reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie naszych dzieci

AGRAFKA u nas podobne zasady jak u Martolinki. Tylko to NIE pojawia się częściej, czasem płacz i ucieczka do taty, bo on pozwoli. Ale jestem twarda, dopóki nie posprząta, nie ma opcji, żeby wziął i znosił inne zabawki. Np. bawi się 3 samochodami ok, ale jak na to wszystko przynosi klocki to wtedy samochody odjeżdzają na swoje miejsce. Pomagam mu zazwyczaj, bo sam szybko się nudzi przy sprzątaniu :-D wiadomo.

reklama
My też razem sprzątamy po każdej zabawie:tak: Czasami Młody sam.
Tylko, że ja niestety czasem mu odpuszczę:zawstydzona/y: a mąż nie, a pedantką ja jestem:-D no ale wyglada to tak, że odpuszczę , wykąpię Go i ja pożniej sprzątam:zawstydzona/y: wiem, wiem, nie powinnam tak robić.
Ogólnie Kuba chce sprzątać po sobie ale czasami ma humory, normalne, i się przeciwstawia.
Jak nie chce sprzątać to mu mowie, ze jak posprzata pojdzie ze mna wieszac pranie albo zmywać naczynia, od razu zabawki na swoim miejscu:-D

To ja mam lepiej bo jak Julka zaczyna sprzątać to Asia ślepo za nią;-) ale problem się zaczyna gdy trzeba namówić do tego Julkę;-)
Asia jest ogólnie porządnicka, książki odkłada na miejsce, puzzle też, czasem trzeba jej przypomnieć, ale zaraz to robi. Lalki zawsze musi ładnie poukładać w wózku:-D biada ktoś z nas którąś ruszy:-D
Ale żeby nie było, też powie NIE i koniec, szczególnie jak jej każę wyrzucić śmieci po sobie. Ale nie trzeba jej długo o to prosić.

Naczynia też odnosi, wrzuca do zlewu, od kiedy mieszkamy na nowym mieszkaniu zbiła w ten sposób jeden kubek i dwie szklanki:-)

Jesli chodzi o pokój dzieci to na początku sprzątają same, a jak już naprawdę nie dają rady to pomagam. Robimy to raz-dwa razy dziennie.

Ulubiona zabawą Dobrusi jest gaszenie światła w łazience(WC) i ucieczka. Zwłaszcza Miriam która reaguje krzykiem i próbuje ją gonić. A małej w to graj. Nie wiem po co Miriam tak się denerwuje jak mnie zgasi w czasie sikania to mam dużo gorzej.

Z tymi naczyniami u nas to samo. Teraz odnosi do kuchni i oddaje mi do ręki. Bo jak zbił swój ulubiony talerzyk to był płacz. A śmieci uwielbia zbierać i wyrzucać do kosza. Czasami pomyli kosze, bo już kilka razy brudne skarpetki znalazłam w koszu na śmieci :rofl2:

Jacek no to niezła zabawa ;-)

Pathanka
hahahah:-D

Asia zaczęła śmiesznie się poprawiać :-D Mówi wczoraj do A:"Ty mam sz":-D Ale tata nadal "kupiła", "zjadła", "zrobiła" itd itp:-D
Wczoraj podejrzała tatę w kąpieli i przybiegła do mnie "Mamusiu Tatuś ma pisiaćka, duzieeeeego":-D

hehe no to tylko pogratulować dziunka ;-)

moja teściowa ma futerko, taką kurteczkę w zasadze z greckich owiec. Piekna, potargana taka. Jak Kube rano do przedszkola prowadzi to obce dzieci przychodza ja głaskać :-D i od jakiegos czasu jak ona ta kurtkę zaczęła nosić Michał chodził do niej i pytał "a czemu babciu się zmieniłas?" ale nie wiedziałyśmy o co chodzi i dzis wreszcie wyartykułował się do końca "A czemu babciu zmieniłaś się w wilka????" :-D

reklama
Do góry