reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Katy, scotland - same wiecie jaka u nas jest pogoda... więc i nastrój mam do d... i jak zaglądam, to nie zawsze mam wenę do pisania.

Katy - no pomalutku liczę, bo trzeba by pomału torbę szykować, choć pewnie skończy sie na dwóch..

Gratuluję dobrych więsci po wizytach!!

Marta, pęcherzyk jak ta lala :-)

Lorelain, byłam dziś u lekarza:tak:Właśnie układam się do snu z moim bananem, ale jeszcze napiszę co i jak.
Przesiedziałam w przychodni 2,5 godziny... ale za to załapałam się na usg:happy: Małe fikało jak zwykle, ciężko było nadążyć wzrokiem za łobuziakiem. Ogólnie to wszystko ok, ale takie dolegliwości jak moje nie powinny się zdarzać i, jak to określiła pani doktor, są upierdliwe. Dostałam nospę 2x dziennie i magnez mam brać nadal. Za 2 tygodnie kontrola. Oprócz tego dostałam skierowanie na morf i mocz i polecenie spotkania ze swoją położną (kimkolwiek ona jest:-p). I zdecydowałam, że jednak wybiorę się na usg 3D czy tam 4D koło 20 tygodnia.

polisia, z tego co wiem to na usg 3d najlepiej iść albo ok 12 tygodnia a później koło połowy, czyli od18 do 20któregoś, bo wtedy najwięcej można z niego wywnioskować. cieszę się że wizytka udana.

Ostatnia edycja:
POLISIA to super że twoje baby sobie ładnie rośnie :-)zaopatrz sie w stoicki spokój i będzie super:happy: ROSZPUNKA to cie w tej przychodni wytrzymali a co ci się dzieje?usg 3 lub 4d to podobno super sprawa:-)

Roszpunka to dobrze ze juz po wizycie i ze wszystko ok:-), przynajmniej jestes teraz spokojna :tak:

Katrina no znajac nasze kobiece zdolnosci to napewno z dwoma pojedziesz :-D bo y zawsze wszystkiego potrzebujemy :-D

Katy - muszę wziąć rzeczy dla siebie i dla malucha, same pampersy sporo miejsca zajmują, w dodatku te ciuszki dla maluszka sa takie słodkie, ze ciężko się zdecydować, które wziąć.
Jak szłam do szpitala, żeby urodzić Alinkę to niestety dwie torby były mi potrzebne, ale tez nie bardzo wiedziałam, czego mogę się spodziewać, teraz mam już nieco doświadczenia i wiem, że muszę zrobić selekcję.

No to widze,że tylko ja nie śpię :tak: nie moglam zasnąc bo byłam głodna więc kuken kuken do kuchni i dwie wielkie buły z szynka i serem wciągnelam no i teraz wiadomo dlaczego taki brzuch (fot. na szalonych) kurcze zjadłam opiłam się a teraz nie chce mi sie spac.
Dzisiaj cały dzien poza domem najpierw kosmetyczka trochę dzis zadbalam o siebie a w sumie o swoję cerę bo jaieś dziwne rzeczy mi wyskakują w tej ciązy, poprzednią wzorowo przechodziłam prócz porodu oczywiście bo tego wzorem nie moge nazwać a tu no masakra jak nie infekcja to opryszczka lub zatoki i tak na okrągło to teraz zachciewajki na twarzy.Pozniej pojechałam do szkoły i juz mam podane tematy prac więc powoli musze sie zbierać do pisania bo czas ucieka. i lepiej to zrobic jak pogoda do d..y bo jak sie zrobi cieplej to już si enie bedzie chciało.

Zakupilam sobie na allego dwa satniczki do karmienia firmy Petite fleur kurcze super rewelcja leżą jak szyte na mnie, materiał delikatny super wykończone, w sumie takie zwykłe ale ładne no ale nie moze być tak pięknie jeden z nich i to jeszcze tan ładniejszy kolor przecięty czymś ostrym na środku między miseczkami i na prawej miseczce, ja to nie mam szczęscia do zakupów kurcze :no: zła jestem bo koleś nie ma takiego drugiego i jeszcze mam na własny koszt wysłać. także przesyłak droższa od biustonosza. no masakra i mam doła bo tak sie cieszyłam,że upolowalam takie fajne staniczki a tu dupa:crazy: Kupiłam sobie jeden z tej firmy Canpol to porażka toć to sie nie nadaje do noszenia najwieksza miseczka DD .
no to tyle musiałam pogadac w sumie sama ze sobą ale zawsze to coś. jutro odwiedzę ale jade do mamusi na obiadek więc przy garach nie stoję.

śpijcie słodko bo to już środek nocy a ja tu klepię ;-)

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-p

reklama
witam z rana :)

polisia, roszpunka, marta sx bardzo się cieszę, że wizyty udane :-) Gratulacje raz jeszcze Martuś :) 2 tygodnie zleci i zobaczysz migającą kropeczkę - czyli serduszko :)

Moja wizytka również udana, aktualnie Igor ma 20 cm i waży już 0,5 kg :) :-) fikał koziołki na USG :)
Połozna mierząc mi ciśnienie zapytała, czy mam stresującą pracę - powiedzialam, że tak. Dziewczyny miałam takie ciśnienie, ze musiałam się położyć, uspokoić i dopiero mi zmierzyła. Moje obawy co do L 4 były nie uzasadnione. Po prosu dostałam je bez dyskusji.... wysokie ciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne.

zzagubiona
jakie Nadia ma tętno w 26 tyg ?
mój ma 140 - lekarz twierdzi że w normie i wszystko OK. Pamietam, że w 12 tyg. miał 160- czy ono spada ?

anaber polecasz tę firmę petitefleur ? ona ma tylko biustonosze do karmienia ????

miłego dnia Wam życzę

Ostatnia edycja:
Do góry