reklama
KatyB - napewno myśleliście juz o pomocy klinik leczenia niepłodnosci, i zdaje sobie sprawę, ze nie każdy może sobie na cos takiego pozwolić, lub poprostu jest to niezgodne z jego światopoglądem. Ale czytałam gdzies na forum gazety, że te kliniki raz na jaiś czas przeprowadzają akcje bezpłatne, nalezy tylko napisac do nich wniosek i wykonac komplet badań.
KatyB
Fanka BB :)
Katt wiesz my mieszkamy w Londynie i do tej pory leczylam sie w Pl a teraz zaczelam badania tutaj......jesli sie przez jakis czas starania tutaj o dzidzie z niewiadomych przyczyn nie zachodzi to masz prawo tutaj do 3 prob invitro czy pozaustrojowych za darmo. Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie ale jesli juz to sie zdecyduje na pewno. W PL leczenie jest koszmarnie drogie a najwieksza przeszkoda byl by czas leczenia...nie mozemy sobie pozowlic na bycie tam kilka razy w miesiacu czy dluzszy pobyt, tu mamay prace a nikt na nas nie bedzie czekal w nieskonczonosc.....ale zaskoczylas mnie tym ze sa akcje bezplatne
KatyB - a ja tak z mojej działki zapytam - nie myślałaś nigdy o tym, że to kwestia napięcia? Że za bardzo chcesz? Zobacz, teraz mówisz, że masz 15 cykli w plecy, ale wcześniej dochodziło do zapłodnienia. Wiem, że to bolesne, bo smutno się kończyło, ale jakaś nadzieja była...Znam dwie pary, które starały się latami, obie przebadane itp. I obie zaszły w ciążę, kiedy straicły już wszelką nadzieję (jedna z nich ma adoptowane dziecko, a rok po adopcji niespodziewanie była ciąża).
wiolka23
Fanka BB :)
KATY_jest coś w tym co mówi ANISIAJ ja mam szwagierke która po ślubie bardzo sie starała przez ponad rok badania wszystkie wychodziły jej ok i lekarka jej powiedziała żę po prostu za bardzo chce i tu się zrobił jakiś problem w jej głowie którego w rzeczywistości nie było.I jakos później zaszła w ciąże i maja juz teraz roczną córeczkebedzie dobrze nie dręcz się tym wszystkim
reklama
Podziel się: