reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zaczynam starania...

Ola K. pochodzę z Piły. Taka sobie miejscowość w Wielkopolsce.

axxa mi też na razie nie zleca żadnych, ale to dlatego pewnie, że jeszcze się nie staram. Kazała mi tlyko zrobić toxo, tarczycę (ale to chyba sobie na razie daruję :p ) i morfologię.

reklama
Agutek To masz cudownego gin! Może dlatego ,że nie pracuje w szpitalu. Ja niedługo zacznę drugie półrocze praktyk na ginekologii. Wierz mi, to co tam oglądam to jest istny horror!!!! Owszem, mówię ogólnie. Ale wiecie, są takie dziewczyny co szperają w necie i są takie co mało wiedzą. A potem jak widze młodziutką matkę, która siedzi i płacze bo dziecko ma rozszczep kręgosłupa, czy przepuklinę oponowo-rdzeniową i z żalem pyta czemu gin jej nic nie powiedział o kwasie foliowym. I widać, że to kobieta z wioseczki, gdzie nie ma czegoś takiego jak net itd. Wiecie, mojego męża siostra 1,5 roku temu straciła dziecko. Miała konflikt serologiczny a po poronieniu w takich przypadkach podaje się przeciwciała. Podano jej dopiero, gdy teściowa podmówiona przeze mnie, zrobiła istną aferę.... To smutne, ale prawdziwe

Ale! Skończmy ze smutkami, skoro staramy się o coś naprawdę wesołego!!! Powiedzcie jak się dziś czujecie i czy lubicie jesień, bo ja jej wręcz nie znoszę :)

Mnie jesienią dopada często deprecha. Pewnie przyczyną jest pogoda, niskie cisnienie, deszcze, mało słońca....potem przychodzi zima i znowu brak odpowiedniej ilości promieni, więc dopiero wiosenką przybywa mi humorku.
Kurczę, jak napisałam o tym, że wiosną humorek przychodzi to własnie przypomniało mi się, że wtedy też staranka będą. Humor się zatem bardzo dobrze przyda ;)

Agutek Ja mam to samo! Od jesieni do wiosny zapadam w sen zimowy. Normalnie jak niedźwiedź. To się nazywa depresja sezonowa. Powinnyśmy chodzić na specjalne lampy, które imitują światło słoneczne i pobudzają szyszynkę. Tylko u mnie w mieście takich lamp niestety nie ma :(

a ja uwielbiam jesień (zresztą jak każdą porę roku)... cudownie jest... tak kolorowo... i spacerek po lasku....

dziewczyny pytanie z innej beczki... jaki widac nici z testowanka...poradźcie mi kiedy i jakie badania mam zrobić... dawno juz miałam jakiekolwiek robione... przydałoby sie zrobic hormonki itp. pomyslałam że zrobię prywatnie... jak myslisz Nemezis najlepiej w eskulapie?

axxa Masz kilka możliwości : 1. pójść prywatnie na parkową do dobrego gin 2. pójść państwowo do PSK do dobrego gin 3. Zrobić w Esculapie 4.Zrobić prywatnie w PSK w bloku M
Myślę jednak, że powinnaś pójść do dobrego gin, takiego co sprawdzi co i jak, porobi USG - przezbrzuszne i przezpochwowe, zbada hormony i inne takie

Nemezis w życiu nie pójdę na Parkową... zmarnowałam tam dużo czasu....
ja bym chciała zrobic sobie jakies prywatnie badania z krwi... tylko jakie?

reklama
Do góry