reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie naszych dzieci

Czyli co, zaczynamy wchodzić w etap kiedy nasze dziecko bije a nie - jest bite;-)

Asia niestety daje sobie walić po głowie łopatką, często po prostu powie "ała" i idzie dalej. Za to jak dokucza jej ktoś starszy, np. kuzynostwo to potrafi podejść i pacnąć ręką, typowo złośliwie. Z jednej strony się nie dziwię - bo skoro dokuczają i denerwują to im się należy ale z drugiej strony wolałabym aby złość wyrażała w inny sposób... ale pewnie jeszcze nie na to czas. Póki co tłumaczę.

Każdy się śmieje że Asia sobie wszystkich w przedszkolu "ustawi", a jak biegnie na plac zabaw to mówią ze zaraz Asia zrobi "porządek" i nikt jej nie podskoczy. Ale ja jej tak nie postrzegam. Dla mnie jest słodziutką dziewczynką. A że twarda z niej babka to inna sprawa;-)

reklama
Amelka od jakiegoś czasu jak jej coś zabronie to w złości próbuje mnie bić i często mierzy w twarzy...mama nadzieję, że jej to minie bo kiedyś tak nie robiła

Igi jak tylko oko otworzy krzyczy "bajaaaaaaaaaa" pstryk kompa,ładuje się na fotel i czeka az mama zombi włączy krecika:-Dwalkuje nn stop te same odcinki i nic innego nie chce.ale powiem Wam że jak zaczęłam oglądać to stwierdzam że to super bajka!!!!!

Ula scooby to rewelka bajka,nie znasz się:-D:-p

Alutka obudziła się dziś ze słowami: "mama kocham bajdzo" :zawstydzona/y::-) i zaczęla się przytulać i oczywiscie dobierać do cycka.
No ale po takich słowach nie moglam odmówić...

cwaniaczek mały z ALutki;-)wie jak mamę załatwić żeby cyca dała:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U nas Olis nie chce bajek. Otworzy oczy i jest "tutu" czyli mamo włącz pociągi na you tubie, nie obchodzą go Tomki i stacyjkowo Oli woli prawdziwe pociągi, dziadek kolejarz, tata po szkole kolejarz (nie praktykują juz, tata to w ogole) wiec Oli kontynuje :)
Jak chce go odciągnąc od laptopa i włączam tv leci z krzykiem i wyłącza. Jak włączę bajkę czasami zdarzy sie ze cos obejrzy ale juz z nie takim zapalem jak kiedys.

Cleo Scooby fajna bajka???? dla mnie cos strasznego :tak:i tresc i duchy itd. Olinkowi jej nie włączam.

Cleo Scooby fakna bajka???? dla mnie cos strasznego ;p i tresc i duchy itd. Olinkowi jej nie włączam.

bede sie upierać ze fajna bajka:-Dzawsze ja oglądałam odkąd pamiętam.trzymała w napięciu bo była zagadka do rozwiązania.

Igiego Tomki itp też nie ruszają.Chyba że prawdziwe koparki na budowie.

wyraz "duch" jest mu znane.ma kupe swiecących duhów z kinderjajek.wieczorem gasimy swiatło i robimy "łuuuuu" cieszy sie i nie boi:-D:-p

bede sie upierać ze fajna bajka:-Dzawsze ja oglądałam odkąd pamiętam.trzymała w napięciu bo była zagadka do rozwiązania.

ja też bardzo lubiłam Scoobiego, jakoś w podstawówce byl na to szał. Moja cioteczna siostra miała zestaw kaset z Hanna Barbera i oglądałyśmy wszystkie po kolei non stop. Najbardziej lubiłam Scoobiego i Jetsonów.

Alutka w ogóle nie interesuje się TV, z resztą w domu bardzo rzadko teraz ogladamy. Lubiła program "Jaka to melodia".
A teraz królują "My jesteśmy krasnoludki" na youtubie - muszą tańszyć wszyscy w kole - mama tata, 2 miśki i lala... :D:D

Alutka obudziła się dziś ze słowami: "mama kocham bajdzo" :zawstydzona/y::-) i zaczęla się przytulać i oczywiscie dobierać do cycka.
No ale po takich słowach nie moglam odmówić...

Słodzizna....wie jak matkę przekupić;-):-D

Cleo Scooby fajna bajka???? dla mnie cos strasznego :tak:i tresc i duchy itd. Olinkowi jej nie włączam.

Oj Scooby u nas rządzi:tak: super bajka, ale dla starszaków raczej.

Dziewczyny, a oprócz tych super słodkich wstawek to wasze dzieci mają bunt dwulatka? Jeśli tak to jak sobie z nim radzicie? U nas dziewczynka bardzo wyraźnie próbuje na swoim stawiać i bunt mamy jak z obrazka.

reklama
Wiesz, podobno bunt dwulatka nie istnieje, bo dzieci nas "próbują" całe życie. Ja teraz przeżywam bunt Julki. Jak tak pomyśleć to od 5 lat:-D

W każdym razie Asia pokazuje rogi, oj pokazuje. Jak jej ktoś dokucza, albo zrobi coś nie po jej myśli potrafi przygrzmocić ręką, a jak jej przytrzymam to gryzie z bezsilności;-)
Albo dostaje ataku "histerii" i nie wiadomo o co jej chodzi, zrobisz tak - wrzeszczy, zrobisz siak - też wrzeszczy. Kładzie się na ziemię/chodnik/cokolwiek innego i to tak ze jej nie podniesiesz za chiny ludowe.

Ale nie są to jakieś częste sytuacje i nie sprawiają mi problemu, nie wprawiają w stan zdenerwowania, choć ostatnio miałam dość mojej dwójki - Marta dobrze wie kiedy;-)
Młoda ma prawo do wyrażania emocji, a jak chce leżeć i się drzeć to niech leży. I tak do niej wtedy nic nie dociera. Za chwilę przechodzi.

Do góry