem... Wydaję mi się,że pod koniec już tak. Wszystko też zależy ile trwa Twoja faza lutealna... Bo te kalkulatory to przyjmują standardowe 14 dni, a prawda jest tak,że nie każda kobieta ma 14 dni. Bywają różnice, nawet na naszym forum są dziewczyny, które mają krótszą, a wtedy owu jest później. A ile u Ciebie zwykle trwa @?

Ja biorę, bo chcę pomóc w zagnieżdżeniu:-) Spróbujemy dwa cykle z luteiną, a jeśli się nie uda, to idziemy badać mojego M. A dlaczego zastanawiał się nad odstawieniem, skoro Ty miałaś takie przejścia? tłumaczył Ci to jakoś?

Sorki za post pod postem :-( Zawiesiłam się

ROZIA-ogólnie 6 dni tylko ostatnie 2 albo nieraz 3 sni to właściwie lekkie plaminie Marta wydaje mi się że można z tego co ja kojarze jak byłam w ciąży to gorzej jest w zaawansowanej ciąży bo wtedy trzeba być ostrożnym:baffled:

reklama
Rozia powiem szczeże ze duża dawka 2x2 jak na samo zagniezdzenie itd, ja brałam od połowy cyklu 2x1 , jak zobaczyłam II krechy od razu zwiększyłam na 2x2 , wiec myślę ze spokojnie mozesz brać nawet 2x1 i bedzie OK !!!!! to Ci starczy na dłużej lutką :) dziewczyny tak biorą własnie 2x1 przeważnie , a dopiero jak jest ciąza to sobie można zwiększyć !!
No kochana niestety ale przeważnie lutke sie bierze do ok 20 tyg a potem normalnie odstawia stopniowo, no a ja sie boję bo przeciez to przez brak progesteronu traciłam ciążę, i naprawde to bedzie dla mnie cięzki okres jak bede musiała odstawić, bede świrować i ciagle sie martwić czy jest OK z maluszkiem :( kurcze jakbym mogła to bym az do konca brała i była spokojna !!!!!!!!!

Marta to zależy tylko od Ciebie czy chcesz czy nie,, jak masz obawy itd to poczekajcie troszkę ale jesli Cię nic nie boli i chcesz to czemu nie , :-D no tylko bez szaleństw hihih :p

Do góry