Witam wszystkich. Nie mam jeszcze potwierdzenia od lekarza ale testy (2) wyszły pozytywne i badanie beta hcg z krwi też na to wskazuje ze się udało:-). Brałam tabletki około roku w październiku odstawiłam a od listopada zaczęliśmy się starać o dzidziusia. Cykle miałam regularne 28 dniowe ale jakoś nigdy nie obserwowałam siebie, nie mierzyłam temperatury itp. Dlatego kiedy pomimo braku zabezpieczenia i teoretycznie dobrze wybranego terminu owulacji ciąży nie było,zaczęłam się powoli martwić i schizować. Co miesiąc wydawało mi się że to teraz, czuje dokładnie itd Poskakałam trochę po forach i jeszcze bardziej się wystraszyłam Skorzystałam jednak z rady wielu obecnych tu Pań i narzeczony skoczył do apteki po testy owulacyjne wykrywające LH w moczu. Stosując te testy okazało się że owulacja wystąpiła u mnie dopiero w 16 dniu cyklu a nie jak przypuszczałam wcześniej 10-14. Do tego czasu byliśmy już wykończeni No i na 99,9% udało się za pierwszym razem z testami LH. Polecam dziewczynom dopiero rozpoczynającym starania, które jeszcze dobrze nie znają swojego ciała.
reklama
Roza_
Fanka BB :)
Dzoanka kochanie, ja mam ten cykl popaprany he he, ale dziękuję za słowa otuchy.
dziewczyny mają póżniej spadki. Dzis dopiero 4 dzień po owu
Ilonka, no i Dzoana tak! o tą stronkę mi chodziło
Katy ja nadal trzymam kciuki;-);-)
Viola ojej smutno wiem co czujecie,ja przeżyłam śmierć dwóch zwierzaków, :-(
Asia31 ja jak jadę na luteinie to moje piersi ani drgną, zupełnie ich nie czuję. Dopiero jak zaszłam w ciążę przy braniu lutki to poczułam piersi i byłam już pewna.
Ale co organizm to inne objawy:-)
Katt ładnie u Ciebie trzymam kciuki za test.
Rozia ładny awatarek:-) tak sobie pomyślałam ze zapodam sobie taki sam he he i dalej panny niech się głowią;-)
dziewczyny mają póżniej spadki. Dzis dopiero 4 dzień po owu
Ilonka, no i Dzoana tak! o tą stronkę mi chodziło
Katy ja nadal trzymam kciuki;-);-)
Viola ojej smutno wiem co czujecie,ja przeżyłam śmierć dwóch zwierzaków, :-(
Asia31 ja jak jadę na luteinie to moje piersi ani drgną, zupełnie ich nie czuję. Dopiero jak zaszłam w ciążę przy braniu lutki to poczułam piersi i byłam już pewna.
Ale co organizm to inne objawy:-)
Katt ładnie u Ciebie trzymam kciuki za test.
Rozia ładny awatarek:-) tak sobie pomyślałam ze zapodam sobie taki sam he he i dalej panny niech się głowią;-)
Ostatnia edycja:
Z
zZagubiona
Gość
czesc dziewczyny
katy przytulam ale poki @ nie ma && jak obiecalam
scoti no to oficjalne GRATULACJE
dzoana hihi mozesz na mnie zgonic ;p ja mam pelno butow teraz na wiosne chce zrobic na stryszku polki by je pouklac bo biedulki w worku musza teraz lezec hihi z mezem problemu nie mam on mowi ze woli isc bym buty sobie kupila zamiast kwiatow bo to bardziej mnie uszczesliwia a wczoraj jak ogladalam buty to mowi ze dawno nie kupilam zadnych hehe no ale czekam z zakupami nowych do rozwiazania bo teraz to bez sensu ;p
viola przytulam
roza ty niedobra noo hihihi
WRZUTA - Nadia 26 tc - mp3 jezeli ktoras chce posluchac niuni hihi
katy przytulam ale poki @ nie ma && jak obiecalam
scoti no to oficjalne GRATULACJE
dzoana hihi mozesz na mnie zgonic ;p ja mam pelno butow teraz na wiosne chce zrobic na stryszku polki by je pouklac bo biedulki w worku musza teraz lezec hihi z mezem problemu nie mam on mowi ze woli isc bym buty sobie kupila zamiast kwiatow bo to bardziej mnie uszczesliwia a wczoraj jak ogladalam buty to mowi ze dawno nie kupilam zadnych hehe no ale czekam z zakupami nowych do rozwiazania bo teraz to bez sensu ;p
viola przytulam
roza ty niedobra noo hihihi
WRZUTA - Nadia 26 tc - mp3 jezeli ktoras chce posluchac niuni hihi
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Roza_
Kasikd ja jakoś nie mogę się przekonać do testów
Zagubiona piękne!!!
Zagubiona piękne!!!
D
Dzoana.a
Gość
Roza, głowa do góry, może jajeczko wcześniej spotkało się z robaczkiem. A wykres masz moim zdaniem ok. Ale klapsa dostaniesz za to utrudnianie zycia;-)
Zagubiona, spódniczki słodkie, też chcę takie. Wiesz, że rękodzielnictwo jest teraz w cenie?
Kasikd, ja za testami owulacyjnymi to tak nie bardzo. Niby niektórym wykrywaja, a niektórym pokazuja albo długo przed faktyczna owulacją albo po (owulacja potwierdzona przez USG). Ale ważne, że u Ciebie ta metoda się sprawdziła i gratuluje II
Zagubiona, spódniczki słodkie, też chcę takie. Wiesz, że rękodzielnictwo jest teraz w cenie?
Kasikd, ja za testami owulacyjnymi to tak nie bardzo. Niby niektórym wykrywaja, a niektórym pokazuja albo długo przed faktyczna owulacją albo po (owulacja potwierdzona przez USG). Ale ważne, że u Ciebie ta metoda się sprawdziła i gratuluje II
Z
zZagubiona
Gość
widzialam wczoraj babka czepeczki za 60 zl sprzedaje
Roza_
Aj tam,aj tam;-)
Nie zrobię Wam tego
Czapeczki za 60zł!! to z czego one są szyte??
Nie zrobię Wam tego
Czapeczki za 60zł!! to z czego one są szyte??
Z
zZagubiona
Gość
na szydelku robiona hahaha
D
Dzoana.a
Gość
Roza, pewnie ze złotej nici;-)
reklama
Roza_
No tak!!! że też o tym nie pomyślałam.