reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Witam się z rana. Nareszcie wstałam o przyzwoitej porze. Pewnie gdyby nie Wiki to dalej bym spała. @ nie przyszła ale brzucho boli.Juz kilka dni temu zapowiadało sie ze przyjdzie a tu ni ma.I tak czekamy do soboty.
Biore sie za nadrabianie :)

:-):-):-):-) jakos nie mialam nastroju by sama w domu siedziec hehe
malami odpisalam ci ;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zZAGUBIONA- podobno jest sposób na "zrobienie" dziewczynki:-) ja mam dziewczynke kiedyś chciałabym mieć drugą dziewczynke. pomimo tego że trzeba walczyć o założenie gumki lub spinki na włosy:-D dobrze że lepiej się już czujesz

Witam was kobitki
Lori trzymam &&&&&&&&&&&&&
zzagubiona chyba ci się lanie należy :*

u mnie też nic z tego nie będzie z tej tempki :-(dupa blada i tyle czekam na @ pewnie się w sobotę rozgości bo jakby inaczej
życzę miłego dnia i nie objadajcie się za bardzo :-p

no to mamy tłusty czwartek.... właśnie na biurku wyciągają do mnie rączki pyszne pączusie. Szkoda tylko, że z lukrem, ale wiem, że trudno inne dostać ;)

a menu może się jeszcze zmieniać w zależności od moich upodobań i widzimisie ;) zapomniałam o rybkach, ale...

zZAGUBIONA-jeszcze możesz mieć parke:-) najważniejsze żeby było zdrowe a zawsze będzie się można o rodzeństwo postarać:happy:

reklama
Dziewczyny niemal opracowałam menu....

OBIAD:
- zupa serowo ogórkowa
- ziemniaczki, ryż z warzywami (jak tylko Lori mi prześle przepis)
- sos z czerwonego wina
- udka kurczaka w miodzie/ roladki z jagnięciny z papryka i boczkiem/ łopatka w zaprawie miodowo musztardowej lub kurczak limonkowy z tymiankiem (tu też czekam na przepis od Lori)
- surówka
- marcherwka z groszkiem/ brukselka
- wino wytrawne

DESER:
- ciasto a`la Milka
- ciasto kokosowe- Rafaello

KOLACJA:
- deska serów z owocami
- koreczki z dipem
- pieczone ziemniaczki
- skrzydełka w miodzie
- jagnięcina z grilla
- sos czosnkowy/chrzanowy
- filet z kurczaka z serem i cebulą/ filet z kurczaka z ananasem serem i papryczką lub ogórkiem
- sałatka warstwowa Bracika
- sałatka z wędzonego serka wg przepisu Agnes
- brokuły zapiekane z serem
- ryba z cytryną i masłem czosnkowo-ziołowym

W niedzielę to wszystko powtórzę dla teściów i ciągle się zastanawiam czy zapraszać tego padalca.... :(

Właśnie kończę robić listę zakupów, żebym mogła sobie mięsko zabejcować w piątek i żeby jeszcze był czas na sprzątanie ;)

juz jestem i zabieram się za pisanie przepisów :-)

Do góry