reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie "kolkowych" niemowlaków i opieka nad nimi

bardzo proszę mamuski,o info ile podawać kropli sab simplex
mam te krople ale nie mam ulotki po polsku,a po niemiecku ani rusz :)
dziecko ma 1 miesiąc, a kolezanki 2 miesiace
czy moze podaje sie wg.wagi ?

reklama
u mnie kolki zaczeły się jak mała miała 3 tyg , pomógł debridat i odstawiłam nabiał , dziś ma 6 tyg i narazie kolki się skończyły, miałam jeszcze taki syrop robiony i czopki , które używało się przy silnym ataku ,dodam ,ze jem prawie wszystko , pije dużo herbaty i słabą kawe , jem smażone , jest ok, zjadłam czekolade , próbowałam jajka,zaczynam z powrotem pomału wprowadzać nabiał i widze , ze jedzenie o ile nie ma alergi na jakiś produkt to nie ma , aż takiego znaczenia , często nie jadłam nic , a mała miała taki atak , ze szok , a kiedy indziej pozwalałam sobie na zabraniane produkty i nic , zero kolki , a jeżeli chodzi o epusticon , to lekarz powiedział , ze żeby on działał to trzeba podawać 4 krople 3 * dziennie minimum :-* :-* :-* magda

Dziewczyny
Jestem tu nowa, pilnie potrzebuję  SAB SIMPLEX
Używałam już wszystkiego!!! i nic nie pomaga a moja Hania ma już ponad 3 miesiące i STRASZNE kolki!!!
Jestem na scisłej diecie, od tygodnia podaję raz dziennie butlę (100 ml) Bebilonu pepti.

Prosze ,pomóżcie!! Gdzie można kupić te kropelki niemieckie!!??? Oto mój mail: joanna78@tlen.pl

Dzięki
Asia

Oto album mojego słoneczka www.wdudek.republika.pl

Haj mamuśki z problemami kolki. Mój chłopczy ma 6 miesięcy i do prawie 3 miesiąca walczyliśmy z kolkami. Nie polecam Esputikonu bo powoduje bardzo silne skurcze brzuszka i dzidzia mocno się nacierpi zanim będzie jej lepiej. Myśmy stosowali kropelki z kopru do masażu o nazwie KASPAR (to tez niemiecki środek) - powodoują one rozgrzewanie brzuszka i pierdki. Dzidzia lubiła i masaż i miała po nich ulgę. Polecam ciepłą kąpiel szczególnie kiedy dzidzia ma atak. Dużo leżenia na brzuszku dobrze jest nauczyć malucha spać na brzuchu (ale tylko w dzien bo w nocy jest zagrożenie Nagłą Śmiercią Noworodków. Domowe sposoby to suszrka, żeby rozgrzać brzuszek - radzę najpier posmarować go oliwką i masować w czasie nagrzewania lub ciepła pieluszka. Mój mały przez chorobę zaczął dostawać NUTRAMIGEN jak miał 2,5 miesiąca i wszystkie dolegliwości ustąpiły. Myśleliśmy z mężem że mamy nowe dziecko. Mały zrobił się spokojny często spał i tak już został do tej pory na tym mleczku. Na opakowaniu Nutramigenu jest zresztą napisane, że podaje się w przypadku ostrej kolki jelitowej. Niestety mleczko to jest na receptęwięc trzeba to uzgodnić najpierw z lekarzem. Pzdr. SIABA

A'propos alergii na mleko matki, czasem występuje uczulenie na laktozę u nas w Poznaniu tylko jeden szpital wykonuje takie badania. Pzdr. SIABA

Jestem mama Julci, ma teraz 2 m-ce i 2 tyg. od 3 tyg. zaczęła mieć problem z kupką, robiła ją 1 na dzień, przy tym bardzo się męczyła i stękała, i miała dużo gazów. Lekarka poleciła debridat i esputikon-to naprawdę działa.Wcześniej pomagalismy jej robic kupkę(masażę brzuszka i lekkie ugniatanie nóżek do brzuszka), balismy się, żę sie przyzwyczai i niebędzie chciała robić sama. Ale jest poprawa-dziś samam pięknie zrobiła super kupkę, bez pomagania. Pomagaja też herbatki hipp-my używamy rumiankowej na lepsze trawienie!!!!
Pozdraiwam ciepło!!!!
Nie wolno się poddawać i wierzyć, że wszytsko będzie ok.
Jest teraz dobrze, ale nie chcę zapeszać!!!!

reklama
Do góry