reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zachowanie "kolkowych" niemowlaków i opieka nad nimi

reklama
Witam ja użyłam dwukrotnie dla mojego 6-cio miesięcznego synka Michałka cały czopek niestety nie pomogło. Póżniej znalazłam w internecie artykuł na temat leków homeopatycznych i zaprzestałam podawania go. Załuję tylko że nie przeczytałam tego przed podaniem leku:no: ale człowiek uczy się na błędach. Uważam że nie należy podawać dziecku byle czego,byle było ale to oczywiście tylko moja sugestia. Dla ułatwienia podjęcia decyzji przesyłam link do strony którą znalazłam przeczytaj dokładnie a zrozumiesz dlaczego leki homeopatyczne są sprzedawane w aptekach i kto zbija na tym (czyli niczym) fortunę.
Homeopatia - największe oszustwo w historii medycyny?
Pozdrawiam.

ja wogole jestem w szoku ze dzicku 6-cio tyg. dali antybiotyk doustnie daje sie tylko w zastrzykach zeby nie draznic delikatnej flory brzusia

Marzena, nie musisz żałować podania Viburcolu. Nawet jeśli nie pomógł to z całą pewnością nie zaszkodził. Oszustwo, szamanizm, ludowe czary-mary - różnie piszą o homeopatii, lecz niezaprzeczalny jest fakt, że siła sugestii jest ogromna. Znane są przypadki osób wyleczonych z ciężkich schorzeń za pomocą witaminy C, tylko dlatego, że powiedziano im, że "to lek najnowszej generacji, najskuteczniejszy na rynku". Co ciekawe, kiedy powiedziano im, co im podano, nastąpił nawrót choroby.
Do dzieci to się nie stosuje, bo nie wmówisz niemowlęciu, że "to na pewno ci pomoże", ale skoro leki homeopatyczne są tak mocno rozcieńczone, że trudno doszukiwać się tam czynnych substancji, to skoro nie pomaga, to nie może też szkodzić, prawda?

Na ten lek nie jest potrzeba recepta..
Ja go stosowalam u Lenki, pediatra nam go polecil, bo mala sie strasznie meczyla, po 2 dniach jak reka odjal.. Pomaga nam za kazdym razem, jak Lenka jest niespokojna (zazwyczaj przez zabki):tak:

Mój mały ma 19 dni i kolkę zaczął już 11 dnia (nie w wieku miesiąca jak twierdzą niektórzy). Popijałam herbatki mlekopędne z koperkiem i koperek, jak to odstawłam, to skończyła sie kolka.
Walczymy z powietrzem w brzuszku... podczas jedzenia połyka go za dużo i nie ma ochoty beknąć, nawet w pionie, tylko po kilku minutach ulewa prężąc się przed tym mocno..
Dobrą metodą na obie sprawy okazuuje sie pozycja karmienia, gdzie ja leżę na wznak, a mały na brzuszku. Nie zalewam go szybko płynącym z piersi mleczkiem, dzięki temu nie musi go szybko łykać i łyka mniej powietrza przy tym. Dodatkowo leżąc na brzuszku masuje go.
Herbatka rumiankowa pita przez mamę rozluźnia małe jelitka i nie napinają sie tak, a melisa działa uspokajająco, dzięki czemu malec nie ssie nerwowo i łapczywie i mama jest spokojniejsza, co się udziela :))

Mamy miłe - jak szybko zaczyna działać ten lek? Mam z małą kłopot od kilku dni. Dziś - w wigilię płakała cały wieczór. Mam pytanie o ten lek - jak szybko zaczyna działać zapodany czopek?

reklama
Mamy miłe - jak szybko zaczyna działać ten lek? Mam z małą kłopot od kilku dni. Dziś - w wigilię płakała cały wieczór. Mam pytanie o ten lek - jak szybko zaczyna działać zapodany czopek?
U moich dzieci już po 1 - 2 czopkach są rezultaty. Jest to lek homeopatyczny, więc bezpieczny.
Szybkość działania pewnie jest zróżnicowana. Każde dzieciątko jest inne i każda przypadłość, z powodu której są niespokojne, też jest różna.

Poza tym moim dzieciom w "krytycznych stanach" podaję zaparzoną herbatkę z melisy. Mój młodszy synuś po dwóch butelkach, popołudniu i przed snem zasypia na całą noc:tak:.

Do góry