reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Witam wszystkich. Nie mam jeszcze potwierdzenia od lekarza ale testy (2) wyszły pozytywne i badanie beta hcg z krwi też na to wskazuje ze się udało:-). Brałam tabletki około roku w październiku odstawiłam a od listopada zaczęliśmy się starać o dzidziusia. Cykle miałam regularne 28 dniowe ale jakoś nigdy nie obserwowałam siebie, nie mierzyłam temperatury itp. Dlatego kiedy pomimo braku zabezpieczenia i teoretycznie dobrze wybranego terminu owulacji ciąży nie było,zaczęłam się powoli martwić i schizować. Co miesiąc wydawało mi się że to teraz, czuje dokładnie itd:) Poskakałam trochę po forach i jeszcze bardziej się wystraszyłam:( Skorzystałam jednak z rady wielu obecnych tu Pań i narzeczony skoczył do apteki po testy owulacyjne wykrywające LH w moczu. Stosując te testy okazało się że owulacja wystąpiła u mnie dopiero w 16 dniu cyklu a nie jak przypuszczałam wcześniej 10-14. Do tego czasu byliśmy już wykończeni:) No i na 99,9% udało się za pierwszym razem z testami LH. Polecam dziewczynom dopiero rozpoczynającym starania, które jeszcze dobrze nie znają swojego ciała.

reklama
Dzoanka kochanie, ja mam ten cykl popaprany he he, ale dziękuję za słowa otuchy.
dziewczyny mają póżniej spadki. Dzis dopiero 4 dzień po owu:blink:

Ilonka, no i Dzoana tak! o tą stronkę mi chodziło:-D

Katy ja nadal trzymam kciuki;-);-)

Viola ojej smutno:no::no: wiem co czujecie,ja przeżyłam śmierć dwóch zwierzaków, :-(

Asia31 ja jak jadę na luteinie to moje piersi ani drgną, zupełnie ich nie czuję. Dopiero jak zaszłam w ciążę przy braniu lutki to poczułam piersi i byłam już pewna.
Ale co organizm to inne objawy:-)

Katt ładnie u Ciebie trzymam kciuki za test.

Rozia ładny awatarek:-) tak sobie pomyślałam ze zapodam sobie taki sam he he i dalej panny niech się głowią:-p:-p;-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny

katy przytulam ale poki @ nie ma && jak obiecalam DSCN4593.jpgDSCN4595.jpg

scoti
no to oficjalne GRATULACJE

dzoana
hihi mozesz na mnie zgonic ;p ja mam pelno butow teraz na wiosne chce zrobic na stryszku polki by je pouklac bo biedulki w worku musza teraz lezec hihi z mezem problemu nie mam on mowi ze woli isc bym buty sobie kupila zamiast kwiatow bo to bardziej mnie uszczesliwia a wczoraj jak ogladalam buty to mowi ze dawno nie kupilam zadnych hehe no ale czekam z zakupami nowych do rozwiazania bo teraz to bez sensu ;p

viola przytulam

roza ty niedobra noo hihihi

WRZUTA - Nadia 26 tc - mp3 jezeli ktoras chce posluchac niuni hihi

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Roza, głowa do góry, może jajeczko wcześniej spotkało się z robaczkiem. A wykres masz moim zdaniem ok. Ale klapsa dostaniesz za to utrudnianie zycia;-)
Zagubiona, spódniczki słodkie, też chcę takie. Wiesz, że rękodzielnictwo jest teraz w cenie?
Kasikd, ja za testami owulacyjnymi to tak nie bardzo. Niby niektórym wykrywaja, a niektórym pokazuja albo długo przed faktyczna owulacją albo po (owulacja potwierdzona przez USG). Ale ważne, że u Ciebie ta metoda się sprawdziła i gratuluje II

reklama
Do góry