reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie naszych dzieci

reklama
;-)oj dziewczyny, chyba znowu macie ochotę na sprzeczkę;-)

Mój tato ostatnio zabił muchą przy Ali, ale powiedział jej ze mucha zemdlała :-)

Alutka dziś w żłobku istny wariat :) skalała na tej krowie gumowej do skakania i panie mówią ze normalnie jak sprężyna - biegała skakala i oczywiscie wszystko z komentarzem: "Aja biega, Aja skacze". W końcu było "oj spadłam, ojojoj, ooo bozie !" :))))
Nie wiem skąd to "o boże", chyba moja szwagierka tak mówi :)

potem zakładanie butów w szatni - wszystko w biegu i w ciągłych przerwaniach : "piach piach sio, sio, sio, ojojoj, jeście tjośkę piach, sio sio sio" :-):-)

Nasze dziecko namiętnie mówi " Bije"/ "pije" w zależnosci od nastroju chyba:tak: patologia na całego:-D

Dziś uświadomiłam sobie , ze te wszystkie ksiazeczki , cuda na kiju można sobie o kant ... rozbić , gdy nie będzie kontaktu z drugim dzieckiem , kimś kto odbiera , doświadcza świat na tym samym poziomie. Dziś pierwszy raz Antek z Pawłem przy obiedzie rozbawiali sie nawzajem mimiką , ruchami powodując tym samym u nas i u nich salwy śmiechu;-) świetnie się obserwowali . interakcje międzty naszymi dziećmi są coraz bardziej świadome i celowe

agrafka ale to słodkie, Ala jest udana :)))

Martolinka lepiej bym tego nie napisala. Dzieciaki już nam dorośleją i lubią się nawzajem, doczekałyśmy się ich wspólnych pierwszych zabaw

Dziś pierwszy raz Antek z Pawłem przy obiedzie rozbawiali sie nawzajem mimiką , ruchami powodując tym samym u nas i u nich salwy śmiechu;-) świetnie się obserwowali . interakcje międzty naszymi dziećmi są coraz bardziej świadome i celowe

Martolinka - Super :)

Alicja cały czas woli kontakt z dorosłymi, w żłobku też. Dziś niestety uświadomiłam sobie że chyba koniec spokojnych zabaw na placu zabaw. Ala weszła do piaskownicy i zaraz podeszła do niej dziewczynka, taka malutka - wyglądała na około roczku, widać że od niedawno chodziła. Ale taki typ zabieracza, bo od razy zaczęła Ali wyrywać łopatkę. Ala najpierw była w szoku, potem coś ze złością krzyknęła i wyrwała łopatkę po czym pacnęła dziewczynkę łopatką w buzię:eek:.

tym bardziej , ze dzieci jeszcze nie zauważają ,że ktoś jest słabszy , czy po prostu dużo młodszy;-)
Zauważyłam , ze Antek powoli zaczyna spostrzegać z kim moze sobie pozwolić np. na wyrywanie zabawek itp. Pawełkowi to raczej on wyrwie i zabierze , z kolei z Asią się tak nie da. Ocenia przeciwnika;-)

reklama
w zasadzie ja nie widze w tym nic złego ani nienormalnego na tym etapie rozwoju, ale teraz już musze Ali pilnowac żeby komuś nie przyłożyła :)
mysle, ze to byl naturalny odruch na to, ze ktos chcial jej cos zabrac :-) Amelka sie kiedys pobila w przedszkolu o jakas zabawke, wrocila podrapana....;-) ale chlopczyk podobno tez dobrze oberwal:-D

Do góry