reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zaczynam starania...

reklama
Majeczka nic z tego, test negatywny, co więcej byłam u lekarza bo bolało mnie mocno podbrzusze i ciąży nie ma a mam jakieś przeosty na szyjce i stąd te plamienia zapisał mi Luteine i kazał brać między 16 a 25 dniem cyklu przez dwa miesiące. Plamienia mają przejść a jak mi się uda w przyszłym miesiącu to mam brać Luteinę przez cały czas i natychmiast do niego biec... Tylko jak tak będzie to jak długo będę musiała ją brać? Trochę mam przed tym opory... Może ktoś coś mi podpowie?

Przesyłam najserdeczniejsze życzenia zdrowych i pogodnych świat spędzonych w cieplej i rodzinnej atmosferze dla wszystkich miłych forumowiczek!

Cześć Dziewczyny!!!

Margolis, przykro mi, trzymałam za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że następnym razem się uda, i Tobie, i mi, i pozostałym dziewczynom. Oby się udało, bo strasznie dużo nerwów nas te starania kosztują, nie? Jeszcze nie mamuśki, a już takie zatroskane ;) Będzie dobrze, zobaczysz i nie martw się teraz tak bardzo, ciesz się świętami :D Zobaczysz, będziemy jeszcze pisać do siebie na forum dla styczniowych mam ;) ;D ;D ;D
Majeczka, teraz za Ciebie trzymam kciuki. Daj znać jak zatestujesz.
Pozostałe dziewczyny - trzymajcie się wszystkie, odpocznijcie w święta i nacieszcie się tą niezwykłą atmosferą. Może w te święta powstanie Ktoś wyjątkowy i długo oczekiwany??? ;) ;D ;D ;D
Pozdrawiam serdecznie!!!
Kasia

Dzieki Kasiu za kciuki...
.Bardzo sie boje ale bardzo wierze ze sie uda...prolaktynka spadla testy owulacyjne pozytywne przytulanko bylo....;-) teraz caly czas biore luteinke..i Czekam...Jestem rozdrazniona okropnie raz placze raz sie smieje ...sutki chyba osiagaja apogeum bolu i szczypania...jestem spiaca i co mnie niepokoi troche - mam czeste zawroty glowy i robi mi sie slabo...Brzuch mi wywalililo i kluja mnie jajaniki jak na owulacje.. tempka 37-37.2 .Noi nie wiem dlaczego ale zaczelam codziennie jesc czosnek marynowan. nie znosze czosnku!!!!!! a teraz wcinam jak glodnme dziecko;-)))
Testuje w piatek wiec jeszcze troche sie pomecze w niepewnosci ;-))
Pozdrawiam

Majeczka a jak test wyjdzie pozytywnie to wiesz jak długo będziesz musiała brać Luteine? tzn. do którego miesiąca ciąży. Wiesz ja dostałam ją teraz od lekarza w sumie na coś innego, bo wykrył, że moje plamienia przed @ wynikają z przerostu czego tam na szyjce macicy i to ma niby pomóc ale jak bym zaszła w tym czasi w ciąże to mam za nic nie przerywać brania Luteiny, bo może to spowodować poronienie i trochę się boję w ogóle zacząć.... Sama nie wiem co robić ale alternatywą były tabletki antykoncepcyjne przez 3 miesiące a tego bym nie zniosła.... Żle mi..... :( :( :(

Majeczka -trzymam za Ciebie kciuki.Masz takie objawy jak by to była ciąża-to musi być to.Powodzenia!!!!! :D To byłby dla Ciebie piękny prezent Wielkanocny.

Coś się ze mną dziwnego dzieje:po tygodniu od zakończenia @ miałam trzy dni plamienia[bardzo małe w kolorze brązu] to było w czasie owulacji .Miałam coś takiego pierwszy raz,ale może to dlatego ,że dwa i pół mieś.temu odstawiłam tab.antykoncep.Od tamtego czasu mam takie delikatne kłucia i napięcie w dole brzucha jak przed @,na dodatek chyba dostałam drożdzyce,której bardzo długo już nie miałam[ale smaruje kremikiem-clotrimazolum i pomaga] Miesiączke mam dostać około 5,03-czyli za tydzień,a na dodatek mam śluz,gdzie teraz przed @ powinno być sucho.Niewiem ,może to tylko jakieś zaburzenia chormonalne i moja paranoja-bo nie moge sie doczekać ciąży.Czy któraś z Was może miała podobne objawy?

Lana moze masz poprostu opozniona owulacje skoro masz sluz. I dzieki za kciuki;-) dam znac czy test wyszedl pozytywny..
Margolis Luteine jesli ciaza jest zagrozona poronieniem lub jesli pojawiaja sie plamienia bierze sie do 3 miesiaca.- ale rozne dawki. Potem lozysko zaczyna wytwazrac progesteroni nie ma juz potrzeby brania. Ja biore luteinae ze wzgledu na niedomoge luteinawa przez 10 dni w 18 dc, choziaz w tym cyklu wzielam w 21 bo testy owulacyjne wykazaly ze owulace mialam w 19-20 dc. W tym cyklu ze wzgedu na to ze moge byc w ciazy nie przestane jej brac az do terminu ewent. @ i pojawienia sie krwawienia.

Pozdrawiam

reklama
Dzięki za informację i mocno trzymam za Ciebie kciuki! Mam nadzieję, że Ci się udało... Byłoby super! :) Mam nadzieję, że w kwietniu mi się uda... ;)

Do góry