reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

BIETKA to odpocznij sobie i jak będziesz bardziej zrelaksowana to wtedy będziesz się mogła cieszyć swoim stanem:-) AGNES spij jesli tylko tego potrzebujesz na zdrowie:happy:

reklama
Agnes uhu jak ja Cię dobrze rozumiem, teraz już ciut mniej spię, ale wiesz, dzisiaj znowu poległam, tak wiecej trzymaj się, widocznie sen jest potrzebny ;) zresztą, jak wczoraj widziałam jak Fasolka wywija łapkami to kurcze nie dziwne, że ja nie mam energii haha :D

Bietka ten Twój brzuszek taki ładniutki! :D

Bietka Oli jest starsza o 3 miesiace, one w jednej chwili sie kochaja, przytulaja i caluja a w drugiej popychaja i wbijaja pazury jedna i druga taka bitna, jak widze ze ktoras sie zlosci to uspokajam, tlumacze i jakos dziala ale nie mozna na chwile zostawic samych bo za chwile ryk.

Wiolka tutaj wszyscy nasi znajomi sa sami, bez rodzicow i tak jakos padlo na mnie bo pracuje tylko w weekendy i nie potrafie odmawiac wiec jak ktos potrzebuje darmowej opiekunki to dzwoni do nas, mam nadzieje ze jak bede sie zle czuc w ciazy to naucze sie mowic nic nie.....

dzięki dziewczyny , brzusio rośnie, musze zrobić w tym tygodniu zdjątko :)
no scotland burza hormonów i dwójka dzieciaczków : podziwiam :):-)
agnes śpij na zdrowie :)
marta sx odpoczywaj, po pracy leżenie brzuszkiem do góry :-)
polisia jeszcze ciut, ciut do drugiego trymestru i powinnaś mieć tyle energii co fasolinka :-)

wiolka no marzę o tym by być wypoczetą - by cieszyć się swoim stanem... iść do sleku, poogladać dziecięce ciuszki , powoli myśleć o pokoju dla malucha... gdybym pracowała - nie byłoby takiej opcji ... jedynie weekend, ale wtedy odsypiałam cały tydzień.

wiecie że u mnie w pracy są tacy nienormalni ludzie że czepiali się dzisiaj mnie, bo za często chodzę do toalety... masakra, a jutro mam wolne jedziemy podpisać umowę z deweloperem i biorę urlop na żądanie bo jak bym poszła się zapytać to i tak by mi nie dali :(
Macie może jakieś sprawdzone sposoby na bolące cycki ? oprócz smarowania balsamem bo to już robię.

Ostatnia edycja:
Bietka - moja najstarsza jest z 12 maja, Alinka z 18 kwietnia, teraz tez celowałam na kwiecień, ale... ma być wg OM na 1 czerwca, wg USG na 29 maja. (Ja jestem z 25 kwietnia) Zobaczymy kiedy to małe się urodzi.
A jeszcze co do tętna płodu, to na innym wątku dziewczyna pisała, że podobno nowe wytyczne co do prawidłowego zakresu to 110-180 uderzeń. Czyli 160 to bardzo dobrze, a jak dziecko np. śpi to jest niższe, np. 140.

marta współczuje, ale mogę sobie to wyobrazić... u mnie podobnie bywało, choć jak się w grudniu dowiedzieli, to dali mi spokój psychiczne, ale odeszły 2 koleżanki i dostałam gratis 2 etaty - prosiłam aby zatrudnili mi kogoś do pomocy - ale gdzie tam :(
nie przejmuj się kochana, już nie długo :-)

marta na bolace cycki dobry stanik - tylko niestety :( i spanko na plecach.

katrina, ja mam urodziny 04 lipca a termin mam na 08 lipca, ale nie celowaliśmy specjalnie, jak wiesz staraliśmy się 6 m-cy - więc cięzko mówić o celowaniu :)
no to piękną macie wiosnę :) same urodzinki od kwietnia do może czerwca :)

kochane żegnam się .... co poniektóre pamiętają, że mój mąż jest fanem piłki nożnej, dzisiaj o 19 jest ważny mecz i jedziemy do znajomch

miłego wieczorku

Ostatnia edycja:
reklama
Bietka ja im jeszcze nie powiedziałam, powiem jak będę szła na l4 i co tam.... nie są fer wobec nas to ja też nie będę

Do góry